Váha a délka v 6 měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
2.8.17 22:42

Dcera měla v 6 měsících 9800 g a 67 cm. Po tom 6. měsíci se přibírání zpomalilo a teď v roce má 10900 g a 74 cm. Podle naší doktorky, pokud je dítě kojené, tak to nevadí. Oproti ostatním dětem je ale pořádná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
2.8.17 22:49

@fragola mám hlubokou úctu před těmi kily co jsi zvladla porodit. A taky mám dotaz pokud mohu. Moje malá měla při narozeni 4100 a gynekolog teď když jsem podruhé těhotná říká, že mě bude hlídat aby to zase nebyl medvěd. Byla jsi skrz ty vyšslí váhy taky nějak hlídana? Popř co test na těhotenskou cukrovku? Mi ji poprvné nezjistli a ani si nemyslím že jsem ji měla jsem štíhlá ale teď musím na test znovu. Prostě pro dr je dítě nad 4kg problém…děkuji :mavam:

K zakladatelce moje malá při narození 49cm a 4100g v půl roce měla přesně 7kg výšku její dr měří až od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.8.17 23:00

@Dermabion Určitě se můžeš zeptat :kytka: Hlídaná jsem byla tak nějak víc po K., tedy v 7. těhotenství. Cukrovka nula nula nic (u všech dalších těhotenství - oggt negativní, glykovaný hemoglobin též opakovaně ok). Poté se MUDr. vyslovil, že já bych porodila i 6kg dítě :lol: Dál se to neřešilo. Pak jsem měla vítr po sekci s dvojčaty, aby to nebylo slůně, ale V. měl 4100/54. No a u posledního porodu už ani tu sekci nikdo neřešil…
Nenechala bych se plašit, ono to půjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.17 06:37

Moc díky. Vidím, že to zase taková tragédie není. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
1614
3.8.17 06:49

@fragola děkuji, no mne ani nenapadlo že je to problem, ale na tom prvotrimestrálním screeningu mi to říkal tak mě vyplašil. Mimčo je zdravé jen mám nějaké problémy s placentou a on ještě tohle. Že si mě pohlídá atd :roll: přitom u první jsem přibrala z 53 na 67 a teď mám ve 4m pořád svou předtěhotenskou váhu 54. Nevím proč byla tak velká a proč mě tak straší…jako by si člověk vybíral kolik jeho dítě váží… no nic budu se tešit na dalśi utz a budu v klidu. Děkuji a hodně sil přeji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.8.17 15:01

@Dermabion Já ti rozumím. Mě pak ty váhové odhady tak lezly krkem :roll: Jistě pokud je problém, je třeba ho řešit, ohlídat, ale mě už to opravdu celkem stresovalo. V tom byla zlatá předešlá těhotenství, kdy jsem byla celkově na 3 UZ a o váhovém odhadu jsem neměla ani tucha. Tak držím pěsti, ať jsi co nejvíc v pohodě a vše je v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.8.17 11:39

Dcera porodní váha 4550 g a 52 cm a v půl roce 7100 g a 65 cm :dance: je na mm plus prikrmy. Krásně už podle tabulek dle paní doktorky :) a hodně se hýbe teda aspoň se snaží, což je dobře protože se pronese už od narozeni :lol: Pak že v půl roce mají miminka jednou tolik porodní vahu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
4.1.23 15:09

Obnovuji diskuzi

Má/měl někdo opravdu drobného chlapečka? Dohnal to, nebo se musel růst řešit s lékaři? Náš malý se narodil v 36 tt, ale 2,49 kg/45 cm. Jenže teď sice prospívá váhově, ale výška nic moc. Už ve 4 měsících se to dr moc nelíbilo, teď na šestiměsíční to moc nedohnal 6,37 kg a 61 cm. S tou výškou je hluboko pod 3 % percentilem. Jeho starší brácha měl v tuhle dobu 67,5 cm, a to byl narozen dost podobně. Prý uvidíme ještě za dva měsíce, jak vyroste, a pak by kdyžtak řešil odběry a tak. Malý doteď byl plně kojený, teď začneme s příkrmy. Jinak je veselé dítě, už se i přetáčí na jednu stranu, jen je strašný nespavec.

Edit: kluci mají drobného tatínka, má 167 cm. Ale já to zas dorovnávám svými 178 cm. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
10.7.23 13:49

@Maja Z jak to u vás nakonec dopadlo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
29.9.23 23:22

@Maja Z My to také nějakou dobu takto měli.

Doktorka říkala, že takto malá miminka (nebo předčasně narozená) to většinou do 1 roka doženou. A že některé děti můžou být menší až do školkového věku. A také v tom hraje roli dědičnost. Důležitější je to, jak dítě v průběhu přibírá, respektive jestli roste a celkově dobře prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
3.10.23 18:48

Já měla podobně velikého kluka (stejna výška, menší váha)a to byl narozen v termínu. Teď už mu jsou dva roky a vrátil se do tabulek. Zhruba kolem roku se propadl ažkdo ví kam. Podstoupili jsme mraky krevních testů, sono břicha a návštěvu na endokrinologii. Nic se nezjistilo, takže předběžná diagnóza konstituční opoždění růstu. Zhruba v 1,5 roce malej začal raketově růst. Dneska je cca na 15.percentilu. výškově a asi 7. váhově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
6.12.23 17:07

@Terous124 já na emiminu evidentně nebyla pěkně dlouho. :lol: no, malému je rok a pět měsíců a je pořád strašný prcek. Do roka ani nechtěl jíst, jen se kojil, teď už hezky papá, ale není to moc vidět. Nevím teď přesné míry, ale v roce a pěti měsících má asi 74 cm a 9 kg. Ta váha v pohodě, výška furt úplně mimo. Ale podle dr dobrý, že vždycky aspoň malinko vyroste, a uvidíme časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.12.25 14:31

Ahoj, náš chlapeček je poněkud větší, narozen měl váhu 3 026g, 54cm a roste jako z vody teď měl 6 měsíčků a měří momentálně 75 cm a váha nějakých 9,6 kg. A vypadá úplně suprově není to ani takový tlouštík na tu váhu, protože je veliký, roste opravdu raketovým tempem :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.12.25 21:53

Ahoj všichni náš miláček má v 6 měsících aktuálně 9,6 kg, měří momentálně 75 cm, na prohlídce často pozoruje paní doktorka vývoj, a prý je hodně veliký náš chlapec, prý to bude velký chlapák :) :) :)

Jinak se zdravým vývojem stále prospívá, dělá nám velkou radost ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky