Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera 11 (v dubnu 12) má 157cm a váží 43kg, noha 39, je tak akorát. Mladší je 9, má 146cm a váží 37kg, proti starší je lehce oplácaná, ale nic hrozného. Jinak teda 130cm v 11 letech mi na holku připadá dost málo, kluci rostou dýl.
Syn měl v 11-ti 29kg a 142cm. Za 2 roky už měl 40kg a 162 cm.
Pokud bych měla srovnávat, tak dcerka když měla stejnou váhu a výšku, tak byla „oplácaná“. Tohle je v našem rodě. Pokud by měla být u nás žena štíhlá, musela by při výšce cca 165cm vážit 45-46kg.
Ještě bych chtěla pro uklidnění dodat, že kamarádka měla v tomhle věku kluky s velkým břichem a vyrostli z toho. Jedno její dítě je od naše syna o 2,5 roku mladší a od asi jeho 5-ti let je větší a silnější než náš.
Syn má 148 cm a váží 45 kg. Je normální, není tlustý, ale taky není žádná kost a kůže. ![]()
Moje jedenáctiletá dvojčata mají - dcera 150 cm a 33 kg, syn 140 cm a 34 kg.
@lucynka25 píše:
Moje neter 10,5 ma asi 28kg a 130cm strasny, neji vubec maso a vubec tak nejak moc neji, ale pry je v poradku..nevim nooo
Moje dítě váží 45 kg je mu 10 let a měří 140 cm je to moc. Jako je trochu při sobě a je mu vidět břicho i přes tričko, má 3 pneumatiky je to normální? A trika mu musím kupovat pro 12 letý a kalhoty má pro 13 letý slipy má už pro dospělé.
Jídlo:Ke snídaní sní hodně třeba si i dvakrát přidá obvykle máme k snídani chleba s máslem a salámem. K obědu se přejí a k večeři všechno dojí a přidá si. K druhé večeři sní víc než k první večeři a nevydrží jeden den bez limonády ty vypije asi 1 litr denně. Začal přibírat před rokem kdy záčal tenhle životní styl sportuje 1 až 2× týdně. Štítnou žlázu má v pohodě. Máte to taky tak?
@Tina94 píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit.
Kolik váží vaše děti v 11 letech?? Můj syn se dnes vážil a má 46kg!!!Zdá se mi to opravdu dost, zvlášť když já vážím 50kg. Měří asi kolem necelých 150 cm.
Je pravda, že přibral za posledního půl roku.
Nevím co s tím. Doma jíme celkem zdravě, snažím se na to hodně dbát, tak nevím jak mu pomoct. Že přibral je patrné na první pohled, kdy se mu rýsuje břicho přes tričko.
Nerada bych, aby se mu později ve škole někdo posmíval.
Jak jsou na tom vaše děti?? Řešil někdo z vám takový problém??
Děkuji.
Ahoj moje dcera má zase problém ale s hubnutím má11let měří 153.5cm a váží 44kg ale moc na to nevypadá.Docela dost sportuje no a když cvičila v pokoji a šla jsem ji donést jídlo tak měla na sobě to poloviční tricko(Cropp top) já jsem se na ní tak koukla jak je hubené břicho má jako trička nohy má taky docela hubené.Jí normální jídlo (např.,Maso,špagety,tam sem si dá něco moc nezdravého např.Pizzu,Hamburger atd.).Teď už moc necvičí ale furt se mi zdá hubená.Jinak si myslím že vašemu klukovi by asi prospěl sport pokud žádný nedělá a pokud ho moc sport neláká tak aby šel třeba ven s kamarádama nebo aby jsi šel zaběhat nebo s váma.Pokud jí doma zdravě tak má třeba chuť ve škole na čokoládu,bonbony atd.
Syn 10 roku. Má 140cm a 30 kg. Jí strašně moc ale teda i spaluje. Trénuje 4-5 tydne plus víkendy zápasy. Má teda nádherně vypracovaný nohy ruce i na břiše víko od kanálu…celkove ale působí drobně a štíhle..Jak tu někdo psal ze se roste když nesportuje tak to nevyroste nikdy ![]()
Mému synovi je 11 let, měří 156 cm a váží 37 kg. Je hodně hubený a moc nejí. Já mám zase problém, aby vůbec něco snědl
![]()
@lenka_ Máme to podobně. Synovi je 10,5 a měří 130cm a váží 24kg. Ve třídě je nejmenší ( a to měl odklad ). Dr. To neřeší, prý nemá být po kom veliký. Přitom když se narodil měl 4kg:-D Jí míň, ale jí. Pohybový kroužek jen jednou týdně. Sehnat kalhoty velký problém.
@Dita0001 Syn 8,5 měří 135 cm a je takový průměr ve třídě, výška 130 cm v 10,5 letech je pod 3.percentilem. To takto málo roste od narození? Docela mě udivuje, že to dr. neřeší. Na stránkách rustovyhormon.cz jsou rustove grafy a je tam i poradna odbornika. Já bych si raději postup doktora ověřila, nic ve zlém. ![]()
@Helen78 Do roka byl takový kulatoucky, ale jak začal běhat, tak je jak žížala. Mladší syn je ještě menší, u něj to doktorka řešila. Ale nepotvrdilo se nic - alergie, nemoci,… To byl v tabulkách na dolní hranici. Má sedmileté prohlídce byl už v širší normě. Je teda pravda,ze já i táta kluků jsme drobní, hubení.
Mám dvě 11 lette děti jedno má asi 30kg a druhý 75kg (obě holky) ale doma jime celkem zdrave a i se hybeme ale jedna prostě přibírá a dost víc.. Ta jedna je oproti druhý úplně drobnoucka.. Mě je 33 a mám 60 kg a manželovi 35 a má kolem 80kg ale má dost svalů takže nejsme moc obézní ale prostě přibírá víc..
@Anonymní píše:co vám doporučila dr. na 11leté prohlídce? Dělala nějaké testy?
Mám dvě 11 lette děti jedno má asi 30kg a druhý 75kg (obě holky) ale doma jime celkem zdrave a i se hybeme ale jedna prostě přibírá a dost víc.. Ta jedna je oproti druhý úplně drobnoucka.. Mě je 33 a mám 60 kg a manželovi 35 a má kolem 80kg ale má dost svalů takže nejsme moc obézní ale prostě přibírá víc..