Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@halfinka88 ty jsou dost mastný
Ja nevim, ale ja bych takovej drahej kočárek tedy nekoupila.Ale krasnej je, o tom zadna ![]()
@Ornwen
Mockrát děkuji. Akorát bych to potřebovala vysvětlit jako blbci, kdybyste byla tak hodná. Vůbec tomu nerozumím.
U tohoto kočárku čtu, že je vhodný už od narození ale jak je na fotkách, tak je určený pro starší dítě. To se dá nějak složit pro novorozence tak, aby měl kolem sebe „ohrádku“, nebo se k tomu musí něco dokoupit..? *** Jsem z toho jelen. ![]()
edit admin - odstraněn odkaz
@AnnaNuvoletta07 bohužel neporadím, ale jen mám jako máma půlročního dítěte otázku..jak chceš vynášet postupně díly kočárku a ještě dítě do schodů? Není opravdu jiná možnost, kde ho uskladnit( kočárkárna),nebo ho nechávat v autě? Já třeba táhla korbičku se spícím malým do schodů jednou a dělat to denně, tak se ven moc často nepodíváme. A to jsem na tahání těžkých věci zvyklá a můj kočár tak těžký není. Když bude novorozeně, budiž, ale pak s devítikilovým mimčem už to legrace nebude.
Já bych do kočárků typu Valco pro novorozence nešla, pokud teda nebudeš jezdit pouze po krásným asfaltu. Jsou to docela drncalda, odpružení všeho všudy žádné (pozn., taky mám Valco, ale pro starší). Doporučení na takhle lehkej ale bohužel nemám.
K tahání po částech - bylo by alternativou koupit dobře odpruženej kočárek s vložnou taškou a brát vložnou tašku s dítětem extra a pak kočárek „vytáhnout“ / vyskákat na zadních kolečkách (ale samozřjemě to bude fungovat pouze se spícím miminkem, od určitého ne moc vysokého věku spíš scifi). Jinak mám kamarádku, které v podobné situaci mívala kočárek v kufru auta a nahoru nosila pouze děti (na to je ta vložná taška dobrá), to by nešlo?
Jinak na zadních kolečkách vyskáčeš myslím i s těžším, já to dělala docela běžne, i když ne domů, ale na různých veřjných bariérách
, s cca 15kg kočárekm (plus dítě).
@AnnaNuvoletta07 jo, je k tomu zvlášť korbička https://www.valco-cz.cz/…d-coal-black
A ty se dají odepnout a nosit zvlášť - madlo v té boudičce.
„vhodný od narození“ u takovýhle kočárku znamená, že se dá položit do roviny, případně se dá do nich použít ta vložná taška https://www.google.cz/search?…ná+taška&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
ale jak tu někdo píše, není to moc odpružené a fakt bych hledala variantu, kdy nosím nahoru aspoň jen kus kočárku (konstrukci nechávat v autě, ve sklepě, kdekoliv by to jen trochu šlo). Protože tahat kočár dvě patra každý den tě brzo otráví a nebo zničí a nepůjdeš nikam.
@Aduš8 V nejhorším bych dala miminko zatím domu do postýlky a vynést zbytek kočárku by zabralo cca 2 minutky.
@Aduš8
Bohužel řidičák má pouze partner a autem každé ráno jezdí do práce.
Sklep zde je ale ten zabírají výhradně postarší obyvatelé domu, aby si měli kam dát hrábě. ![]()
No, zatím to vidím na ten Valco, je asi ze všech nejlehčí. Naštěstí budeme jezdit zatím po asfaltu tak by snad neměl být žádný problém. ![]()
A to budes nosit ten kocar v rukou?
Ja mela tezky, bytelny kocar a tahala jsem ho taky do schodu-jednoduse seskakala a nahoru vytahla. Pozdeji uz uz s ditetem v naruci.
@AnnaNuvoletta07 no miminko dáš do postýlky, ale já bych chtěla vidět našeho uřvanýho vzteklouna, jak ho nechávám v postýlce i jen dvě minutky a jdu pro kočár. Nehledě na to, že než odneseš mimi, tak to kočárek může zmizet, to je taky o tlamu. A to ti tak důchodci nemůžou udělat místo na parkování kočárku? K bytu snad náleží i nárok na sklep, nebo část společných prostor…Já nechci, aby to vyznělo jako rýpání, jen fakt z vlastní zkušenosti vím, že to vždycky tak jednoduché není. Mimi brečí, máš u sebe tašku s věcmi a nevíš, co dřív. Hlavně, když je úplně malinké..
Nemyslete si, že jsem už nepromýšlela veškeré varianty. Pročítala jsem si i smlouvu a bohužel žádné prostory k využívání, k bytu nenáleží. Sklep není tak veliký, jsou to tři místnosti do kterých si naskladnili důchodci nářadí na dvůr. Pochybuji, že by mi vůbec dali od sklepa klíče. Jediné místo, kam bych mohla kočárek dát, je dvůr a přivázat ho k okapu, možná tak.
V březnu se budeme stěhovat takže by šlo o 5 měsíců, není to trvalý stav naštěstí.
@AnnaNuvoletta07 Mohu doporučit Easywalker Qtro, my máme k výtahu půl patra schodů a když jsem si chtěla dát dvě prkna ke sklepu jako nájezd tak mi je zdejší milí důchodci odstranili. Normálně jsem s korbou (i se sporťákem) ty schody sjížděla po zadních kolech. Dokonce jsem jezdila s kočárem k prababičce což byla 4 patra bez výtahu a nešlo sundat korbu a vynést to zvlášť (díky neviditelným spoluobčanům) takže jsem kočár tahala i s dítětem nahoru a dolů. Jinak kostra kočárku má 9-10kg, sportovní sedačka má cca 2,5kg a korba taky tak (a korbu jsem do půl roku používala jako cestovní postýlku). Ale pokud jde o dočasnou situaci, tak mohu doporučit šátek, s ním a batohem na zádech projdete všude. Já nakonec kočár brala jen k pra a praprarodičům, jinak jsem chodila všude s šátkem.
Tak to po bližším prozkoumání nakonec vyhrál Inglesina zippy system, pokud do té doby nenajdu něco ještě lepšího.
Šátek mě napadl, vyhovoval by mi i víc než kočárek ale ten si myslím, je vhodný spíše na léto.
![]()
@AnnaNuvoletta07 šátek i nosítko( já osobně mám Manducu),se dá stejně dobře použít i v zimě. Jen musíš mimčo správně obléct. Já malého nosila i v -10 stupních, byl teple oblečený a vždycky tak krásně spinkal…a to jsem ani neutrácela za bundu přímo přes nosítko. Naopak, v létě je té dost nepohodlné, oba se potí, miminku se mohou udělat potničky. Ale já jsem spíš kočárkový typ…je mi moc líto, že nemůžeš najít lepší řešení…