Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@AnnaNuvoletta07 píše:
Tak to po bližším prozkoumání nakonec vyhrál Inglesina zippy system, pokud do té doby nenajdu něco ještě lepšího.Šátek mě napadl, vyhovoval by mi i víc než kočárek ale ten si myslím, je vhodný spíše na léto.
![]()
Proč myslíš? Jestli máš šátek v plánu, tak by ti to problém vyřešilo úplně nejjednodušeji. Já jsem nosila celoročně, ale v zimě radši, než v létě, protože jsem se nepotila. Mimčo dáš pod bundu, buď si koupíš nosicí bundu, nebo si necháš ušít vsadku do nějaké své bundy. A můžeš chodit ven i v mrazu, když bude potřeba. Ne, že bych ti chtěla vymlouvat kočár, ale já sama mám lehký kočárek, necelých 11 kilo s korbičkou, ale do schodů bych ho denně tahat nechtěla, ono nejde jen o váhu, ale i o ty rozměry. Špatně se to drží a když je ještě k tomu schodiště užší, tak to není moc komfortní.
@AnnaNuvoletta07 Jak už holky psaly, nošení v zimě je právě ještě pohodlnější než v létě, obzvlášť s nosícím oblečení. Vlastně na největší mrazy lepší než kočárek, protože miminko hřeješ i vlastním teplem. Ale výlučné nošení je pro někoho těžké, navíc, z mé zkušenosti, prvorodička se může uvázat novorozence do šátku bát, řece jen to sebevědomí v manipulaci tam není. Neodrazuju, jen, že pro někoho to není a zjistíš to spíš až po porodu. Ale mám i kamarádku, co v novorezencekém věku téměř výlučně nosila (bydlela ve 4. aptře bez výtahu, kočárek byl pouze pro prarodiče
).