Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojky, kazda to máme jinak. Já třeba nejvíc hubnu až tak kolem roku ditete
nic speciálního pro to nedělám, ale v téhle době to šlo dolu zatím samo, s prvním i s druhým synem. Tak ještě vydrž, někdy hubnutí blokuje kojení, pokud tedy kojis.
Můžeš si prozatím upravit stravu tak, abys neměla hlad a neprepadaly té přes den záchvaty zravosti. Chce to jist častěji, hodnotné potraviny (maso, vejce, sýry), a zeleninu. Vynechat uzeniny a sladkosti pro začátek. To neuškodí nikdy. Tato situace nastává, když se člověk vyhladovi, a pak neví, co by snědl, a zpravidla začne nějakou sladkosti a pak už se nemůže “dojist”.
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem dvacetiletá maminka, než jsem otěhotněla měla jsem 80kg v den porodu jsem měla 97kg a z porodnice jsem odjíždela s 94kg. Je to 5 měsíců a mám pořad těch 94kg. Je to normální? Měly jste to taky nejak podobně? Jak zhubnout?
Každá to má prostě jinak. Nektera zhubne vše během pár týdnů a některé to zůstane déle nebo se toho už nezbaví. Ja zhubla poporodní kila během 14dnu. Zname to vše zůstalo
Ahoj já před tehotenstvim 72, v porodnici 100,po porodu 87..2 roky po porodu 65. Samo to dolů určitě nešlo. Držela jsem diety.
Někdo se před porodem zavodní a během šestinedělí se bez námahy zbaví třeba 15 kil tím, že se zkrátka tělo odvodní, někdo naopak během těhotenství jídlem nabere 15 kg tuku a to logicky samo nezmizí. 5 měsíců po porodu už ti zůstal jen tuk. Takže zhubnout - jíst méně, hýbat se.
Tak někdo třeba nezhubne dokud bude kojit. Co pro to hubnutí děláš? Většinou to nejde samo, chce to dost pohybu a hlídat jídlo ![]()
A sportovala jsi, než jsi otěhotněla? Asi moc ne, že, podle té váhy? (Jestli měříš 190 cm, tak se omlouvám předem
)
@Hibou než jsem otěhotněla občas jsem třeba jezdila na kole, nebo šla na procházku. Ale je pravda, že jsem měla nadváhu i před otěhotněním. Mám 170cm
@Anonymní píše:
@Hibou než jsem otěhotněla občas jsem třeba jezdila na kole, nebo šla na procházku. Ale je pravda, že jsem měla nadváhu i před otěhotněním. Mám 170cm
Ok, a jak se hybes teď? Vem kočárek a dvakrát denně dopo i odpo dej 3 km procházku ![]()
Plus jestli jezdíš autem, přestaň tak činit a prepravuj se, kam potřebuješ, MHD a pesky. To je taky nějaká námaha leckdy
Pěšky chod i na nákupy, klidně denně.
A sladké jíš?
Příspěvek upraven 24.05.22 v 13:15
@Anonymní píše:
@Kriss Tina snažím se hlídat si stravu, abych jedla správně
Snažit se nestačí
potřebuješ pohyb, s kočárkem můžeš nachodit hodiny denně. Tady ti spousta lidí napíše, že pro hubnutí je nejdůležitější strava, podle mě je pohyb důležitější. Potřebuješ navýšit bazální metabolismus. Jinak z tebe bude celoživotní dietář s jojo efektem.
@Semtex Teď se hýbu při chůzi s kočárkem. Auto využívám jen mimo vesnici k doktorovi atd.. Sladké jen občas
@Anonymní píše:
@Semtex Teď se hýbu při chůzi s kočárkem. Auto využívám jen mimo vesnici k doktorovi atd..
I k doktorovi atd můžeš busem nebo vlakem
sama tak dojizdim a celkem daleko řekla bych, se vším všudy nám to k doktorum trva hodinu a půl i s dojitim na vlak/od vlaku a s čekáním. Jestli jsi na vesnici, tak tam toho asi moc nenachodis tipuji ![]()
Příspěvek upraven 24.05.22 v 13:22
Zdravím, jsem dvacetiletá maminka, než jsem otěhotněla měla jsem 80kg v den porodu jsem měla 97kg a z porodnice jsem odjíždela s 94kg. Je to 5 měsíců a mám pořad těch 94kg. Je to normální? Měly jste to taky nejak podobně? Jak zhubnout?