Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Na mne platí denně cvičit, bez sladkého a pečiva. Ale každá to má holt jinak 🤷🏻♀️
Ježíši jezdit k doktorovi autobusem či vlakem, když to rychle můžu odbavit autem? To je snad špatný vtip ne
![]()
Já jsem byla sportovec, měla jsem postavičku jak lusk. Přibrala jsem dvacet kilo i přesto, že jsem v těhotenství cvičila a nejedla jinak. Zůstalo mi nahoře po porodu 7 a 3,5 měsíce se váha nehne a to už dávno dávno dááávno cvičím, jako jsem cvičila předtím.
Takže čím to je?
Tím, že jedu k doktorovi autem? To tak bohužel nefunguje.
Tělu po porodu trvá, než se srovná hormonálně a kojení holt může způsobovat zastavení hubnutí. Což bude zřejmě i můj případ. Chce to prostě vytrvat a to cvičení teď se mi prostě zase vrátí, až přestanu kojit. Nedělat si z toho hlavu je základ a přijmi fakt, že to takhle nebude navždy. Porod je náročný fyzicky i psychicky. Soustřeď se na svoje miminko a neporovnánej se s ostatními maminky. Co platí na jednu, zde bohužel vůbec nemusí platit na druhou. Ono se to srovná ![]()
@Semtex píše:
Ok, a jak se hybes teď? Vem kočárek a dvakrát denně dopo i odpo dej 3 km procházku![]()
Plus jestli jezdíš autem, přestaň tak činit a prepravuj se, kam potřebuješ, MHD a pesky. To je taky nějaká námaha leckdy
Pěšky chod i na nákupy, klidně denně.
A sladké jíš?
Příspěvek upraven 24.05.22 v 13:15
3km je prd. Ma jedno dite, takze celkem pohoda, muze jit dopo treba 6km, odpo 10km. Nebo dopo i odpo 6km a jeste si k tomu 30-60min zacvicit a pri rozumne strave je do roka jak lanka. Mne treba kojeni hubnuti dost bojkotuje a zarputile se drzi kazdeho gramu tuku, ktery si behem tehotenstvi vytvorilo. Aktualne mam cca 20% telesneho tuku, pred otehotnenim jsem mela 18,5% a dolu to leze velice plizive, ale kdyz se clovek snazi, tak jde vsechno, treba ne hned, ale jde to.
@Malineka píše:
Ježíši jezdit k doktorovi autobusem či vlakem, když to rychle můžu odbavit autem? To je snad špatný vtip ne![]()
Já jsem byla sportovec, měla jsem postavičku jak lusk. Přibrala jsem dvacet kilo i přesto, že jsem v těhotenství cvičila a nejedla jinak. Zůstalo mi nahoře po porodu 7 a 3,5 měsíce se váha nehne a to už dávno dávno dááávno cvičím, jako jsem cvičila předtím.
Takže čím to je?Tím, že jedu k doktorovi autem? To tak bohužel nefunguje.Tělu po porodu trvá, než se srovná hormonálně a kojení holt může způsobovat zastavení hubnutí. Což bude zřejmě i můj případ. Chce to prostě vytrvat a to cvičení teď se mi prostě zase vrátí, až přestanu kojit. Nedělat si z toho hlavu je základ a přijmi fakt, že to takhle nebude navždy. Porod je náročný fyzicky i psychicky. Soustřeď se na svoje miminko a neporovnánej se s ostatními maminky. Co platí na jednu, zde bohužel vůbec nemusí platit na druhou. Ono se to srovná
Je trochu rozdíl mít 7 kg nad normální váhu (tvůj případ) a 14 nad nadváhu (zakladatelka). U tebe se to podle mě opravdu srovná, neb máš nejspíš zdravý životní styl a dostatek pohybu. U zakladatelky bych na to nespoléhala.
Jsem 10mesicu po druhém porodu. Nahoře mám ještě 6kg a je to šílené namáhavé dát něco dolů. Musím si psát kalorické tabulky a hlídat každé souto a přeci to skoro nejde
@Malineka tak zakladatelka jak jsem pochopila, té fyzické aktivity moc mít nebude, tak jsem ji doporučila tu úplně nejjednodušší věc, jak se k nějaké přimět.
Začít cvičit není reseni, ještě by si mohla uškodit, když není zvykla. Odstavit auto nic nestoji a nějaký kalorie to spali.
O kojení jsem psala, ze to muže hubnutí blokovat, koneckoncu já to tak taky trochu mám. Ale reseni asi není cekat, až dokojim, abych se začala hýbat ![]()
Já třeba jdu každé ráno s kočárkem odprovodit chlapa na vlak a kluka do školy, to dam tak 2,5 km. Pak jdu 2× s kočárkem uspavat, protože jinde mi nespi, a dam pokaždé tak 1 km. Často teď jezdím na úřady, to je opět 1 km na vlak a zpět a nepočítám z vlaku na ten úřad. Pošta 0,5 km, obchod 0,8 km v jednu stranu. Kdybych to jezdila autem, sedím furt jak pecka a ujdu tam 5 m od auta k domu. Často i jezdím na den do Prahy, kde jsem v podstatě porad v pohybu, nemám tam nějaké pevné zazemi. To taky několik km dá za cely ten den.
Jídelníček je druhá věc, tam taky muže byt zakopany pes. Když ona je zakladatelka taková tajemna ![]()
@Ernais píše:
3km je prd. Ma jedno dite, takze celkem pohoda, muze jit dopo treba 6km, odpo 10km. Nebo dopo i odpo 6km a jeste si k tomu 30-60min zacvicit a pri rozumne strave je do roka jak lanka. Mne treba kojeni hubnuti dost bojkotuje a zarputile se drzi kazdeho gramu tuku, ktery si behem tehotenstvi vytvorilo. Aktualne mam cca 20% telesneho tuku, pred otehotnenim jsem mela 18,5% a dolu to leze velice plizive, ale kdyz se clovek snazi, tak jde vsechno, treba ne hned, ale jde to.
Tak když se celkově moc nehýbe ani nikdy nehybala, ujde v kuse šest km a na další tři dny odpadne. To asi není úplně dobre ![]()
@Semtex píše:
Tak když se celkově moc nehýbe ani nikdy nehybala, ujde v kuse šest km a na další tři dny odpadne. To asi není úplně dobre
Tak 6km v kuse ujde snad uplne kazdy, pokud neni 200 kilova rozdkydla placka. Vzdyt je to hodina a pul bezne chuze s kocarkem, to mi neprijde jako vykon po kterem by mela zakladatelka odpadnout na 3 dny. Mne to prijde jako rozumny mnozstvi pohybu, svizna hodinka chuze dopo, pak hodinka a pul bezne chuze odpo a pak si behem dne zacvicit 30 minut na stred tela, panevni dno a zada. To prece nejsou zadny olympijsky vykony a ano, beru v potaz, ze zakladatelka neni zadny sportovec.
Hele, fakt je dobrý ten pohyb s kočárkem. Taky zkus kalorické tabulky, ono není špatný, když svou stravu „vidíš napsanou“. Jinak cvíčo mi dost vyhovuje s Ladylab a Eylem Abaci ( oboje najdeš zdarma na YouTube ) a jsou tam krásně rozdělené obtížnosti a kategorie. Akorát mi teď ještě po operaci karpálu nejdou všecky cviky. Kdyžtak ohledně jídla a receptů, zkus na IG omrknout „Anshule“ Moc fajn holka ![]()
@Ernais píše:
Tak 6km v kuse ujde snad uplne kazdy, pokud neni 200 kilova rozdkydla placka. Vzdyt je to hodina a pul bezne chuze s kocarkem, to mi neprijde jako vykon po kterem by mela zakladatelka odpadnout na 3 dny. Mne to prijde jako rozumny mnozstvi pohybu, svizna hodinka chuze dopo, pak hodinka a pul bezne chuze odpo a pak si behem dne zacvicit 30 minut na stred tela, panevni dno a zada. To prece nejsou zadny olympijsky vykony a ano, beru v potaz, ze zakladatelka neni zadny sportovec.
Hele já to beru podle sebe, jsem vlastně celkem linej člověk a mě by nikdo nedonutil ujít šest km jen tak pro srandu, nebo jen proto, abych je ušla, bez konkrétního cíle
mi se osvědčuje něco jako účelová chůze, takze vždy mám nějaký ukol - musím odprovodit chlapy na vlak nebo třeba do hospody, musím uspat malyho, musím něco vyřídit, vyzvednout balíček, chci něco vidět, navštívit, dat si kávu… došla cibule, tak se musím sebrat a jít (pěšky) do obchodu… změnili otevírací dobu pošty, tak tam holt musím ještě jednou…
![]()
@Semtex tak ja to bezucelny bloncani taky nemam rada, takze bud jdu za nejakym cilem (zricenina, vyhlidka,…) nebo pri te chuzi sjizdim telefon - prectu zpravy, vybiram spotrebice do domacnosti, vyrizuju maily a telefonaty, rezervuju hotely, nakupuju obleceni atd. A to tech 6km utece jak nic a jeste je to malo
Nebo mam doma běžecký pas a rotoped a kdyz mam chvilku, ze bych koukla na seros, tak u toho bud slapu na rotopedu nebo dam sviznou chuzi na pase, neexistuje ze bych si pustila telku a lehla k tomu na gauc.
@Ernais píše:
Já se obávám, že pro většinu místní populace to olympijské výkony jsou, jinak by tu nebylo tolik diskuzí na téma hubnutí či obezita.