Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zatím jde spíš o takový průzkum, jestli by byl zájem. V Prostějově už několikrát proběhla akce Vánoce pro děti - jde o to, že dobrovolníci přinesou na smluvené místo pár dní před Vánoci dva dárky pro děti (drobnosti). Pár lidiček, kteří celou akci organizují, je pak rozdávají dětem v nemocnici a v dětském domově. V Prostějově to funguje krásně a dárků se sejde vždycky dost (kdyby se chtěl ještě někdo přidat, můžete tady: http://www.facebook.com/…35057104979/ ).
Loni (myslím, že poprvé) rozšířili akci i do Olomouce, ale bylo to fiasko a přišlo jen 5 lidí! Proto se letos Olomouc zatím neplánuje, což mi ale přijde jako strašná škoda. Kdyby se ale našlo dost dobrých lidí, kteří by si našli čas a pár korun na dva dárky, bylo by to skvělé! Proto prosím pište, jestli byste měli zájem se zúčastnit, případně šiřte dál, moc děkuji ![]()
Problém s tím nemám a urcite bych rekla par maminám, at jdou a prispeji taky. Jen to musí nekdo zorganizovat..
Pokud by byl zájem, tak by to zorganizované určitě bylo, akce v Prostějově jsou toho důkazem. Jen by se napřed musel potvrdit aspoň minimální počet lidí, aby to nedopadlo jako loni. Myslím, že dárky do DD ani nemusí být nové, pokud jsou v dobrém stavu (do nemocnice být nové musí)…
Dobre a kolik lidí by muselo minimálne byt, aby se to uskutecnilo???
Nevím, jestli je to nějak pevně stanovený, poptám se hlavního organizátora ![]()
Tak jsem se právě dověděla, že letos se akce v Olmiku konat nebude, už je to na 100%. Bohužel mají před Vánocema všichni moc práce a už se to nestíhá zorganizovat, zůstává jen Prostějov. Škoda, ale třeba se to podaří příští rok ![]()
Moc děkuji za zájem tobě i tvým kamarádkám, i mamince, co mi psala SZ
Kdyby jsme organizovali něco podobného, určitě se ozvu. Krásné Vánoce ![]()
Oživuji diskuzi a ptám se zda se tyto „akce“ ještě konají? Popřípadě zda se Olomouc dal do chodu nebo padl k ledu. Ráda bych něco se synem přinesla ![]()
@Ivčis
Loni byl v některém nákupním centru strom splněných přání, právě pro děti z dětských domovů, myslím, že to bylo v Globusu
.
@BAZÁREK ANGIE Opravdu? To je super, doufám že něco takového bude i letos. Budu se muset před Vánoci zajed podívat po NC kde tedy bude. Heldám informace až letos, nějak mi to nedošlo když jsem neměla děti. Myslím tím to, kolik dětí čeká na ten vysněný dáreček a pak jsou smutní. Díky za info ![]()
@Ivčis píše:
@BAZÁREK ANGIE Opravdu? To je super, doufám že něco takového bude i letos. Budu se muset před Vánoci zajed podívat po NC kde tedy bude. Heldám informace až letos, nějak mi to nedošlo když jsem neměla děti. Myslím tím to, kolik dětí čeká na ten vysněný dáreček a pak jsou smutní. Díky za info
Jinak každoročně je na internetu projekt Českého rozhlasu Daruj hračku -udělají seznam dětí ze všch domovů v ČR s tím co by si přáli, dárce si vybere podle své finanční situace. Další sbírka pro děti z dětských domovů je zde, ta byla spuštěna 1. listopadu
http://www.milyjezisku.eu/cr