Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahooj,
prosím kuchařky, poradíte mi nějaký ozkoušený recept ?
Mám doma vepřové plátky, a chtěla bych nějakou omáčku s rýží.
Něco jednoduchého..nejsem kuchařka..
Díky
![]()
Ahoj
úplně jednoduché,osmahnout cibulku,na to naklepane a osolené plátky. Jeste na to kmín a dusit do zmeknuti. Potom zahustit a je to. Jeste tam davam masox. Opravdu jednoduché
Někdy přidám i houby ![]()
Příspěvek upraven 07.02.12 v 08:28
Já teda nevím, nakolik je to „recept“, ale máme to rádi ![]()
Plátky napatlat hořčicí, klidně přes noc, pak osmahnout na oleji z obou stran a zalít vývar+trochu smetany plus rozkvedlaná mouka, provařit.
Sůl pepř podle chuti…
Osmažím cibuli na tom opeču plátky potřené hořticí,posypané grilovacím kořením,červenou paprikou a dusím.Pak zahustím a dávám s rýží.
Jo a ještě k tomu dávám kostku masoxu a je to dobrota.
Já je teda okořením podle chuti, dam je osmahnout na pánvi potom je dám do zapékací mísy, zaliju horkou vodou, přidám bujon a dám nato plátky cibule a peču v troubě do změknutí. Potom vytáhnu maso a zahustím někdy tam dám i trouchu smetany. Nám to takhle moc chutná ![]()
Jednoduchá omáčka s muškátovým květem
Plátky naklepat a poprášit hladkou moukou. V hrnci rozpálit trochu oleje a másla (máslo dodá správnou chuť), plátky lehce osmahnout z obou stran, přelít vodou (tolik kolik chci omáčky), přidat slepičí bujon (nebo jiný) a trochu muškátového květu (ne moc, je dost aromatický) a vařit do měkka (já dělám v papeňáku asi 20-30min). Pokud třeba tak pak ještě dosolit. Omáčka je spíše řídká (podle množství mouky na masu), tak jde dohustit rozkvrdlanou moukou ve vodě, ale já to nedělám. Výborná k rýži! ![]()
Debrecínské plátky
600 g vepřové kýty, 2 cibule, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 2 lžíce hořčice, olej, 2 nožičky debrecínských párků, 1 kostka masoxu
Postup
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme plátky masa, které jsme zlehka z obou stran „namočili“ do hladké mouky, a prudce z obou stran opečeme.
Podlijeme trochou horké vody, rozdrobíme kostku masoxu a pod pokličkou dusíme.
K téměř měkkému masu přidáme na kolečka pokrájený párek a hořčici. Promícháme a dodusíme doměkka.
Podáváme s rýží.