Vaříte doma vy, nebo chlap?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
13.2.20 17:49
@Janasas píše:
Každý to nějak má a proto, vidí to správné po svém..
U nás to máme tak, že tak z 80% vařím já, ale manžel je schopný udělat jídlo, pokud třeba jsem nemocná a nebo jsem v práci a zůstane d dětmi.. Sice jednoduchá, žádné svíčkové, ale prostě umí se postavit ke sporáku..
Pokud nemát děti, tak v tom problém nevidím, jedete tak, jak vám to vyhovuje, a na kolí bych nehleděla. My, když neměly děti, taky jsme to dělaly všelijak..
Ale musím napsat, model třeba, žena doma, a nevaří a čeká až přijde chlap z práce, se mi nelíbí.. Když je potřeba ano, ale ne každý den..Moje kamarádka, nevaří vůbec, ale je jí 37 let, dvě děti. Má to tak, že je doma s dětmi, čeká až nakoupí chlap, doveze a pak večeři dělá on- přes den nevaří, prý děti dojí z večeře, a ona si klidně jenom něco rychlého zobne, jogurt, chleba atd..
Já sama jsem ji jenom řekla, že jednoduchá jídla by zvládla, ale až po tom, co si mě začala říkat, že z ní lidi dělají srandu, že neuvaří ani čas- ne já.. Já ji vždycky radila, něco málo zkus, je to rychlé, určitě to zvldáneš.. ale okolí ne, že ji vyčítá, že je líná a nebo tak, ale spíš ji slovně ponižuje, že radši at nechodí vařit čaj, a nebo jestli se dá kává pít atd..
Takže ano klidně bych chtěla, aby mě chlap vařil, ale ne na ukor tohoto..aby to i děti slyšely

ty musis kamaradit s tou stejnou osobou co ja.

Ackoliv ne, protoze ona si to moc nebere, ze si o ni okoli mysli kde co. Ona ma pocit, ze jeji neschopnost uvarit je objektivni, protoze ona to nema jak stihat. Jednou jsem mela cest pozorovat ji, jak dela palacinky a pochopila jsem. Kazdou palacinku susila na panvi 10min, tak jestli vari vsechno stejnym tempem, tak se to fakt stihat neda. Taky nezvladne uklidit, to musi delat jeji manzel po prichodu z prace… sex taky nezvlada, protoze neni schopna uspat deti a po nocich strasici batole resi tak, ze ji posadi pred TV a necha ji koukat na bednu do 1:30 rano, dokud mala sama nevytuhne. :palec:

Atd atd… a kdyz vidi, ze jini to v poho zvladaji, tak ma jeste pasivne agresivni pindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
13.2.20 17:52
@Janina B1 píše:
Ahoj ženy,
vaříte vy, nebo muž?
U nás převážně chlap, baví ho to, mě ne. Ale víkendy a větší jídla buď spolu, nebo zase někdy on a někdy já (dělám nejlepší svíčkovou :D)
My to máme v poho, ale spousta zlých jazyků ze mě někdy dělá línou buchtu. :nevim: Co dělám jen já, je mytí koupelny, záchodu, prádlo + takový ty gruntovací práce a podle času se točíme na luxování a vytírání.
Jinak pro info - bezdětní, oba pracující - do práce i z práce +- ve stejný čas.
Co vy?

Tech zlých kecu si nevšimej, jen zavidi :lol:.
Ja delam častěji veceri, popr. o vikendu obed.
Muj pritel dela casto snidane (ale ne vzdy :mrgreen: ), malo kdy neco uvaří treba k veceri :), ale taky to umi ;),to spis jdeme do restaurace a on to plati :mrgreen:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.2.20 17:53

@warita tak to určitě nebude ta samá :mrgreen: až tak dramatické to neni, každopádně, už mi říkala, že prostě je to jenom jednostranné, manžel za ty roky, už je hodně naštvaný..
CO ji poradit… většinou to co jsem psala předtím, že má něco zkusit.. Já se zase chlapovi nedivím přijít v 7 z práce s nákupem a hned něco vymýšlet.., ale je to jejich boj..
Ona mi řekne, že třeba ráno než se s dětmi vyhrabou, že někdy jsou v pyžamu do 11 a prostě, nepotřebuje vařit, děti mají jídlo teplé z večeře, ona se něčím dojí, přes den ovoce, zelnina, jogurty mají.. že se věnuje dětem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.2.20 17:55

@_.Emilyyy taky bych řekla, že je to závist.. a vsadím se, že to řeší ženské :mrgreen: myslím od zakladatelky.. :mrgreen: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
13.2.20 17:58
@Janasas píše:
@_.Emilyyy taky bych řekla, že je to závist.. a vsadím se, že to řeší ženské :mrgreen: myslím od zakladatelky.. :mrgreen: :D

Urcite to resi zenske :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
13.2.20 18:08

Vaříme a uklízíme oba, více já, protože jsem více doma. A nemám kolem sebe naštěstí žádné zlé jazyky, které by se podivovaly nad tím, že chlap vaří a uklízí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13766
13.2.20 18:13

Vaříme oba, víc já, ale když má muž volno a já jsem v práci, tak jídlo uvaří. Jsou to směsi „co dům dal“, ale jíst se to většinou dá. Snídaně dělá taky on, když máme všichni volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
13.2.20 18:20

Přes týden máme jídlo objednané, přes víkend většinou já. Ale manželovi to též nedělá problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.20 18:21

Oba máme k vaření chladný vztah. Trávit čas u plotny kvůli 10 minutám, během kterých to zmizí, nakupovat, uklízet… otrava. Bereme jídlo spíš jako povinnost, než jako potěšení. Takže když už, tak vaříme rychlá nenáročná jídla. Častěji vařím já. Ale my se hodně často na jídlo někam stavíme, takže moc nemusím. :oops: Já ani teplé jídlo moc nepotřebuji. :nevim: Zlých lidí si nevšímej. :roll: Taky jsem si jednou vyslechla, že nepracuji a moc nevařím, že bych v takové situaci měla mít každý den uvařenou polévku, hlavní chod a nejméně co 2 dny moučník. Ale to byl názor příbuzné, která manželovi div neutírá zadek… :mrgreen: Anonym, i když se v tom možná stejně pozná. :lol:

• Citovat
  • Upravit
22918
13.2.20 18:26

Vařím z 90% já, dřív vařil hodně manžel, ale co jsem na mateřské, zdokonalila jsem se a vařím skoro jen já. Manzel má pár specialitek, do kterých se mu nemontuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
13.2.20 18:28
@Anonymní píše:
Oba máme k vaření chladný vztah. Trávit čas u plotny kvůli 10 minutám, během kterých to zmizí, nakupovat, uklízet… otrava. Bereme jídlo spíš jako povinnost, než jako potěšení. Takže když už, tak vaříme rychlá nenáročná jídla. Častěji vařím já. Ale my se hodně často na jídlo někam stavíme, takže moc nemusím. :oops: Já ani teplé jídlo moc nepotřebuji. :nevim: Zlých lidí si nevšímej. :roll: Taky jsem si jednou vyslechla, že nepracuji a moc nevařím, že bych v takové situaci měla mít každý den uvařenou polévku, hlavní chod a nejméně co 2 dny moučník. Ale to byl názor příbuzné, která manželovi div neutírá zadek… :mrgreen: Anonym, i když se v tom možná stejně pozná. :lol:

Přesně, ztotožňuju se s tím, že „kvůli 10 minutám, během kterých to zmizí, nakupovat, uklízet…“ Mám ale to štěstí, že manžel neni ten typ, co by vyžadoval nějaký kuchyňský orgie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.20 19:11

Vaříme a pečeme oba, podle toho, kdo má čas a náladu. Já se teřba nekamarádím s kynutým těstem, takže vánočku, mazanec, buchty nebo kynutý knedlík dělá on.
Já jsem zase s vyjímkou svíčkové lepší v omáčkách.

• Citovat
  • Upravit
74217
13.2.20 19:14

Nejvic varim a pecu ja. Mam hotelovku, takze je to muj relax a konicek. A hlavne musi byt technol. postup po mem. Ted uz se zapojuji i decka.
Muj muz vari min, ale to mi nevadi, uvari jednoduche obedy: rizek, smazak, vyvary, grilovane maso, pecene maso, rychle jidlo.
Na obed mam chvilku a je fajn, kdyz mezi praci utikam domu na obed a nachystal mi neco 😁.
Koupili jsme si pod stromek kontaktni gril, tak s nim radi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.2.20 19:23

A jsem velmi vybirava. Nase tri deti nejsou vybirave, jak jsem ja. Uvarim i co nejim, ale nejvetsi pomoc od rodiny potrebuji, kdyz ma nekdo ochutnavat. Ze hodne varim od oka a co se mi hnusi neochutnam. Ze treba jidlo, kde je smetana bych neochutnala, ze to mi cpi nebo kasovita jidla, omacky, ryby atd. Takze potrebuji vrchni ochutnavace, ale tech je doma stale hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
13.2.20 19:45
@Janasas píše:
@warita tak to určitě nebude ta samá :mrgreen: až tak dramatické to neni, každopádně, už mi říkala, že prostě je to jenom jednostranné, manžel za ty roky, už je hodně naštvaný..
CO ji poradit… většinou to co jsem psala předtím, že má něco zkusit.. Já se zase chlapovi nedivím přijít v 7 z práce s nákupem a hned něco vymýšlet.., ale je to jejich boj..
Ona mi řekne, že třeba ráno než se s dětmi vyhrabou, že někdy jsou v pyžamu do 11 a prostě, nepotřebuje vařit, děti mají jídlo teplé z večeře, ona se něčím dojí, přes den ovoce, zelnina, jogurty mají.. že se věnuje dětem atd.

tady tento to toleruje podle vseho. Vadi mu predevsim nedostatek sexu. A kamoska rikala, ze je v posledni dobe stale vic unaveny, ma toho proste nalozeno moc. Ja se mu nedivim, v praci si odkrouti 9h, prijde domu, pusti se do uklidu (dle popisu kamosky to tam byva jako po vybuchu, ma 2 male deti, takze neni divu), pak pomaha nakrmit deti, umyt, pohrat si s nima, etc etc etc a nekdy pred pulnoci pada na hubu do postele. Dokonce, kdyz se ji narodilo to druhe dite, tak novorozence nafasoval na noc manzel, ona spala se starsim ditetem ve vedlejsi mistnosti a manzel vstaval a krmil miminko v noci.

No nic, kazdy at si to doma zaridi, jak uzna za vhodne. Jeji manzel si za to do jiste miry muze sam, ja bych ji tohle netolerovala… ale ona to asi umi prodat, protoze si chronicky stezuje, jak to nezvlada a kdyby clovek nevedel, ze se to v pohode zvladnout da, tak by ji to i uveril.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí