Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@warita ja nedokazu pochopit, jak se tento model fungovani rodiny tem zenskym doma podari prosadit, chlap neprotestuje a slape jak mourovatej
Mam kolem sebe take jeden podobny pripad a manzel konstatoval, ze ji musi mit jak patnactka
, protoze to jinak neni schopen pochopit, proc ten jeji muz ze sebe dela takoveho vola a ona ani nehne zadkem.
@klenice píše:
@warita ja nedokazu pochopit, jak se tento model fungovani rodiny tem zenskym doma podari prosadit, chlap neprotestuje a slape jak mourovatejMam kolem sebe take jeden podobny pripad a manzel konstatoval, ze ji musi mit jak patnactka
, protoze to jinak neni schopen pochopit, proc ten jeji muz ze sebe dela takoveho vola a ona ani nehne zadkem.
nevim no… ona by to asi objektivne nezvladla se mi zda. Nekteri lide jsou mene odolni a nejsou schopni se tak zorganizovat a to bude jeji pripad. A tak aby udrzel rodinnou pohodu, tak musi delat vsechno sam a zrejme doufa, ze casem se to zlepsi, az deti povyrostou.
Mimochodem, jednou jak se mi „chlubila“, ze nevari, neuklizi, nevstava k decku v noci jsem se opatrne a zdvorile zeptala, ze jaky je tedy jeji prinos do rodiny a ona se zarazila, zamyslela se a prej jeji dobry vzhled. ![]()
@Janina B1 u nás vaří chlap jednodušší jídla a přes týden večeře a dělá svačiny do školy. Já v tu dobu většinou s dětma cvičím logo, vojtovku, čteme do školy atd. O víkendu vaříme dle nálady, když si vymyslím něco složitějšího musím to uvařit. Uklízíme většinou spolu, ale prádlo je čistě moje práce, mytí koupelny a záchodu většinou také. Okna, záclony taky. Chlap zase vynáší odpadky, nosí dřevo na topení, zatápí atd.
Mám stejnou situaci jak zakladatelka. A vaří hlavně chlap, protože ho to baví. Ale nejvíc mě rozsekali tchanovci - pry jestli taky doma občas něco uvařím
Mají mě za neschopnou, protože chlap se furt chlubí, co vařil a koupil… Na mě zbývají všední večeře, úklid, přípravy atp., fakt paráda ![]()
Chlap tak jednou za dva mesíce, jinak vařím já. Ale upřímně? Kdyby vařil jenom muž, vubec by mi to nevadilo, protože zrovna vaření není můj koníček ![]()
Tak dneska byla rejže s cibulí, už se začinám připravovat na bezmasový zbytek života.
@Janasas píše:
@warita tak to určitě nebude ta samáaž tak dramatické to neni, každopádně, už mi říkala, že prostě je to jenom jednostranné, manžel za ty roky, už je hodně naštvaný..
CO ji poradit… většinou to co jsem psala předtím, že má něco zkusit.. Já se zase chlapovi nedivím přijít v 7 z práce s nákupem a hned něco vymýšlet.., ale je to jejich boj..
Ona mi řekne, že třeba ráno než se s dětmi vyhrabou, že někdy jsou v pyžamu do 11 a prostě, nepotřebuje vařit, děti mají jídlo teplé z večeře, ona se něčím dojí, přes den ovoce, zelnina, jogurty mají.. že se věnuje dětem atd.
mne se to zda jako celkem pohoda ![]()
Kdyz zenska prijde domu v 7 s nakupem a ceka ji vecere, uklid, deti… tak to prijde spouste lidem uplne normalni
@klenice píše:
@warita ja nedokazu pochopit, jak se tento model fungovani rodiny tem zenskym doma podari prosadit, chlap neprotestuje a slape jak mourovatejMam kolem sebe take jeden podobny pripad a manzel konstatoval, ze ji musi mit jak patnactka
protoze v kazdem paru jeden taha za delsi kus provazu
nekde muz, nekde zena a asi bude platit, ze ten kdo miluje mene vyhrava
Vaří manžel, umí uvařit rychle a chutně a zdravě k tomu, rád experimentuje. Já jsem v kuchyni bezradná, jedu striktně podle receptu, všechno mi dlouho trvá, neumím to pořádně dochutit jako manžel. Pak jen poslouchám A pročs tam nedala to a toto? No protože to nebylo v receptu a mě to nenapadlo, neumím improvizovat. Na syrové maso nešáhnu, natahuje mi z toho. U nás doma se moc nevařilo, jenom o víkendu a zásadně na víc dní. Ale ráda peču buchty, to zase neumí manžel. Pro mne by byla největší noční můra muset uvařit pro více cizích lidí, to bych asi udělala něco absolutně blbuvzdorného a pak se šla po tom průšvihu zastřelit. ![]()
Vařím já. Vůbec neřeš, co kdo říká, beztak závidí