Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lama Lama píše:
Jo
Tak to je dobře, že si na to trenéři troufnou. U nás chtěli udělat fotbal po skupinkách po 6 venku na hřišti a neprošlo to, svaz to zatrhl.
@unuděná píše:
No nejde, dělají to načerňákaMy ještě nedávno měli tréninky jedno dítě plus trenér (venku), teď už ani to…
Mně už chybí jen sehnat tu ilegální ucebni stodolu.
Ne, bydlíme na vesnici a všechny místní děti na jedné hromadě jsou venku. Minulý rok na jaře jsme se to snažili dodržet asi týden a bylo to peklo. Ostatní chodili ven a já neměla to srdce dceři zakazovat, aby chodila s nimi. Je jedináček. Takže upřímně na to kašlu. Ona už covid měla, úplně bez příznaků, děcka z dědiny stejně nikam jinam nechodí, stav ve vsi je stále 0 (dle té mapy), takže fakt ji nebudu držet doma, zvlášť když je tak hezky. Chodí se i navštěvovat, s dětma byla do minulého týdne ve škole a najednou by nemohla (je jí 7).
Ostatní nařízení dodržuju bez problému.
@Lama Lama píše:
Mně už chybí jen sehnat tu ilegální ucebni stodolu.
Nevím, jestli to má být ironie, ale veškeré amatérské soutěže, tréninky a kroužky jsou teď ze zákona prostě zákázány. To, že si to někdo vezme na triko, je jeho věc a zodpovědnost ![]()
Kromě pár týdnů rok zalígrovaný děti doma, to je podle mě šílenost.
Takže syn se stýká s dvěma kamarády, pravidelně dvakrát do týdne, především venku.
Párkrát byli i u nás, když bylo fakt hnusně.
Mám jedináčka a fakt ho nenechám 24/7 sedět doma na tabletu.
@Mar__tanka1983 píše:
Kromě pár týdnů rok zalígrovaný děti doma, to je podle mě šílenost.
Takže syn se stýká s dvěma kamarády, pravidelně dvakrát do týdne, především venku.
Párkrát byli i u nás, když bylo fakt hnusně.
Mám jedináčka a fakt ho nenechám 24/7 sedět doma na tabletu.
Kromě pár týdnů rok?
No nevím, mé děti chodily krom těch dvou měsíců loni na jaře a asi 3 měsíců teď od podzimu (třeťák) a současného 2.dne (školkačka) normálně do škol a školek
Nebo máš dítě na střední, že je tak dlouho „zavřené doma“? ![]()
@unuděná píše:
Kromě pár týdnů rok?No nevím, mé děti chodily krom těch dvou měsíců loni na jaře a asi 3 měsíců teď od podzimu (třeťák) a současného 2.dne (školkačka) normálně do škol a školek
Nebo máš dítě na střední, že je tak dlouho „zavřené doma“?
No tak moje děti taky skoro rok doma. Druhý stupeň.
Tak je pravda, že v ČR jsou školy zavřené nejdýl na světě, to je fakt.
Teď to třeba i chápu, na tom jaře to byl nesmysl. Jarní prázdniny jsme měli první týden v březnu, vrátili jsme se a během cca 2 dnů se školy zavřely a děcka si šly si až pro vysvědčení a odevzdat učebnice. Byli doma 4 měsíce v kuse. Neprobíhala ani on-line, jen jim zasílali úkoly, to bylo neštěstí.
Letos jedno z dětí nástup na SŠ a než stihlo pořádně poznat spolužáky a učitele, tak zas konec.
Hlavně nechápu, že já s manželem chodíme normál do práce, všichni kolem mě taky, neznám nikoho, kdo je na HO a odnesly to chudáci děcka, co jsou už rok doma. A než se do té školy dostanou, tak to v součtu dní udělá víc jak jeden školní rok, co jsou doma.
@bigl Aha, tak v našem okolí téměř všechny děti v květnu znovu nastoupily do škol a chodily pak i do půlky října. Distanční výuka probíhala online jak na jaře, tak teď.. Dcera ve školce krom toho jara a 14ti denní karanténě na podzim chodila nonstop, takže tam o nějakém zavření doma nemůže být vůbec řeč. Jinak souhlas, že je to na prd a určitě to bude velký problém do budoucna.. ![]()
@unuděná píše:
Kromě pár týdnů rok?No nevím, mé děti chodily krom těch dvou měsíců loni na jaře a asi 3 měsíců teď od podzimu (třeťák) a současného 2.dne (školkačka) normálně do škol a školek
Nebo máš dítě na střední, že je tak dlouho „zavřené doma“?
Druhý stupeň byl ve škole za poslední rok 6 týdnu.
@Lama Lama píše:
Druhý stupeň byl ve škole za poslední rok 6 týdnu.
Nepsala ale zakladatelka náhodou o školkových dětech?
Předpokládám, že ty na druhém stupni už doma s rodiči odpoledne nesedí a rodiče jim také nemusí zprostředkovávat sociální kontakty… Takže to jsme zase někde jinde..
@unuděná píše:Řekla bych, že už se to odklonilo od původního tématu.
Nepsala ale zakladatelka náhodou o školkových dětech?Předpokládám, že ty na druhém stupni už doma s rodiči odpoledne nesedí a rodiče jim také nemusí zprostředkovávat sociální kontakty… Takže to jsme zase někde jinde..
@unuděná
Tys ale reagovala na @Mar__tanka1983 a divila ses, jak to, že píše, že jsou její děti doma už rok. To nebyla reakce na zakladatelku.
Tak ti tady vysvětlujeme, že ano, existují děti, co sedí doma už rok na zadku a není jich málo.
Příspěvek upraven 02.03.21 v 14:00
@Lama Lama píše: Řekla bych, že už se to odklonilo od původního tématu.
Jj. No těch starších dětí je mi líto, zvlášť kolem puberty. Zase na druhou stranu nedělám si iluze, že se spolužáci nevídají. Když už se nejedná o prťata, co je musí rodiče všude doprovázet, tak je běžné, že dopoledne tráví u sebe, každý se svým noťasem na online výuce. Odpoledne stačilo mrknout do parků na lavičky. Tam se toho moc nezměnilo ani nejpřísnějšími nařízeními.
@bigl píše:
@unuděná
Tys ale reagovala na @Mar__tanka1983 a divila ses, jak to, že píše, že jsou její děti doma už rok. To nebyla reakce na zakladatelku.
Tak ti tady vysvětlujeme, že ano, existují děti, co sedí doma už rok na zadku a není jich málo.Příspěvek upraven 02.03.21 v 14:00
Jo, pravda. Ale vážně neznám skoro žádné dítě (ani to druho-stupňové), co „sedí doma rok na zadku“. Dlouho jely kroužky, byly tábory a jiné akce…
@unuděná píše:
Jj. No těch starších dětí je mi líto, zvlášť kolem puberty. Zase na druhou stranu nedělám si iluze, že se spolužáci nevídají. Když už se nejedná o prťata, co je musí rodiče všude doprovázet, tak je běžné, že dopoledne tráví u sebe, každý se svým noťasem na online výuce. Odpoledne stačilo mrknout do parků na lavičky. Tam se toho moc nezměnilo ani nejpřísnějšími nařízeními.
Ano se nedivím