Vdaná či svobodná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
953
12.5.05 13:49

Hanko úplně souhlasím, myslím, že asi všechny holky tady z e-mimina k mateřství přistupují zodpovědně, že dopředu promyslely, kdy mít dítě atd. My jsme s manželem taky čekali, až budu mít pár let praxi, až budeme mít kde bydlet atd. Jak už tu bylo řečeno, některé spoluobčanky nic z toho neřeší a rodí jedno dítě za druhým, aniž by uvažovaly, jestli na něj mají nebo ne a nakonec dostanou peněz víc než my. Taky si myslím, že by se tohle mělo trochu zodhledňovat. Jenže my to tu bohužel nevyřesíme :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.05 15:52

Kdysi se žilo podle hesla, že s poctivostí nejdál dojdeš :cry:
 Renata

• Citovat
  • Upravit
291
12.5.05 17:52

Petuldo, tak já jsem tady na emiminu asi výjimka. :)

Dítě jsme neplánovali a přesto, že žijeme v době téměř dokonalé antikoncepce, stalo se. :D

Je to mimo téma, ale jen jsem chtěla říct, že i neplánované děti mohou mít pohodové a (snad) zodpovědné rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.05 20:27

Nedá mi to abych se nepřidala do diskuze. Také nejsem vdaná, ale mám přítele, který s námi bydlí a stará se o mě. Nedokáži si představit, že bych šla někam žádát o dávky a hrát si na osamělou matku… Je mi jenom líto těch maminek, které jsou opravdu sami a pomoc potřebují - a kvůli těm, které partnera mají ale i tak si žádají o dávky jenom pro pár stovek z vypočítavosti, musí také složitě dokazovat, že jsou na to opravdu sami. Úřady vědí, že to spousta lidí zneužívá a tak chodí kontrolovat a je to přísné. Kdyby lidi nepodváděli, tak by to ty opravdu osamělé maminky měli lehčí, tomu věřím (a myslím, že nejsem žádný snílek :D ).
(Příjde mi to jako jezdit načerno v MHD - potom ti chudáci co platí, musí neustále platit víc a dotovat neplatiče).

Je mi až smutno z toho, kolik maminek by takhle podváděli (řeči o tom, že si bere to, co zaplatila na daních, jsou fakt trošku mimo mísu. To když si půjdu koupit prací prášek, tak si ještě ukradnu chleba, aby se mi vrátilo zaplacené DPH z prášku ???? :?: :?:

Asi za tento příspěvek budu ukamenována, ale fakt to nechápu…

Katka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.5.05 21:43

Ahoj holky,

plně souhlasím s Katkou a dalšími slušnými ženskými. A potrefené husičky zlodějky a podvodnice, co se nám zde tak hezky rozkejhaly, jsou buď naprosto omezené, a nebo tak nebetyčně sprosté, že to nemá obdoby. Morálka je jen jedna a není věcí relativity. Podvod je podvod a to jim nikdo neodpáře, ať tady na svou obhajobu brojí sebe víc. A vydávat nehoráznost, pokřivenost charakteru a zcela vědomé podvody za ctnost a chytrost, no to už je opravdu příliš …
Jen škoda, že jim to náš demokratický a benevolentní stát umožňuje.
Milé dámy, obhajujte se zde, jak chcete, ale fakt, že kradete a okrádáte nás všechny, to Vám nikdo neodpáře. Jste podvodnice a zlodějky!
Pochopitelně - nejedná se o osamělé maminky, jejichž životní situace není záviděníhodná, a kterým dávky plným právem náleží (konenc konců právě pro ty jsou určeny), ale o vypočítavé potvory, co to všechno na úkor nás ostatních zneužívají. Tento rozdíl všechny dobře chápeme, a co je horší, že to chápou i ty mrchy, které se tak hlasitě dovolávají ospravedlnění svých nehorázností.
A odvolávat se na poklesky jiných? Bez komentáře!

Evča

• Citovat
  • Upravit
3152
12.5.05 21:43

Nedá mi to a připojuji se k tobě, Katko. Docela mě mrzí, že mám ve svém okolí hodně lidí, kteří se fakt neberou jen kvůli tomu, aby měli vyšší dávky. To, že jsou to v 90% lidi, kteří to nejmíň potřebují (fakt netrpí žádným nedostatkem), je bohužel realita. Pokud je k tomu někdo téměř donucen z finančních důvodů, ještě jsem schopná to nějak tolerovat. Ale nebrat se kvůli tomu, abych na tom byla finančně lépe, to je, promiňte mi, taky nad mé chápání…
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
12.5.05 22:00

Tak já jsem dnes potkala spolužačku. Radovala se, protože jí výbor dal 3.000,– na lednici. Prej dohromady pobírá na 2 děti 12.000,– otec dětí s nimi žije a taky si vydělá. Sociálka jim nic nedokáže - říkala a ještě se chlubila, že jí výbor platí na obě děti školku. :)
Veselé, že? Obzvlášť pro vdané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.5.05 22:01

Ahoj holky,
Jsem vdaná a v 16 tt. A nebýt vdaná a žít s manželem jen tak na psí knížku tak mě asi tak netrápí ty sociální dávky, ale spíš bych asi nevěděla jak jednou našemu dítěti vysvětlím proč nemáme všichni stejné příjmení…
Má kamarádka bydlí s přítelem, mají spolu malého chlapečka :( :(
No nevím možná jsem mimo mísu, ale radši budu mít o nějakou tisicovku míň než řešit tohle.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.5.05 22:08

No tak ještě jednou a snad už v pořádku.
Ahoj holky,
Jsem vdaná a v 16 tt. A nebýt vdaná a žít s manželem jen tak na psí knížku tak mě asi tak netrápí ty sociální dávky, ale spíš bych asi nevěděla jak jednou našemu dítěti vysvětlím proč nemáme všichni stejné příjmení…
Má kamarádka bydlí s přítelem, mají spolu malého chlapečka a byli v pohodě do doby než se malý vrátil ubrečený ze školky, protože mu kamarád nakukal, že jeho maminka asi nebude jeho, když se jmenuje jinak.
No nevím možná jsem mimo mísu, ale radši budu mít o nějakou tisicovku míň než řešit tohle.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.05 22:58

Milá Evičko,
můžeš prosím uvést ty zlodějky a lhářky co se tu tak rozhejkaly???
Díky Pavla

• Citovat
  • Upravit
Vvv
1364
12.5.05 23:29

Ahoj Pavlo (a ostatní),

tak jsem poctivě přečetla celou tuto diskusi a rovněž jsem nepochopila, koho konkrétně tady anonymní Evča oslovuje.. No nic.

Nechápu ovšem tolik nenávisti a odsouzení v některých příspěvcích. Děvčata a dámy, pláčete na nesprávném hrobě, zajděte ke svému poslanci, do parlamentu anebo nejlépe např. do romských čtvrtí a pokuste se to ventilovat tam a třeba i změnit :)

Domnívala jsem se také, že v roce 2005 se můžeme svobodně rozhodnout, zda se vdáme nebo ne, aniž bychom musely číst odsudky typu „to bych dítěti neudělala, aby mělo jiný příjmení“. To snad nemyslíte vážně!

Na závěr podotýkám, že jsem svobodná, žijící ve společné domácnosti s otcem mého dítěte a tudíž nepobírající žádné (kromě RP) dávky a v současné době zároveň daňově znevýhodněna, protože nemůžeme uplatnit ono společné zdanění manželů :) Je to moje rozhodnutí stejně tak jako to vaše :)

Pokud někdo apeluje na slušnost, měl by začít u sebe a slušně se chovat. Obávám se, že tu „skupinu obyvatel“, kterou tak kritizujete, nadáváním na Emiminu neoslovíte :D

Toleranci zdar,
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 07:48

Taky si myslím, že my to tady nevyřešíme, ale holt si aspoň „ulevíme“, ne?
Mám konkrétní dotaz na maminky s jedním čerstvým miminkem, vdané za tatínka, který vydělává něco kolem deseti tisíc čistého, můj plat za poslední rok nepřesáh 6-7 tisícovek......Má cenu chodit na sociálku a žádat o nějaký příspěvěk na dítě ? :?
Nerada bych tam vypadala jako boháč, co si jde urvat do huby…
Ale mám dost obavu z toho, jak vyžijeme z nějaký necelých čtrnácti tisíc měsíčně?!?!
Vím, můžete říct, měli jste si na miminko ušetřit, to jsme udělali, ale těžko si ušetříte na tři roky „provozních“ nákladů" dopředu… A když už, tak už bych byla dááávno v přechodu… :roll:

Dík
Jana

• Citovat
  • Upravit
456
13.5.05 08:09

Ahojky, minimum na 3 osoby je něco kolem 340.000,– za rok. když přesáhnete tuto částku, tak nárok na přídavky nemáte, když nepřesáhne, tak oni vypočítají kolik Vám dají. My bohužel přesahujeme, tak nedostaváme nic. počítá se celkový příjem obou rodičů. Myslim, že ty nárok mít budeš, protože my to minule minuli o pár tisícovek a to manža vydělává cca 28.000,– měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
13.5.05 08:13

Zkus se podívat tady:
http://www.mesec.cz/…ialni-davky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
13.5.05 08:58

Veroniko, jenom jsem chtěla podotknout, že tu nikdo neodsuzuje to, jestli se někdo vdá nebo ne. To je každýho rozhodnutí. Tady se myslím odsuzuje úplně něco jinýho, zkus si ty příspěvky znovu přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí