Vdaná či svobodná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vvv
1364
13.5.05 11:16

Jak jsem již psala, četla jsem a poctivě :D
Kdybych tušila, že toto téma vlastně vzniklo pro to, abychom si mohly anonymně „zanadávat“, tak bych ho asi nečetla vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 11:36

Milá Jano,
Tvůj dotaz, zda má cenu žádat a že si nechceš připadat jako boháč, který jde pro sebe něco urvat je bohužel důsledek této diskuse, kde si každý s prominutím vyřvává své názory a uráží lidy, které ani nezná.¨

Hoď kamenem kdo jsi bez viny, viďte dámy :wink:

Dojdi si na sociálku, předlož tam Vaše příjmy za minulý rok a oni ti spočítají, zda nárok máte nebo. A pokud nárok vznikne, tak si ty penízky hezky vezmi, protože Vám patří.

A nemusíš mít pocit, že budeš někoho okrádat. Vždyť takto ty zákony jsou postavený.

A další věc, taky jsem si znovu pročítala ty příspěvky zpětně, ale nenašla jsem tam jediný, na který by se dalo reagovat tak sprostě a povýšeně jako to udělala Eva.

Jen se Vás kritizujících zeptám, nestalo se Vám někdy, že jste byly na nenocenské třeba o den déle, kdy už Vám bylo dobře a mohly jste v pohodě jít do práce??? Já doufám, že ne!!! Protože pak jste podle Vás pěkný „zlodějky“.

Pavla

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.5.05 11:38

Jo a ještě musím podpořit Veroniku a souhlasit s ní.
 P

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.5.05 12:09

zapírat otce?

Ahoj holky,
taky jsem stála před rozhodnutím, zda se vzít či ne. Ale naštěstí jsem se rozhodla správně. Vzali jsme se. Chtěla bych vidět vás, kdyby chlapi rodili a nechtěli si vás vzít kvůli penězům a neuvedli by vás v rodném listě a dělali by, že s nimi nežijete. A dítě by mělo jen jeho příjmení. Nepřišlo by vám to přinejmenším líto?? Jde i o vztah s partnery. Rozumní lidé dobře vědí, že i když byste měli miliony korun, ale vztah, kde jeden si druhého neváží nebo si nevěří nebo se podvádí, že ty prachy za to nestojí. Dejte přece svým dětem dobrý příklad do budoucna, že je krásné mít svatbu, ukázat svému partnerovi, že ho milujete, at je chudý nebo není a že děti by tak měli taky žít.
A i když vím, že každá korunka se v péči o dítě hodí, zkuste ušetřit jinde. Přestaňte kouřit, utrácet za zbytečnosti a nakupujte třeba ve výprodejích.
To je rozhodně jednodušší a příjemnější než celý život lhát sobě i jiným.
 Katka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.5.05 12:14

Ahoj Jano,neboj se jit na socialku,urcite neco dostanete.Muj pritel vydela asi 9tisic cistyho a ja beru RP 3500.Tak to je 12500.A dostavame skoro 500 na bydleni a neco do minima.Tak se neboj za bohace nebudes.Katka

• Citovat
  • Upravit
Vvv
1364
13.5.05 13:15

tak ještě jednou, opravdu naposledy

pro anonymní Katku
1. Otec mého dítěte je uveden v jeho rodném listě.
2. Neměli jsme svatební obřad, ale rozhodně se proto nemáme méně rádi :)

pro Pavlu:
Díky, že jsi :)

Hezký pátek třináctého přeje
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 13:38

pro vvv Veroniku:
Anonymní nejsem, jsem přece Katka. Ty jsi taky jen Veronika..chichi.
Neodpovídala jsem Tobě, takže jsem psala všeobecně, pokud jsi to nepochopila.
Toť vše.
Krásný paťulinek!
 Katka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.5.05 13:45

Máš pravdu Katko,
zkoušela jsem tu kalkulačku a vychází to tak nějak kolem 480,–Kč.
Je to jako nic, ale nějaký plínky se z toho pořídit dají, ne?
Dík holky
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.5.05 14:17

docela koukám, kam až se ta diskuse dostala…

včera jsem psala příspěvek, ale nedá mi to ještě jednou nereagovat. Evo - cítím to stejně jako ty! Když už se někdo nechce vdát jenom pro pár korun, budiž, ale přijde mi to až trapné, když se tu píše návod, „jak se vykroutit z toho, když přijde kontrola“. Chtěla bych vidět ty, které zapírají přítele který s nimi bydlí, až to praskne a budou muset peníze vracet - co budou křičet potom????

Není to o tom „hoď kamenem, kdo jsi bez viny“ - ale ti chytří o svých „podvodech“ pomlčí, Ti ostatní se tím budou vytahovat, což o něčem také svědčí.

Katka (teď už druhá :) )
PS: a nejsem anonymní, jen na tomto serveru nejsem přihlášená, vadí to někomu???

• Citovat
  • Upravit
374
13.5.05 14:24

Bože kde se panbůh fláká aby to viděl ,větší hovadinu jsem neslyšela pro pár stovek nenapsat otce do rodnýho listu ,uvědomila si některá z vás že by jste toho mohli taky litovat!!!Já žiju v manželství a jsme rodina to je pro mě podstatný to ostatní je na manželovi aby se postaral a ne tahal penize který by spíš posloužili pro opravdu socialní rodinu .No k zamyšlení by to bylo dámy ne? já mám sama tak akorát a neumim si představit že bych toto udělala a pak si šla koupit třeba domácí kino no i takový experti se najdou.Promin te mi možná jsem hrubší ale jiank mi to z pusy nešlo .Prostě mi jen příjde takový spekulování s manželstvím či nemanželstvím kvůli penězům ,podotýkám že kvůli penězům ,trapné a ponižujici a nemorální ,ale zas co je dneska morální ............ s Pozdravem Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 14:25

Milé dámy,
vždycky si slibuju, že už reagovat nebudu, ale pokaždý se najde příspěvek, který mě prostě urazí.
Uráží mě jako svobodnou matku, která miluje svého partnera, váží si ho a ani ho nepodvádí, ale prostě se zatím!!!! nevdala.

Protože si prostě nelibuju ve svatbách, nejsem ráda středem pozornosti a náš vztah je natolik hezký, že zatím na tom nic měnit nebudu. O svatbě mluvíme na můj vkus až moc často, ale jsme rozhodnuti počkat než náš syn půjde do školky.

Děti jsou bohužel zvláštní stvořeníčka a dost často přijímají názory rodičů na věci, kterým prostě nerozumí.

Ale díky Vaší diskuzi chápu, jak se ostatní děti (samozřejmě těch normálních vdaných holek, jak tu někdo napsal) dívají na ty ubohé, kterým se tatínek a maninka nevzali.

Jak myslíte, že to ty děti napadá???? Proč se jim smějí, že rodiče mají jiná příjmení???? Já bych se možná styděla za takovéto projevy svého dítěte, které se vysmívá ostatním, než za to, že nejsem vdaná.

Jenže ono vždy záleží na nás dospělých, jak své děti naučíme toleranci. Já budu šťastná, když se mi povede ze svého syna vychovat člověka, který si bude vážit každého šlušného člověka, ať to bude rom, homosexuál nebo čínan. A jestli ještě budou mezi sebou manželé je mi uplne putna. :lol:

Prosím Vás, mějte na paměti jednu věc, že my nenormální, jak nás nazýváte neděláme nic špatného, žijeme stejné životy jako vy a možná i lepší.
Jak já nemám právo hodnotit vaše rozhodnutí, tak vy nemáte právo hodnotit to naše! Ale hlavně vydávat Váš model za jediný správný.

Věřte mi, že mi je krásně, mám co jsem si vždy přála, nikomu nic nezávidím a každému přeju jen to dobré.
Pokuste se o to také, budete opravdu šťastnější. :D

Pavla

P.S. Veroniko díky za podporu, jsem ráda, že tu je někdo s podobnými názory jako já. Jen jsem si myslela, že nebudeme takové vyjímky.

• Citovat
  • Upravit
374
13.5.05 14:42

Ale Pavlo já jsem štastná:-)a můžu tě ujistit že na nevdaný nepohlížim jako na nenormální ..takže jsem normální vdaná žena :-).Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 15:08

Milá Majdalenko,
to je bezva že jsi šťastná a normální vdaná žena. Já jsem zase normální nevdaná žena :lol:
Nezlob se, ale nebyl to tvůj příspěvek který mě naštval.
S tebou musím souhlasit, že bych nikdy nezatajila otce do RL, ale v tom se tu shodují skoro všichni. Já se jen nad tím tak nepozastavuju, protože se to netýká ani mého dítěte a ani otce, takže nemám právo do toho nikomu mluvit.
Pavla
To je to, co se snažím vysvětlit. Každého vedou k jeho rozhodnutí nějaké důvody, třeba tak složité, že si to nedokážeme ani představit. Proto nehodlám nikoho v jeho soukromém životě soudit.
Nějak mě to naučili rodiče, že se mám zastat lidí tam, kde mi to přijde správné, tak se omlouvám.
 Pavla

• Citovat
  • Upravit
953
13.5.05 15:09

No já nevim, ale přijde mi, že tu fakt někdo pořádně nečte.
Takže Pavlo a Veroniko ještě jednou - Nikdy jsem nenapsala a myslím, že nikdo jiný tady (jestli jo, tak mě nekamenujte, všechny příspěvky si zpaměti nepamatuju), že je nenormální nebýt vdaná. Tady jde proboha úplně o něco jiného. Tady se přece jenom píše o tom, že je nenormální kalkulovat jestli se vzít nebo ne jenom kvůli tomu, aby se mohli neoprávněně čerpat některý sociální dávky. Pokud je někdo ve vztahu spokojený a prostě se brát nechce, protože mu to přijde zbytečný, tak mi to přijde úplně normální stejně jako se vzít. A rozhodně NIKOHO za to neodsuzuju. Mám spoustu takových kamarádek a ubezpečuju vás, že mě to nijak nepobuřuje. A ROZHODNĚ nebudu své dítě navádět, aby se smálo někomu, jehož maminka se jmenuje jinak. Fakt nejsem blbá. Tak tohle prosím zkuste rozlišovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 15:10

kdo chce se vzít ať se vezme, kdo chce zůstat svobodný ať si zůstane, každého je to věc, a chlapi někdy prostě se ženit nechcou ale přesto mají ti dva krásný vztah, ne Pavli ?
Spíš bych chtěla reagovat na to že z příspěvku majdalenky mi přijde že jenom dítě z manželství je IN, a dítě z rodiny, kde se rodiče nevzali je prostě OUT - napadlo mě jiné slovo, ale raději ho neuvedu. Já jsem vdaná a svoje dítě budu vždy vychovávat v toleranci, ať nikdy neodsuzuje jiné, protože nezná skutečnosti všechny.A skutečně je vše taky o rodičích, jak své dítě vychovávají, tomu děcku je to jedno, jestli má rodiče sezdané, začne mu to vadit až se setká s jiným dítětem, které doma poslouchá své úžasné rodiče a přejímá jejich názor.
Zdar.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital