Vdaná či svobodná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
11.5.05 07:48

Urcite sa do mna obujete, ale neda mi nenapisat, ze cela tato diskusia je postavena na hlavu!! Manzelstvo je snad o inom ako o ratani vysky socialnych davok a danovych ulav..Fakt mi tieto uvahy pripadaju ubohe, sorry!! Rysulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.05 09:11

HankaV -Já jsem s přítelem 11let z toho 3roky spolu bydlíme.Vdaná bych chtěla být!Ale jsem nezaměstnaná a soudím se s bývalým zaměstnavatelem!12 let jsem poctivě platila daně,ale v současné době jsme rádi že poplatíme nájem ......!To že jsi zavelela a tak si tě vzal -máš štěstí!!Já jsem taky žádala,ale marně!Ale přes to můj partner pro mne dělá mnoho a rozchod snad nehrozíTak mne zajímala tato diskuse,ale zatím se zde objevují jen útoky na nevdané :evil: !
 Hanka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.5.05 09:15

Sisno, něco jsem slyšela a nevím kolik je na tom pravdy, ale u toho společného zdanění, se prý nejdřív ta daň zaplatí a pak teprve něco finančák vrací.

• Citovat
  • Upravit
1668
11.5.05 09:42

HAnko, já s tebou souhlasím. JSem totiž v podobné situaci. S přítelem se milujeme nadevše, ale přítel prostě zatím svatbu nechce. CO s tím nadělám, že? Mám se sním proto rozejít? Je to bbost. BYdlíme spolu, žijeme si dobře, tak proč ho nutit do něčeho co není v životě tak podstatné.ZAtím dítě nemáme, až by bylo já bych svatbu chtěla.. už jenom kvůli stejnému příjmení. Ale zase… kdžy přítel chtít nebude tak s tím nic nenadělám. A když budu vedět, že mě miluje.. asi mi to bude vcelku jedno jeslti budu vdaná nebo ne.
Ohledně peněz a zapíraní otců apod. Mám známe, kteří mají 4 leté dítě, nejsou na tom finančně dobře, bydlí totiž v kraji kde je velmi vysoká nezaměstnanost a když už se nějaká práce najde je placena dost mizerně. BOhužel v tohmhle státu jim nikdo nepomůže a tak to řešili přesně, tak že se kamrádka nahlásila jako samoživitelka. DOstanou takhle o pár tisíc víc což jim hodně pomůže. TAkže proč ne. Ono hodně záleží na situaci. Já bych to asi taky nedělala… ale ono když není jiné vychodisko je to pak težký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.05 10:10

Čekáme druhé dítě a jsme „normální“ manželé. Když se dívám kolem sebe a vidím, jak dokáží lidé zneužívat toho, co jim náš relativně štědrý sociální systém nabízí, není mi vůbec dobře. Pracuju od svých 19 let (s pauzou 2,5 roku na mateřskou), teď je mi 32 a já ani manžel nevyděláváme nijak královsky. Bohužel se z našich daní a pojištění živí lidé, kteří předem přemýšlejí, jak od státu získat co nejvíc peněz na dávkách. Nedávno jsme se setkali se zajímavým párem. On dlouhodobě nezaměstnaný, ona na MD, tříletá holčička.. a s celkovým příjmem o slabé tři tisíce nižším, než máme my. A oba vysmátí, v klidu a pohodě, žádná práce nebo vodění dítěte ráno do školky. Pochopitelně se
nenavážím do lidí, kteří se nešťastnou náhodou ocitnou ve špatné situaci,
ale počítat předem, jestli se mi vyplatí se vdát nebo uvést otce dítěte do rodného listu, mi připadá nefér.
Možná je to trochu ostré, ale zkuste si představit, že bychom to tak dělali všichni…
Veronika

• Citovat
  • Upravit
953
11.5.05 10:58

Ahoj všechny,
souhlasím víceméně s Veronikou. Dávky pro svobodné matky mají být určeny opravdu svobodným matkám, které jsou v těžké situaci bez partnera, tam je to samozřejmě v pořádku. Přijde mi ale trochu ubohé kalkulovat předem jestli se vdát, uvést otce do rodného listu atd., na to bych asi neměla žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
11.5.05 13:00

Taky si myslim,ze je to ubohe a vypocitave.Tyto davky si myslim patri pouze pro matky opravdu samozivitelky a ne pro vychytrale matky,ktere ziji s otcem ditete! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
11.5.05 13:38

Já to samozřejmě myslela na příkladu, kdy se dostane pár do težké fin. situace. Jestliže toho někdo zneužívá bez toho aniž by se snažil situaci vyřešit jinak, s tím nesouhlasím. Kamarádka, kterou sem uvedla jako příklad by bez těch pár tisíc, které dostává díky tomu že je „jako“ samoživitelka, tak ta je velmi dobrá matka a za tyto peníze může svému dítěti dopřát takové věci, které dnes patří do standardu, bez těchto peněz by na to neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.05 14:27

Ahoj holky,

naprosto souhlasím, že sociální dávky jsou pro opravdu potřebné a ne pro a lháře a příživníky, kteří de facto okrádají všechny ty poctivé, co platí daně. Jsem vdaná, na MD, manžel pracuje a řádně platíme daně. Chce se mi řvát, když vidím, co od státu dostanu já a co mrcha, která by zpřela i nos mezi očima, jen aby si nahrabala pro sebe. Ony si to možná ani neuvědomují, ale tím, že okrádají stát, okrádají nás ostatní. Jen s tím rozdílem, že si nepřijdou pro prachy přímo k nám domů, ale na úřad.
A pro Vás milé dámy, co si myslíte, jak na to umíte vyzrát - stát to není nějaká imaginární dojná kráva, anonymní instituce, stát jsme my všichni. A okrádáte-li stát, okrádáte nás všechny.
Teď se asi zblázníte, ale myslím, že je načase nazývat věci pravými jmény. Proč bychom měli mít stále nějaké společenské ohledy na lidi, kteří podvádí, lžou a kradou a nesměli na špatnost jejich jednání poukázat? Musíme-li živit armádu podvodníků, nemůžeme se divit, že peněžitá pomoc od státu, kterou dostane normální slušná ženská, je tak nízká a směšná.

Evča

• Citovat
  • Upravit
6545
11.5.05 14:46

Nemohu než jen souhlasit s posledními příspěvky. Jakoby nestačilo, kolik našich lidí takhle podvádí, ještě se sem jezdí přiživovat takhle i cizinci.
Zdůrazňuji tedy, že odsuzuji ty, kteří o tom kalkulují a snaží se ze situace za každou cenu vytřískat co nejvíc. Vcelku hanba
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
11.5.05 14:48

Evco mas naprostou pravdu!Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
11.5.05 15:07

HOlky myslím že kříčíte na nesprávných místech :-) Obzvlášť na tyto stránky určitě chodí holky, které by této situace nezneužívali, ale nic jiného jim bohužel nezbývá a musejí se i takto ponížit a zapírat.

Možná , že kdyby ste neměli peníze a ani práci a neměli možnost to změnit mluvili byste jinak. Máte jiný nápad jak by moje kamarádka měla řešit její situaci? Sem s nim, ráda jí ho přetlumočím. A to myslím v dobrém, nechci se tady s nikým hádat, protože na to nemám ani znalosti ani čas. JAk sem psala, jsou určitě případy, kdy toholidé zneužívají. Ale sou tady i ti, kteří toho zneužívají ne proto aby si nahrabali do huby, ale proto aby mohli dopřát svému dítěti spokojené dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.5.05 16:16

NO myslím, že jsme tu neodsoudily všechny paušálně, ale zneužití (za jakýmkoliv účelem) je zneužití. Nebo snad když např. ukradnu peníze, abych mohla něco dítěti dopřát, tak je to v pořádku? Já vím, ty ženy ty peníze nekradou, dostanou od státu, ale jde pořád o ten způsob. Moje dětství bylo taky naprd, mamka peníze neměla, byla na mě a bráchu sama, moc jsem si toho neužila a jsem ráda, že takhle se nikdy neponížila. A je taky otázka, co se tomu dítěti chce dopřát a jestli to fakt stojí za každou cenu. Na druhou stranu jsem díky tomu získala vztak k penězům a vážím si jich určitě víc, když jich nikdy nebylo nazbyt.
No ale doufam, že mě tu nikdo nebude kamenovat. Vyjadřuji pouze svůj názor. Asi to bude další žhavá diskuse :wink: :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.05 16:17

Ahojte, tak koukám, že už se to tady pere :?
Já jsem svobodná, ale jsem vedena jako samoživitelka, proto budu mít asi ty výhody jako jste psaly, těch pár tisícovek navíc.
Nikdy by mě nenapadlo kalkulovat s tím, jestli napsat otce do rodného listu, to by ani on nedopustil :! :! Otec se k nám hlásí, ale skutečně spolu nežijeme, jsme od sebe cca 100km.
Proč jsme se nevzali? Už to tady holky psaly, když chlapovi na tom nějak extra nesejde, tak co naděláte? Budete hysterčit, vyhrožovat, nadávat? Akorát ho znechutíte a naštvete :cry: Já chtěla být vždycky vdaná, ale nebudu přece kvůli tomu dělat nějaké ponižující scény.
Takže jsem svobodná, beru zvýšené sociální dávky a až se vezmeme, tak to skončí. Není to o tom, že jsem podlá a vyčůraná, ale o tom, že to tenhle stát dovoluje a dostatečně nepostihuje, takže se to bude dít donekonečna. A lidí, kteří toho zneužívají, je opravdu dost, bohužel.
Budiž mi útěchou, že se v soc. dávkách vůbec nevyznám a prakticky ani nevím, na co všechno bych teoreticky mohla mít nárok, a ani se o to nestarám, protože mi to za to lítání nestojí a hlavně nesnáším jakékoli vyřizování. Myslím, že kdejaká Romka má o 100% lepší přehled o dávkách než já. Takže vím jen o zvýšeném dětském přídavku, o soc. příplatku a o dorovnání do živ.minima.
A teď jeden paradox-přítel je podnikatel (no to si asi teď vyslechnu 8O ) a kolik on tady tomuhle státu už odvedl na daních za své zaměstnance a vůbec za celé své podnikání, tak on je akorát pro, aby mi stát z jeho peněz taky trochu pomohl. Narozdíl od tisíců a tisíců cigánů, bezdomovců a jiných živlů, kteří za celý svůj život neodvedli na daních ani korunu… To jen tak naokraj, než mě ukamenujete.
Tak ahojte holky. R.

• Citovat
  • Upravit
953
11.5.05 16:26

Ahoj R., rozhodně tě nechci kamenovat, jak jste si to zařídili, tak to máte. Jenom chci podotknout, že můj manžel odvádí taky hodně velký daně, já nakonec za ty roky, co jsem pracovala jsem jich odvedla taky dost a my z nich dostaneme velký kulový. Takže tohle fakt není moc dobrej argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí