Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Olouzsek - jsem ráda, že si takovýho příživníka představujeme stejně ![]()
Taky mám za manžela obyčejnýho kluka s normálním příjmem (dle statistik ale hluboce podprůměrného), já jsem na tom stejně, ale byl to ten nejlepší přítel, nejlepší milenec, teď nejlepší manžel a jestli bude i nejlepší taťka se teprve uvidí. Milujeme se a náš názor na život je přibližně stejný…
Vzali jsme se, protože jsme chtěli a moc jsme si svatbu užili.
Přiznám se, že jsem určitou dobu prohlašovala, že bez svatby je to lepší z finančního hlediska, ale neměla bych na to žaludek. Tedy udělat to schválně, z vypočítavosti.
To odsuzuju.
Znám dámy, které to takhle praktikují a ještě natahují ruku a dělají ze sebe chudinky, znám i ty, které jsou za tyto dávky nesmírně vděčné, protože se octli v těžké situaci, protože biologičtí otcové jejich dětí stojí za starou bačkoru !!!!!
Vážené dámy, tato diskuse je docela zjímavá. Hlavně mě docela překvapuje chápání příživnictví některými lidmi. Je zajímavé, že „chudého“ partnera zde někteří berou jako příživníka, ale přiživovat se na sociálním systému jim špatné nepřipadá. Možná je to proto, že ty peníze jsou anonymní. Není vidět nikdo, koho takto sprostě a vypočítavě oberou. Je to totiž „jen stát“. Ale proboha uvědomte si všichni (koho se to týká), že kdyby jste nezneužívali tento systém a nebojím se použít slova NEKRADLI, mohly by se tyto peníze použít na úplně jiné účely. Třeba onkologické centrum v Motole. Ale jelikož je prožírají vysrané a vypočítavé svině jako některé tady, tak skuteční potřební dostanou hovno. Nehledě na to, že tímto hyenistickým přístupem nutíte každou další vládu snižovat výdaje na sociální zabezpečení. Styďte se ZLODĚJI! Vysrané svině! No čemu se vlastně divím… Vždyť žiju v zemi, kde kdo neokrádá stát, okrádá rodinu… FUJ!
Makarena
Makareno nespletla sis diskusi? Myslím, že tvůj slovník sem opravdu nepatří.
Makareno,
nevím jak se u Vás doma mluví,ale tady buď prosím slušná a nikomu nenadávej.Každý tu říká svůj názor a každý názor je jiný-od toho jsme lidi,ne?
Mimichodem,kdyby stát ušetřil na sociálních dávkách myslíš si že by to šlo na něco užitečného?Nebuď naivka!
papka
Makareno, to snad s tím slovníkem nemyslíš vážně. Já sice chlapa který se nechá vydržovat beru jako příživníka, ale na druhou stranu nechápu, jak člověk s takovým to slovníkem ( tak snad nemluví ani nejsprostčí dlaždič), může jít příkladem svým dětem pokud si teda matka. Tak nevím co je horší, zda jak píšeš OKRRÁDAT stát, nebo neznát míru ve slušném vyjadřování se na veřejnosti? ![]()
Takže vážené dámy, slovník nikoho nijak neurčuje. Znám lidi kteří za každým druhým slovem použijí jiný kalibr než já tady a přesto jsou mnohem slušnější než bezcharakterní příživnické hyeny. OLUOSZEK: Já radši budu mluvit tak jak mi zobák narost, než být zlodějka!
PAPKA: A co by jako stát s těma penězma udělal jiného? Zamysli se trochu. Stát přece jenom přerozděluje vybrané daně a socialní pojištění. A pokud by se lidi chovali jako lidi a ne jako vysrané hyeny, tak jsou jen dvě možné cesty: 1) Snížení daní - To určitě všechny chcete 2) Přesun vybraných peněz jinam. (Třeba na vyšší mateřskou) - To určitě taky všechny chcete. Ovšem s takovými lidmi co si nevidí ani na špičku nosu se do budoucna dostanem akorát do ještě větší prdele, než jmse teď.
Makarena
Myslím, že olouszek se jenom špatně vyjádřil - ne snad chudý partner, ale spíš „nemakačenko“…
Do státního eráru všichni přispíváme, když je potřeba, tak ať nám je dáno, ne?
Ale nemakačenko nejenže bere od státu, ale i od chudáka manželky - a nahází to do automatu a alkoholu !
Chápu, že když se někdo naštve, tak nevybírá slova, ale tohle je spíš pro nějaký novinky.cz, ne? A rozhodně ne sem, kde se dle mého soudu schází slušní lidé !!!
NiKina: Souhlasím s rozdílem CHUDÝ a NEMAKAČENKO. Ovšem tohle: Do státního eráru všichni přispíváme, když je potřeba, tak ať nám je dáno, ne? to mluví za všechno… To je přesně ten přístup… To je to smutné… Možná se to změní, až vymře i generace našich vnoučat… Pak si možná malý a ubohý vysraný český človíček uvědomí, že neumět se o sebe postarat a zneužívat systémy pro chudé je ostuda a ne naprosto normální…
Makarena - z čeho usuzuješ že jsem zlodějka? Nikdy jsem nic neukradla!!
a navíc je mi tě trochu líto, protože takový ,,zobák" jaký máš ty opravdu svědčí o velmi omezené slovní zásobě a navíc si myslím, že každá slušná žena, dovede tyto hrubé věci vyjádřit i kulantněji, než si to předvedla ty!
apoň teda na veřejnosti. Docela bych se styděla, než chlubila že ti takto zobák narostl.
MAKARENO, změň slovník, nebo server! Tady na podobné vulgarity není nikdo zvědavý!!!!!!!
Naprosto souhlasím s Baghirou, i když tu máme některé rozdílné názory, tak snad ještě kvůli tomu na sebe nemusíme být sprosté, ne?
OLOUSZEK: Neměla jsem v úmyslu Tě obviňovat ze zlodějství. To bylo jen zobecnění… Myslím si, totiž, že tvářit se jakoby moje hovno nesmrdělo a přitom krást je mnohem horší pokrytectví a sprosťárna než říct slovo hovno
Všechny ostatní pište sakra k věci a nepohoršujte se nad něčím slovníkem. Jestli jste nepochopily ty příspěvky, tak je tam přeci jasně psáno: (koho se to týká) . Vykašlete se na to pokrytectví, slušně mluvit a slušně vypadat je totiž úplně něco jiného než slušně jednat!
MIlý anonyme !
Napsala jsem, že pokud někdo má tu POTŘEBU o dávku zažádat, tak ať to udělá !!!! Proč ne? Většinou stejně zjistí, že na to nárok nemá, protože je holt kousek za minimem ![]()
Nebo patříš k těm hrdinkám, které aby náhodou stát o něco nepřišel, tak nezažádá ani o příspěvěk na dítě ? Je směšný, je to pár stovek, ale proč bych si nešla zažádat..... Místo mě to dostane rodina rómů nebo si za to politici postaví óbr baráky !!!!
NiKi
Co by s tima penězma dělali?nic oni se prostě vypaří!Jako většina peněz v našem státě a pokud mohou peníze někomu pomoci,tak proč ne,že?Já nevím o co komu tady jde,ale vyjadřovat bychom se mohli slušně,at už se mezi sebou dohadujem o čemkoli.
papka