Vdaná či svobodná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
18.5.05 13:34

NiKina: Ten Tvůj příspěvek vyznívá poněkud rasisticky… Pozor na to. Rasismus je jedním z největších projevů ubohosti… :( A k té anonymitě… Tohle je internetová diskuse. Všichni jsou zde anonymní. I ti přihlášení jsou anonymní. Nebo jsou tu někde Tvé identifikační údaje? Co třeba rodné číslo? :)
Makarena

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.5.05 13:38

papka Tvůj příspěvek opravdu svědčí o vysoké úrovni zájmu o občanskou společnost. :( Snad Tě uklidní, že takových ignorantů jako Ty je v česku 90% obyvatel.
Makarena

• Citovat
  • Upravit
953
18.5.05 13:40

Milá Makareno, na rozdíl od tebe si myslím, že slušné vyjadřování a slušné jednání spolu hodně souvisí a že dospělý inteligentní člověk by se měl umět vyjádřit bez používání některých výrazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.05 13:42

Vynikajícím způsobem popisuje situaci v česku tohle: V anglii a v česku výjde v novinách článek, že zítra se zdraží voda o 100%. Co udělá angličan? řekne:„No, budu se koupat obden…“ A co udělá čech? Napustí všechny nádoby, které najde.
Makarena

• Citovat
  • Upravit
953
18.5.05 13:45

No z toho asi vyplývá, že angličani jsou pěkný čuňata, ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.05 13:48

Bylas nekdy v Anglii? Anglicani jsou totiz na tohle ten nejpitomnejsi priklad. Korny

• Citovat
  • Upravit
146
18.5.05 13:50

Samosebou ty patříš k těm deseti procentům,že?Nebudu se tady hádat s osobou,která si myslí, že je tou „nejchytřejší“ na světě!
pro mě je ubohost to,když se někdo neumý vyjádřit jinak než vulgarismy.
Jsem ráda,že jsem potkala,někoho kdo ví všechno a ostatní napadá pro jejich názory a kope kolem sebe sprostýma slovama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.05 13:53

Makareno, opravdu krásně jsi to napsala, ale přestaň nás tady urážet těma hnusama co vypouštíš z klávesnice a přeskoč raději někam jinam.

AČ TU VŠICHNI NEMÁNE STEJNÉ NÁZORY, TAK SI ZACHOVÁVÁME ALESPON TU SLUŠNOST. V KOMUNIKACI JE TO DOST DŮLEŽITÝ, VÍŠ.

P.

• Citovat
  • Upravit
2901
18.5.05 13:58

Holky, vykašlete se už na Makarenu!
Kdo ví, třeba to ani není ženská, ale chlap rádobyintelektuál, který si krátí pracovní dobu tím, že prudí ostatní :?
Ať jde k čertu … no ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.05 14:03

Asi tak, je to nějaký chudák 8O 8O 8O
P.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.5.05 14:23

Jen tak naokraj… Přečtěte si své příspěvky :) Kdo tady uráží? Zdejší debata se zvrhla do bezhlavého škrábání nehty… Ve vašich příspěvcích není ani jeden věcný argument, nýbrž pouze osobní napadání. Napište už mi konečně někdo, jak si představujete tu skvělou budoucnost pro naše ratolesti, s takovým přístupem k životu? To z těch svých dětí chcete vychovávat další takové, kteří budou zneužívat systémy určené někomu jinému? To skutečně chcete, aby naše děti neměly důchody, aby platily obrovské daně a aby si celý život stěžovaly jaká je to nespravedlnost? Já teda nechci. A snažím se vychovávat děti tak, aby nebyly přítěží všem slušným lidem platícím daně. Ovšem s takovým stádem kolem sebe to bude těžký boj… Zamyslete se konečně nad způsobem života a nad těmi skutečnými hodnotami. Všechny mé příspěvky týkající se hyenismu a parazitování na štědrém systému jsou určeny pouze těm, kteří ho zneužívají. Podle reakcí zde se vyskytujících jsem překvapena kolik lidí patří do této skupiny příživníků. Snad se mám nikdy nestane, že by se naše dítě dostalo do těžké životní situace a stát by mu nic nedal, protože to v předchozích dobách rozkradli příživníci a paraziti.
Makarena

• Citovat
  • Upravit
Diskutující
7.8.10 07:18
Dobrý den, systém sám o sobě ponižující není. Pokud z něj nechcete čerpat žádné peníze. Pokud však chcete urvat co nejvíce peněz ostatních daňových poplatníků podobnými „triky“, jaké zde uvádějí různé „svobodné matky“, tak má systém jistou schopnost obrany. Více na diskutujsvobodne.cz
amater píše:
Ahoj!

Když jsi svobodná …

• A NEUVEDEŠ DO RODNÝHO LISTU OTCE, náleží ti v podstatě všechny možný dávky (na bydlení, sociální atd.) a všechno dohromady ti to musí dát životní minimum (dvoučlenná domácnost + tvoje ŽM + ŽM dítěte). Je to částka někde kolem 7000 Kč. Když ale není tatínek v RL, nemůže prakticky nic v oficálním vztahu s dítětem.
  • A OTEC DÍTĚTE JE UVEDEN V RODNÝM LISTĚ, musíš mít aspoň sepsanou dohodu o výživném pro dítě, které je více méně odvozené z příjmů otce. Když se nedohodneš, jde to k soudu a soudíte se o výživné. Pokud máš dohodu a z příjmů otce vyplývá, že víc dát nemůže, dorovnává ti to stát do životního minima.

Ale je to všechno dost nejistý, protože v podstatě záleží na sociální pracovnici, ke který patříš. Znám případ, kdy dotyčná chodila kontrolovat byt maminky samoživitelky (v určité formě a situaci na to má právo) a zjišťovala, čí jsou ty pánský boty v předsíni.

Taky ti dají podepsat čestné prohlášení, že jsi skutečně sama a když se dodatečně zjistí, že je to jinak, jedná se podle Občanského zákoníku už o podvod.

Osobně si myslím, že je to velmi ponižující systém. A to celkově. Stát se dneska maminkou je zatraceně degradující.

Opatrujte se.

Kateřina (26. týden)
  • Citovat
  • Upravit
2891
19.8.10 11:13
Nikky píše:
Ahoj,

je to tak jak píšou holky, jediná výhoda je asi jen to, že mateřská od zaměstnavatele je svobodným matkám vyplácena o 3 měsíce déle než vdaným.

Chci se zeptat, jestli tohle platí i když žiju s partnerem v jedné domácnosti, ale nejsme oddaní, tudíž jsem svobodná. Mám totiž dost vysoký příjem a až budu pobírat jen rodičovský příspěvěk, bude to docela propad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.11.10 21:05

Společné Danění

Dobrý den ,
zrovna tady čtu Vaší diskuzi, která mě zaujala.
Chtěla bych Vás poprosit, zda by jste mi mohla o tom napsat něco víc.

Předem Děkuji Renata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital