Ve 4 měsících Lipánka?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ano,maminky,co tohle provozujete,zítra můžete zkusit třeba svíčkovou . A za x let,až vaše dítě bude mít problém se zažíváním apod.,tak mu řekněte,čím jste ho jako malého krmily,kde je jádro pudla.
Nemají dovivinuté zažívání ,ani ostatní orgány,podepíše se to až v pozdějším věku.
výmluvy,že po tomhle ,nebo onomhle mi kaká,nebo tohle jediné mi sní jsou fakt jen VÝMLUVY ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no na to jsem se taky právě chtěla zeptat - PROČ?ono prckovi se nic vážného nestane a zřejmě ho sdlábl s chutí.Možná ho bude bolet bříško,možná bude trochu problém s kakaáním ![]()
Ale ten důvod by mě vážně zajímal.Proč když jsi mu chtěla něco dát tak proč to nebyla třeba štávička?Nebo on už prcek papaá nějaé příkrmy?Nebo je plně kojený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už asi bylo řečeno vše, já jen dodám, že první mléčný výrobek „z kelímku“ by měl být bílý jogurt, který má přibližně třetinový objem bílkovin na svou váhu, obsahuje živé kultury, které jsou prospěšné pro střevo.
Jinak stravovací návyky, které svým dětem předáme, je bude ovlivňovat celý život. Když se naučí v tak útlém věku konzumovat tučné a sladké, případně slané a kořeněné, budou mít mnohem větší problém s přijímáním „zdravé stravy“, která jim pak nebude připadat tak chuťově pestrá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
berry4 píše:
ano,maminky,co tohle provozujete,zítra můžete zkusit třeba svíčkovou . A za x let,až vaše dítě bude mít problém se zažíváním apod.,tak mu řekněte,čím jste ho jako malého krmily,kde je jádro pudla.
Nemají dovivinuté zažívání ,ani ostatní orgány,podepíše se to až v pozdějším věku.
výmluvy,že po tomhle ,nebo onomhle mi kaká,nebo tohle jediné mi sní jsou fakt jen VÝMLUVY
Joooo to znám
a jak!moje tchýně ze staré školy neváhala malým půlročním dětem tu svíčkovou nacpat.S knedlíkem pěkně…na smetaně kousek masa k tomu…(nebyly to moje děti)Dnes těm dětem je kolem25 let a kupodivu nikdy žádný problém se zažíváním neměly.A to ani jako ta mimina.Je to s podivem - ale je to tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alenkav píše:
My teda Lipánka apod dávali a dáváme taky zhruba od 5.měsíce a Míša v pohodě zbaští všechno,u nás teda neplatí že když dáš něco takovýho tak nic jinýho nechce, my ho začali dávat protože měl problémy s kakáním a tohle mu pomáhalo.
Myslím, že dobře by kakal i to holandii s bifidokulturou.
Se divím, že Mudra na to nic neřekla.
- Citovat
- Upravit
Já dávám Lipánka tak 1× za 14 dní, teď v 9 měsících. Malej mě jí moc rád i bílý jogurt, tak ten mu dávám častěji.
Mám kámošku, která dávala malé od 2 měsíců nudlovou polívku a bramborovou kaši. Jak už tady bylo řečeno, je to její dítě.
Jednorázovým podáním se mu fakt nic nestane, když mu chutnalo, tak jedině dobře, ale příště bych počkala až třeba do těch 9 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dala jsi dala.. jednou se nic nestane, ale jak vidíš, tak spíš by maminky nedávaly, takže za mě počkej třeba okolo toho roku..
Já jsem lipánky dávala asi tak okolo toho 9 měsíce sem tam na svačinu…DOktorka mi říkala, že určitě dávat, že se nemám obávat, pokud je kvalitní, tak jsem si četla, kde je vyloženě jenom ta smetana, tvaroh .. Mimochodem v dnešní době toho lipánku toho tam moc neni, doela to šidí, takže pokud 5 vrchovatých lžiček je moc
..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a jak dávala tu polévku a bramboty??? NO to by mě zajímalo, tak malé dítě, neumí ze lžičky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
Nechápu, proč zakládáš takovou diskuzi. Pokud čteš emimi pravidelně, pravděpodobně vyvoláš ostrou hádku. Možná ne, protože je venku hezky, spousta mamin je venku a ne u PC![]()
Já bych miminu lipánka nedala, ani omylem. Zbytečně zatěžuješ organismus miminka nadbytkem bílkovin a cukru. Ve 4 měsících bývají děti buď plně kojeny, na UM nebo se začíná s příkrmy. Lipánek jako první příkrm rozhodně vhodný není. Na takové potraviny času dost.Co se ale Lipánka týče - pro starší dítě, vychází jako jeden z nejlépe hodnocených krémů tohoto druhu - to ale neznamená, že je zdravý a pro každodenní konzumaci. V každém věku bych s těmito potravinami zacházela jako s pamlsky - občas.
Každopádně je to Tvé dítě a to, že snědlo lipánka je Tvoje věc a mně je to úplný šumák
Souhlasím s každým slovem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak za sebe: já dávám do teď bílý jogurt,jí ho bez problémů,takže není důvod dávat nic jiného.
jinak nechápu,proč něco takového dáváš tak malinkému dítěti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nas malej umel ze lzicky od porodky, nemela jsem mliko a krmilo ho UM a prave lzickou aby si nezvyklo na flasku a pak mi treba nechtelo kozénku
ale na flašce jsme stejne skoncily, proste to neslo ![]()
kvaček píše:
a jak dávala tu polévku a bramboty??? NO to by mě zajímalo, tak malé dítě, neumí ze lžičky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
misacek00 píše:
Dala jsem dneska malýmu Lipánka a snědl ho celýho na posezenípoprvé co ho kdy měl
myslíte, že jsem udělala hloupost, už tak brzy mu dávat?
Bože bože..do čeho´s to rozum dal ![]()
- Citovat
- Upravit
jitkabokule píše:berry4 píše:Joooo to znám
výmluvy,že po tomhle ,nebo onomhle mi kaká,nebo tohle jediné mi sní jsou fakt jen VÝMLUVYa jak!moje tchýně ze staré školy neváhala malým půlročním dětem tu svíčkovou nacpat.S knedlíkem pěkně…na smetaně kousek masa k tomu…(nebyly to moje děti)Dnes těm dětem je kolem25 let a kupodivu nikdy žádný problém se zažíváním neměly.A to ani jako ta mimina.Je to s podivem - ale je to tak
Já jsem v podobném věku (no možná o měsíc, dva starší) taky jedla mámě z talíře a následky to na mě nezanechalo…
Na druhou stranu, dříve se to neřešilo, považovalo se to za normální, dnes by za to někteří kamenovali a kdo ví, co si budou naše děti myslet o tom jak jsme krmili my je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
misacek00 píše:
Dala jsem dneska malýmu Lipánka a snědl ho celýho na posezenípoprvé co ho kdy měl
Nejdřív mu něco dáš a pak se ptáš?Jo .Když už si tak hloupá tak s tím aspon ostatní nerozčiluj
Chudák malej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamča.dalmatinka píše:misacek00 píše:
![]()
tady by platilo to o tý holubičce
Nejdřív mu něco dáš a pak se ptáš?Jo .Když už si tak hloupá tak s tím aspon ostatní nerozčiluj
Chudák malej
asi tak nějak
- Citovat
- Upravit