Věci do porodnice v době koronaviru

44
6.4.20 11:41

Věci do porodnice v době koronaviru

Ahoj :) termín porodu mám 28.4 a pomalu dochystavam zbytek věcí do porodnice. Pochybuji, že povolí manželovi, aby mi donesl věci, které mi chybí. Tak se chci zeptat těch co teď rodily… Co jste opravdu potřebovali
nebo co Van chybělo? Braly jste si sebou vajíčko? Nerada bych tam šla ovesena jak jezisek :D
Moc všem děkuji, rodim poprvé a uklidnovalo mě to, že mi kdyztak cokoliv donesou :D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
6.4.20 11:52

Také se připojuji s dotazem (27.4. Vinohrady), zatím mám klasický velký kufr na kolečkách a malou cestovní tašku pŕímo na sàl, obojí raději se jmenovkami. Doufám, že pak tatínek přijde před budovu s vajíčkem, dáme tam malou a já se vrátím pro kufr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
6.4.20 11:54

Ahoj, já tedy ještě nerodim termín mám 27.4. ale nejlepší bude se informavat v porodnici. Ono každá to má jinak. U nás třeba může věci na odchod (oblečení, sedačku) donést manžel před vchod do ambulance tak tam si to od něj vezmu a on tam počká a pomůže pak s taškou a miminkem. Jinak určitě si beru vodu aspoň 3 lahve. Ten nemocniční čaj nemusim. A nějakou přesnídávku a v mym případě nesmí chybět čokoláda na nervy :mrgreen:. Sluchátka, něco na čtení, kdyby byl čas, propisku. Jinak to co mám v seznamu od porodnice u nás to maji na stránkách. Ručníky, župan, oddací list, hygienu a ty běžné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.4.20 12:26

Jsou mi jasný takový ty všeobecný věci co doporučuji. Ale chtěla jsem právě vědět, co se komu hodilo nebo si sebou bere do porodnice mimo to. Chtěla bych rodit u milosrdných V Brně a přijde mi to, že se moc s těma informacemi pro rodičky nepredrou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.4.20 12:36

Všichni kdo teď rodí, to musí být hrůza :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
6.4.20 14:08
@Coky000 píše:
Jsou mi jasný takový ty všeobecný věci co doporučuji. Ale chtěla jsem právě vědět, co se komu hodilo nebo si sebou bere do porodnice mimo to. Chtěla bych rodit u milosrdných V Brně a přijde mi to, že se moc s těma informacemi pro rodičky nepredrou. :D

Tak to by mne taky zajimalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
6.4.20 21:41

@Dr.Amphibian ahoj, ja u Milousu rodila a urcite si vem nejaky papirovy ubrousky, toaletak. Oni samy nedoplnuji :) jinak ti stačí uplny zaklad, o čistou kosili si muzes kdykoliv rict, stejne tak veci pro miminko. Na kazdem pokoji je kosmetika od hipp, dostanes tam i vzorecky bepanthenu, sudocremu :) faktbjsem jinak nic nepotrebovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
7.4.20 04:32

@Tynka1993 děkuji ti moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
7.4.20 09:05

@Coky000 nemas vubec zac :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
7.4.20 09:29
@Tynka1993 píše:
@Dr.Amphibian ahoj, ja u Milousu rodila a urcite si vem nejaky papirovy ubrousky, toaletak. Oni samy nedoplnuji :) jinak ti stačí uplny zaklad, o čistou kosili si muzes kdykoliv rict, stejne tak veci pro miminko. Na kazdem pokoji je kosmetika od hipp, dostanes tam i vzorecky bepanthenu, sudocremu :) faktbjsem jinak nic nepotrebovala :)

Diky! A co vlozky, pleny, vlhcene ubrousky? Kolik je potreba? A vzit vajicko a obleceni pro miminko hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.4.20 12:20

Včera mi na email odepsala vrchní sestra od Milosrdných:

„…při vstupu do nemocnice paní na informacích zavolá na porodní sál a kolegyně si Vás vyzvednou, tašky nechá manžel na vrátnici a pro ty se vrátíme, nebo se vezmou hned.
Bohužel tatínky nahoru na oddělení nebereme.
Doba pobytu je co nejmenší, když je vše v pořádku, takže si s sebou vezměte věci osobní potřeby, vložky, pleny na dítě popř. oblečení na cestu pro miminko/ nebo je manžel může přivést až v den odjezdu a my Vám je přineseme…“

Jinak já jsem si zabalila podle seznamu, který je na webu Obilňáku
https://www.fnbrno.cz/…odnice/t6706
:nevim:
Vajíčko bych s sebou netáhla :D už tak mám dvě větší tašky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
7.4.20 12:52

@Dr.Amphibian vlozky i pleny urcite ven ale co vim, kdyby ti plenky dosli, tak daji, me takto davali na cestu :think: doporucuje se 30plen ale za me malo, aspon 40ks, vlozky mi stacilo 1 baleni po 30ks. Urcite i vlhcene ubrousky, aslespon 2 baleni. Vajicko mi dovezl chlap a predal po sestre a obleceni na miminko si vem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
7.4.20 17:35
@Tynka1993 píše:
@Dr.Amphibian vlozky i pleny urcite ven ale co vim, kdyby ti plenky dosli, tak daji, me takto davali na cestu :think: doporucuje se 30plen ale za me malo, aspon 40ks, vlozky mi stacilo 1 baleni po 30ks. Urcite i vlhcene ubrousky, aslespon 2 baleni. Vajicko mi dovezl chlap a predal po sestre a obleceni na miminko si vem :)

Diky moc! To mi hodne pomuze.

A jaky byl porod? Jsou hodni nebo sla kvalita pristupu dolu? Nechali te tam 3 dni po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
7.4.20 20:22

@Dr.Amphibian ja jsem byla spokojena, uzasna porodni asistentka, opravdu uzasna. P. Slavickova, fakt bych ti ji prala!! Obrovska podpora a stejne tak dr. Celkove jsem byla s porodem spokojena, do niceho nezasahovali, jednani uzasny. Jen na oddeleni sestinedeli nejsou sestry moc ochotne pomoct ci poradit s kojenim, takze jsme odjizdeli s dokrmem a rozkojila jsem se az doma. Ano 3 dny ale mala mela zloutenku, jinak bychom sly po 2 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.20 20:27

Já vajíčko brát chtěla, ale nedovolili mi to, že tam na to nemají místo, takže naopak zredukovat na minimum věci a vajíčko nechat tatínkovi a až pojedeme domů tak že tatínek to předá nějakému člověku co tam skrz to v porodnici je, ten to donese mně a pak i pomohou odnést zase mimi do auta a tašky. Může se to ale porodnice od porodnice lišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková