Věčně hladové miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Twitter
24.4.13 15:34

@amilie jinak naše dítě si pije taky dle svého. Krmím ji tak, jak se ozývá. A ne vždy pije naráz celou dávku. Někdy má chuť na 60-tku, tak jí víc necpu. Pije co hodinu, dvě, tři. V noci jen 1× nebo vůbec.
A určitě dej Bebu, jak radí holky. Já používám nutrilon extra a maximální spokojennost. Zelený nám nechutná.

• Citovat
  • Upravit
31
14.3.15 08:32

Ahoj. Prosim vas o radu :-( 19.3. Synivi budou 2mesice a cele dopoledne nedela nic jinyho nez ze ji. Byli jsme u dr a ta tvrdi, ze je hladovy. Mam kojit dokud saje a pak dokrmit Bebou (jen z prsu se uz pres 2tydny nikdy nezasytil). Jenze nam rekla, ze udelat 120ml Beby. Jenze malej vyzahne treba 80ku meho odstrikaneho mlicka a pak treba dalsi 120 Beby. Takze rano spucuje treba tech 200ml nekdy i 220ml a pak treba za hodinu nebo dve zase rev a ruce v puse. Je to normalni aby tak maly mimco vypilo tolik? Navic se nedokaze kolikrat najist najednou. Nekdy dela to, ze neco vypije, odkrkne si, usne a za pul hod to mliko musim prihrivat, protoze zase rve a chce jost. navic mi prijde, ze mu to MM nechutna, protoze ho furt ublinkava, hlavne kdyz pije z prsu a z Beby neda ani kapku, teda pokud neublinkne to co vypil navic. Jsem uz z nej zoufala. Jedem takhle uz skoro 3tydny a nevim jak to dite zasytit a hlavne aby se najedlo najednou a ne na 20krat..uz melu z poslednich sil. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Patruse.M
15.11.15 16:22

Já plně kojím a normálně se mi budil po 2 a půl, až 3 hodinách na jídlo. Ale teď poslední dobou usne po jídle a za hodinu, hodinu a půl je zase vzhůru a tahá dudlíka jak blázen. Tak mu dám najíst a půl hodinu na to si cucá ruku. V noci spí ale hezky a na váze prý taky dobře přibral, tak já nevím. Nemůžu ho přeci kojit každou hodinu. Kde mám to mlíko hlavně brát věcně? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29436
15.11.15 16:27

@Patruse.M Mléko se tvoří podle toho, jak je třeba. Takže klidně i k tomu kojení co hodinu. Ostatně já mladší dítko kojila v začátcích co 20 minut, úžasné 2 hodiny mi vydržel až někdy před 6 měsícem… Pokud je dítě nutné kojit často, produkce mléka se tomu přizpůsobí. Tvoje dítko může mít taky růstový spurt, jak je staré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.11.15 16:28

@Patruse.M a kolik je diteti? muze mit rustový spurt, chce to vydržet.

• Citovat
  • Upravit
Patruse.M
15.11.15 16:42

Je mu 6.týdnů. Moc toho přes den nenaspí. Třeba půl hodinky a zase brečí :-(

• Citovat
  • Upravit
29436
15.11.15 16:45

@Patruse.M Tak právě v těch 6 týdnech bývá růstový spurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Patruse.M
15.11.15 16:51

@Fima Něco jsem o tom četla, ale v noci spí hezky. To se budí každé 3-4 hodiny jako obvykle a hned zase usne a krásně spinká. Dělá to jen přes den. Zkoušela jsem odsát mléko a sotva jsem z obou prsů dohromady dala 60 ml.

• Citovat
  • Upravit
33005
15.11.15 17:09

@Patruse.M Obě děti mi v noci při růstových spurtech spaly a jedly normálně, šetřily mě a rozkojovaly jen přes den - po hodině.
S odsáváním bych se nemordila, nejlíp si tě rozkojí stejně dítě. Nechala bych tomu volný průběh. Měla by to být otázka pár dní, hlavně být v klidu. I když chápu, že je to občas na palici. Mladší se kryl tříměsíční spurt s tropickými vedry a na koze jsem ji měla každých 45 minut a trvalo to týden. Už jsem si připadala totálně ožužlaná. :lol: Jinak měla naprosto běžný nespurtový interval tu 1,5 hodinu. Od 5. měsíce vydrží dopoledne i 3 hodiny, odpoledne jede po dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.11.15 17:12
@Patruse.M píše:
Nemůžu ho přeci kojit každou hodinu. Kde mám to mlíko hlavně brát věcně? :nevim:

Pokud chceš kojit, tak ho po té hodině kojit budeš. A mlíko se udělá, tam to není o nějakých zásobách, ale o principu nabídky/poptávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Patruse.M
15.11.15 17:13

@Svistice Zítra jdeme na kontrolu k doktorce, tak se ji na to optám. Odpovídalo by to tomu růstovému spurtu, ale už to trvá taky nějakých 6 dní. A je zajímavé, že když sem mu dala zmražené počáteční mléko z lahvičky, co jsem měla schované, kdyby náhodou, tak vyžahl skoro celou tu 125 ml lahvičku, a pak krásně usnul a vzbudil se až za ty 3 hodinky. Člověk je z toho zoufalý, jak pořád od rána do večera poslouchá ten řev a nemůže tomu nějak extra pomoct. Leze mi to už na palici :zed:

• Citovat
  • Upravit
33005
15.11.15 17:21

@Patruse.M Hoď se do klidu, vygumuj si z hlavy nesmysl, že normální dítě jí po 3 hodinách a poslouchej potřeby svého miminka. Tři hodiny mi vydrželo opravdu jen jedno dítě a to jen někdy a až od 5 měsíců ( a první dny, když se nehlásila na jídlo po 90 minutách jako obvykle jsem ji jak cvok měřila, abych odhalila příčinu toho nechutenství :lol: ).
Jo, je to občas napalici, ale trvá to v postatě strašně krátce a zrovna v tomhle my ty děti a jejich spokojenost za trochu mojí dočasné nepohody stojí. Kluk plně kojený šest měsíců, holka sedm (nežere mi příkrmy, potfora).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.11.15 17:26

A bodejť by nevyžahnul mlíko z flašky, když mu to teče samo. U prsa musí víc makat. Flašku bych zahodila a pokud dokrm, tak přes prst stříkačkou. Ale u spurtu je dokrm kontraproduktivní.

A na doktorku pozor, některé vědí o kojení kulové a jejich rady jsou cestou k rychlému odstavu. To raději konzultovat s laktační poradkyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Patruse.M
15.11.15 17:45

@Svistice Tak můžu být aspoň ráda, že je v noci klid, že? :D Zase mi bylo divný, že kdyby mu moje mléko nestačilo, nebylo vydatné, tak zase nepřibírá na váze. No… zítra mě určitě paní dr. poučí a budu klidnější ;)

• Citovat
  • Upravit
33005
15.11.15 17:48

@Patruse.M Jediný ukazatel, jestli dítěti mlíko stačí, je přibývání na váze.
Taky se připrav na to, že okolo těch dvou měsíců děti žačínají vnímat, víc reagovat, mohou mít problémy s usnutím, jsou dýl vzhůru a prostě už nestačí je jen nakojit, položit do postele a oni chrní do dalšího kojení. Už se prostě začnou projevovat, ne vždy jsou třeba úplně happy, ale s hladem to nemá co dočinění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí