Věčně nespokojený partner

Napsat příspěvek
Velikost písma:
83
22.5.18 12:24

Když bych byla schopná přinést takové peníze tak jsem to udělala už dávno. Půjčky nemáme žádné ale baráček taky pořád potřebuje opravy a to stojí dost peněz. Prostě už mi hrabe už aby šla malá do školky a já do práce i když třeba jen na pár hodin. prospěje to všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.18 12:27

To je tady furt dokola a fakt to ženský není tak jednoduchý, jak si vy, co máte manžela v pořádku, představujete. Zapojit ho: jak se to konkrétně dělá? Řeknu udělej prosím tohle, odpověď NE. Věnuj se dítěti, odpověď Ty jsi matka. Pomáhej mi v domácnosti: odpověď já chodím do práce. Tečka. Můžu tady žít v bordelu? Nemůžu, tak to prostě od A do Z musím udělat sama, ať je dítě nemocné a já se tři noci s ním nevyspala, nebo ne, nezájem. Budu stávkovat? Nedá mi peníze. Že je dcera náročná a já nemám dva dny vyžehleno? Musím si to lépe zorganizovat.

Následuje otázka: a to byl takový i před tím? Odpověď: nebyl, neměli jsme dítě, nebyla jsem na něm finančně závislá. TAK SIS HO NEMELA BRÁT/pořizovat si s ním dítě.

Řešení stále není. Ani pro tebe, zakladatelko. Když s dítětem nechce být, tak nebude. On si to nějak zařídí. Jemu je jedno, že když ho nevykoupe, bude špinavé a je mu jedno, že když ho neuloží, nepůjde spát, protože ví, že tobě to jedno není a tak to stejně uděláš. Protože jsi matka. A on je jen dárce spermatu, ale říká si otec. Zatímco já bych si dnes šla do práce odpočinout, on tam DŘE, nespím nikdy ani tři hodiny v kuse, ale on je po sedmi hodinách NEVYSPALÝ. Starám se o dítě, ale jsem DOMA, takže tady bude naklizeno a uvařeno, ne? Že se mu někdy něco nechce musím přece chápat, zato mně se musí vždy chtít všechno a nejlépe hned. A mohla bych pokračovat. Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
80475
22.5.18 12:28
@Verun83 píše:
Sobeček, tady přeci nejde o to, že se chceš dítěte večer nějak zbavit, ale že by se mohl zapojit jako otec. a to bych mu taky řekla. možná si neumí zorganizovat den on, když nemá chvilku času na své dítě. dost smutné. tohle mi říct, tak by dostal takovou čočku, že by se nestačil divit.

manžela jsem zapojila hned po narození syna. řekla jsem, ať si koníčky přesune buď na ráno před prací, nebo v době oběda. večery chci, aby se věnoval dětem.

ať tvůj pracuje po uspání dcery. má na to celý večer.

Takže on pracuje celý den, pak dojde domů, zapojí se do péče o dítě a pak bude pracovat dál. Protože zakladatelka je tak unavení z péče o jedno dítě, že je hlídá celý den, kdy on je v práci, že si večer musí odpočívat, kdežto on ne, chápu to dobře? Takže on 12 hodin v práci, ona 12 hodin dítě. On dojde, ona jemu dá dítě, a jde odpočívat. On třeba hodinu s dítětem a pak další tři hodiny dělá papíry? Vychází mi to nějak podivně. Ne že by to bylo spravedlivé, řekla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
22.5.18 12:40

Děkuji za reakce. Ať jsou jakékoliv vždycky mě to někam posune.
a o to asi jde
Hezký a pohodový den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.18 12:53

Manžel to tak taky ze začátku měl, byl ve stresu, že nás neuživí, měl pocit, jak si doma válím šunky a jak jen on má právo být unavený…Změnilo se to až po mém dlouhodobém onemocnění -byla jsem hospitalizovaná, a najednou viděl, že to nejsou jen děti, ale prádlo, nákupy, vaření, úklid, kroužky a školy..Dozrál a pochopil, že to není sranda.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
22.5.18 12:57
@inkakřivák píše:
Takže on pracuje celý den, pak dojde domů, zapojí se do péče o dítě a pak bude pracovat dál. Protože zakladatelka je tak unavení z péče o jedno dítě, že je hlídá celý den, kdy on je v práci, že si večer musí odpočívat, kdežto on ne, chápu to dobře? Takže on 12 hodin v práci, ona 12 hodin dítě. On dojde, ona jemu dá dítě, a jde odpočívat. On třeba hodinu s dítětem a pak další tři hodiny dělá papíry? Vychází mi to nějak podivně. Ne že by to bylo spravedlivé, řekla bych.

Neprevracej to. On je otec, a ma se taky venovat diteti. Jestli toho ma v podnikani hodne, at vezme nekoho dalsiho, kdo mu s tim pomuze. Ale nevenovat se diteti chvilku vecer, mi prijde dost smutny. To by ho stalo tolik sily dite nakrmit a vykoupat? Brat to jako spolecnou chvilku a ne jako praci?

• Citovat
  • Upravit
3739
22.5.18 13:07

Jak typické. Tady se prostě z děcka udělal středobod vesmíru. Matka poskakuje celý den, „nemůže“ si ani přečíst knihu a otec má v poskakování pokračovat když přijde z práce. Zakladatelka nebude řešit: nemáme čas pro sebe, manžel moc pracuje. Zakladatelka bude řešit, že si „nemůže“ číst knihu. Omlouvám se, ale je mi to dost k smíchu. Uděláte si z děcka tvora, který vyžaduje nepřetržitou pozornost, jak tady jako obvykle některé tvrdí, „nemůžete“ si ani vypít kávu a po chlapovi chcete aby v tom pokračoval, když už jste samy z toho tak vyšťavené a otrávené, že máte vlastního děcka plné zuby. A co takhle učit to dítě samostatnosti, aby se dokázalo chvilku zabavit, košíkem s kolíčky na prádlo, se sbíráním mravenců, se zábavou u šuplíku s plastovýma dózama…Místo aby chlap přišel z práce a vy jste se přitulily, tak ňafáte rozkazy. No jak myslíte ženy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.5.18 13:09
@Anonymní píše:
Manžel to tak taky ze začátku měl, byl ve stresu, že nás neuživí, měl pocit, jak si doma válím šunky a jak jen on má právo být unavený…Změnilo se to až po mém dlouhodobém onemocnění -byla jsem hospitalizovaná, a najednou viděl, že to nejsou jen děti, ale prádlo, nákupy, vaření, úklid, kroužky a školy..Dozrál a pochopil, že to není sranda.

přesně tak. Ta největší zábava teprve začne. Po mateřské do práce, děcko věčně nemocné, k tomu pak úkoly, kroužky, nákupy, lékaři, úklid, vaření, volný čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
22.5.18 13:15
@kontramatka píše:
přesně tak. Ta největší zábava teprve začne. Po mateřské do práce, děcko věčně nemocné, k tomu pak úkoly, kroužky, nákupy, lékaři, úklid, vaření, volný čas…

No hlavně že vy jste paní dokonalá. Asi chyby neděláte že? Možná byla chyba sem psát.
Nějak si poradím nemějte péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.5.18 13:19
@Lussyka píše:
No hlavně že vy jste paní dokonalá. Asi chyby neděláte že? Možná byla chyba sem psát.
Nějak si poradím nemějte péči.

Ale jojo. Taky jsem po návratu do práce nestíhala a chtěla mít všechno perfektní jako když jsem byla na rodičáku. Byla jsem hotová a permanentně vytočená. Ale stačilo si uvědomit, že je lepší jít s dětmi odpoledne na sluníčko a užit si volno, než bazírovat na blbostech a ještě jima otravovat chlapa, který nepotřebuje nic jiného, než pohodovou ženskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.5.18 13:30

@Verun83 Ale já chápu, jak to myslíš. Jenom neznáme nic víc o tom jeho podnikání. Nevíme kde a co dělá, jak dlouho. Kolik jich je. nevíme, kolik sežere ten jejich domek. A já si myslím, že kdyby nemusel, tak by asi po nocích papíry nedělal. takže co třeba se domluvit, že ona by mu s nimi pomohla a on by se klidně třeba večer věnoval rodině, no a měli by nějakou tu společnou chvíli. To by bylo taky řešení, ne? Ono totiž hodně těch žen má postoj - já doma celý den lítám ( i když by se o tom dalo polemizovat) a on si válí šunky cv práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.5.18 13:31

@kontramatka Gratuluji, opravdu jsi to vystihla! Mám radost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
22.5.18 13:32

@Lussyka podle me to co resite vy, resi obrovska spousta paru s malym ditetem, takze to neni nic extra ;)
Jeho recnicky logicka otazka, ze kdyz potrebujes pomoct s jednim ditetem, proc chces druhe se da otocit i na nej.
Proc on denne pracuje 12hodin a pak jeste prijde domu a pracuje zase?
Jaky ma smysl to jeho podnikani, kdyz travi zivot jen „praci“ a pritom vas horko tezko uzivi? Takze bych mu rek, at se na podnikani s odpustenim vysere a necha se zamestnat, kde bude mit po 8,5hodinach klid a muze se venovat i decku a rodine…ledaze by mu soucasna situace vlastne vyhovovala a vlastne se diteti, ktere si poridil vubec venovat nechtel :nevim:
ps: takze ano, tvuj zaver na konci ktery jsi na konci napsala je spravny. Druhe dite si ted neporizuj dokud to nerozseknete, nebot bys sama 2 nezvladla ;)

Příspěvek upraven 22.05.18 v 13:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.5.18 13:36

@Chytrak Ale ona nepíše, že je horko těžko uživí. Píše že barák žere peníze - a tomuvěřím, dům je kasička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pidlák Povidlový
22.5.18 15:53
@Lussyka píše:
Dobrý den všem. Chci se vypsat mám partnera a jednu holčičku 2,5roku. Bydlíme v domku na vesnici. Hlídání mám jen málo kdy a jsem na to často sama jelikož partner podniká.
Takže se většinou vrací pozdě večer a pak jde dělat papíry. Když mu řeknu ahoj jdu si číst tak malou nakrm a pak ulož vystartuje že toho má dost a že jsem celý den doma tak si to mám lépe zorganizovat.
Dokonce mi bylo naznačeno že být na mateřské je vlastně pohoda a že elinku nezvládám když jsem večer unavená. A že chci pořád druhé dítě.
Tak jsem mu řekla že pokud se bude dál vracet takto pozdě tak druhé určitě ne.
Také to máte podobně?
Druhé dítě jsem chtěla vždycky ale asi ne za každou cenu.

předpokládám, že otázky, proč si dělal děti, když se o ně nechce starat a pokusy mu nechat dítě alespoň na jeden celý den, aby pochopil, že to jsou často galeje, proběhly

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky