Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
To ona psala o krmení dítěte. Předpokládám, že syté dítě se nekrmí.
A pokud to není tak složité vydělávat stejně, tak mají o krok blíže k dohodě. Jen se asi nechce z obou stranLepší je se hádat…
Ono totiž je strašně náročné dát dítěti najíst, chudáci matky, jak ty to jenom zvládaj. Je to tak náročné strašně náročné, tipuji, že jídlo pro dítě bylo připraveno.
@inkakřivák píše:
@Venetia Ono hodně záleží na tom, jk se to přímé podá. Můžeš prostě říct hele tady máš malou, postarej se, já si jdu číst. Což je přímé, ale asi to nevyvolá žádoucí reakci. Anebo můžeš říci - prosím tě, postarej se dneska o malou, já jsem unavená, nějak moc, půjdu si odpočinout. A zítra ti třeba pomůžu s papírama, aby sis mohl trošku odpočinout ty. Pak by to zabrat mohlo.
U někoho kdo jí dává sežrat víkendovou brigádu?
vážně si myslíš, že když ji vyčte, že o víkendu maká a on se musí starat, tak bude k prosbám, o chvilku klidu na čtení přístupnější? ![]()
@Venetia píše:
tak ono je zvláštní na co má chlap manželku a dítě, když mu jsou vlastně na obtíž..a nemá veřer ani pulhodiny, aby se jim věnoval
a ještě zvláštnější je, jak se to rychle obrátí v momentě stanovení podílu péče a výživného…
@Lussyka píše:
Dneska se má vrátit dřív tak si pojedu po svém. Spíš mi vadí že si stále myslí že ženské na mateřské jen pijí kávičku a relaxujou. O víkendech chodím na brigády tak hlídá ale vždycky mi to dá pak sežratže nemám být z čeho unavená a tak
Když je to kávička a relaxace, o to spíš by se jí měl věnovat a starat se, dáchne si. Jinak já tě chápu. Mně přijde, že sklony k tomu přijít z práce a tvářit se jako nejuštvanější člověk světa, má strašně moc chlapů. Moje obrana proti tomuhle je vyslechnout ho a pak zahájit protipalbu, co všechno jsem dneska dělala a jak jsem zničená. Jinak jsem v tomhle trochu starosvětská, ale pokud manžel od nevidím do nevidím dělá a nemá čas si ani pohrát s dítětem, očekávala bych, že domů nosí sakra velké peníze. A tedy bych si platila paní na úklid a příležitostné hlídání, abych měla čas i pro sebe. Dům bude tip top a všichni budou spokojení.
@Keyllah píše:
a ještě zvláštnější je, jak se to rychle obrátí v momentě stanovení podílu péče a výživného…
Já bych si tipla, že přesně z těhle typů se rekrutují bojovníci o střídovku
@Lalelale píše:
Když je to kávička a relaxace, o to spíš by se jí měl věnovat a starat se, dáchne si. Jinak já tě chápu. Mně přijde, že sklony k tomu přijít z práce a tvářit se jako nejuštvanější člověk světa, má strašně moc chlapů. Moje obrana proti tomuhle je vyslechnout ho a pak zahájit protipalbu, co všechno jsem dneska dělala a jak jsem zničená. Jinak jsem v tomhle trochu starosvětská, ale pokud manžel od nevidím do nevidím dělá a nemá čas si ani pohrát s dítětem, očekávala bych, že domů nosí sakra velké peníze. A tedy bych si platila paní na úklid a příležitostné hlídání, abych měla čas i pro sebe. Dům bude tip top a všichni budou spokojení.
@Keyllah píše:
zapomněl jsi nějak na konec zakladatelčiny větyže chodí o víkendu na brigádu, on hlídá ale dává jí to pak sežrat…to už vyznívá trošku jinak, ne?
Ona maká, on se stará (přesně opačně než běžně) a on jí to dává sežrat? kousek k pohledání
No je otázka jak, ale to asi ponechme stranou, protože shazování partnera do dobrého vztahu nepatří.
Ale taky mi trochu vrtá hlavou, proč ona chodí na brigády o víkendech, když partner maká od nevidím do nevidím. To bych si představoval, že ten jeho čas bude náležitě oceněný a ona bude moci být doma v náležitém komfortu.
@Wani píše:
Prosímtě nepřeháněj, kdo tu mluví o hladovém děcku. Navíc, ono by to pro ni ani nemuselo být příliš složité vydělat stejný obnos, když i při jeho neustále práci chodí o víkendu na brigádu.
Asi tak.
Ja teda pracuju a byla jsem i dlouho doma a ten rozdil, ze jsem zavrena doma a nemuzu si treba jen na chvili „vypnout“ s tim, ze makam v praci a pak treba i doma, ale stres jednoho druhu zustane za dverma, je veliky. Nechapu, co je tak na tom tezkeho pochopit, ze si clovek potrebuje psychicky odpocinout, kdyz je zatizen non-stop peci o dite den i noc. Verte, ze kdyz jsem byla jen s detma, bylo to narocnejsi, hlavne v obdobi, kdy muz mel prace hodne a to on se starat chtel. Ono je to sice krasa se venovat detem, ale je treba tohle brat v uvahu. Chlap, kdyz chce, tohle pochopi, ale to pak znamena jit a dite treba umyt, takze kdyz se nechce, je jednoduche rict blabol typu..ja vas zivim, ja si zaslouzim odpocivat apodobne…Kdyz jde zena na MD, je to rodinne rozhodnuti a jeji prace je plnohodnotna a srovnatelna makani muze v praci, to neni ja versus ty. Odpocivat maji pravo oba, musi se tam najit cas pro oba.
@Arac15 píše:
No je otázka jak, ale to asi ponechme stranou, protože shazování partnera do dobrého vztahu nepatří.
Ale taky mi trochu vrtá hlavou, proč ona chodí na brigády o víkendech, když partner maká od nevidím do nevidím. Tobych si představoval, že ten jeho čas bude náležitě oceněný a ona bude moci být doma v náležitém komfortu.
Tak by to mělo být, ale evidentně není. Bohužel mám podobnou zkušenost v okolí, v práci od nevidím, do nevidím a že by to bylo přiměřeně ohodnoceno
nicméně, pokud zakladatelka napsala, že jí to pak dá sežrat, nemám důvod ji nevěřit a je celkem jedno jakým stylem on to podá. Pokud to ona cítí jako „dá jí to sežrat“, tak to asi dobře a bez problémů nebude.
@Lalelale píše:…a ona zatím musí chodit ještě makat o víkendu, něco tam nebude úplně v pořádku
@Venetia píše:
tak ono je zvláštní na co má chlap manželku a dítě, když mu jsou vlastně na obtíž..a nemá veřer ani pulhodiny, aby se jim věnoval
Tak na obtíž jsou vždycky, ale utopit je nesmíš. Prostě patová situace.
@Keyllah píše: …a ona zatím musí chodit ještě makat o víkendu, něco tam nebude úplně v pořádku
Tak pochopitelně, alespoň nějak se může podílet na chodu rodiny.
Děkuji že jste mě tak dobře probraly.Do práce nechodím že musím ale chci je to spestření aby mi nehráblo. Z ruky do huby nežijeme. Parter dělá mauálně a práci dost žere. Takže potom se vrací pozdě domů a já jsem podrážděná. což je logické. Chybí m i tu alespoň jedna babička co by pohlídala stačilo by jednou týdně třeba na dopoledne. Jinak se máme rádi holt všude je něco že ![]()
@zoidberg píše:
Tak na obtíž jsou vždycky, ale utopit je nesmíš. Prostě patová situace.