Věčně nespokojený partner

83
22.5.18 11:20

věčně nespokojený partner

Dobrý den všem. Chci se vypsat mám partnera a jednu holčičku 2,5roku. Bydlíme v domku na vesnici. Hlídání mám jen málo kdy a jsem na to často sama jelikož partner podniká.
Takže se většinou vrací pozdě večer a pak jde dělat papíry. Když mu řeknu ahoj jdu si číst tak malou nakrm a pak ulož vystartuje že toho má dost a že jsem celý den doma tak si to mám lépe zorganizovat.
Dokonce mi bylo naznačeno že být na mateřské je vlastně pohoda a že elinku nezvládám když jsem večer unavená. A že chci pořád druhé dítě.
Tak jsem mu řekla že pokud se bude dál vracet takto pozdě tak druhé určitě ne.
Také to máte podobně?
Druhé dítě jsem chtěla vždycky ale asi ne za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4990
22.5.18 11:30

Ne, nemela jsem to tak nikdy. Muj muz ma dve starsi deti a travi s nimi kazdy druhy tyden cele odpoledne az do noci. Take pracuje a do toho dela jeste spoustu dalsich veci, ktere nam castecne vydelavaji penize, taky sportuje. Ale nikdy mi neodmitl „pomoc“ s ditetem. Odmala krmil, uspaval, prebaloval.. a to byva casto hodne unaveny. Ani mi nikdy nerekl, ze doma nic nedelam. Jsme oba rodice, oba se starame. Mrzi me, ze mas doma ignoranta. Druhe dite bych si ted neporizovala. Jen az pujdes do prace, je treba mu taky ulozit nejake domaci povinnosti (treba vodit/vyzvedavat dite do skolky), jinak to bude porad na tobe i s praci. Zkusila bych se „hodit marod“ a skutecne nic nedelat cely den. Aby videl, jak to pak doma vypada. Nepomuze nic, nez si s nim sednout. Jako je hezky, ze vydelava penize, ale cas pro rodinu by si mel najit taky.
Edit.: Jeste me napadlo, ze by se treba zachoval jinak, kdybyste se domluvili: Hele, zitra az prijdes z prace, bych si rada chvilku cetla (sla behat, vypila si v klidu kafe..). Mohl bys byt pul hodinky s malou? Protoze zase kdyz chlap prijde domu a hned mu vrazis dite, tak ho to taky muze nastvat. Nachystej mu jidlo, uvar kafe nebo nalij pivo, nech ho vydechnout a treba bude reakce lepsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.5.18 11:38

Já nevím, tyhle ty věci se mi nějak moc nelíbí. On podniká, celý den je „v práci“ pak přijde domů a dál „pracuje“… vlastnímu dítěti se nemůže ani chvilku večer věnovat? Myslím si, jsem o tom přesvědčená, že to je jeho volba a že prostě nechce. Neumím si představit, že bych já toto dělala a celý den o svoje děti nezavadila. On prostě nechce. Je to smutné, ale je to tak. Jak to budete páchat, až půjdeš taky do práce? třeba začneš taky podnikat a budeš večer dělat papíry…dítě potřebuje oba rodiče. A rodiče by měly mít tolik sebereflexe aby si to uvědomily. Řekla bych mu: tatínku, až si uděláš, co je pro tebe důležité, vzpomeň si taky, že máš dceru a věnuj jí alespoň trošku svého drahocenného času. A je hodně smutné, že tě o to musím žádat. Tečka. Ne že já potřebuji, že si chci číst nebo cokoliv…ale kvůli dceři a jejímu otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
22.5.18 11:40

Dneska se má vrátit dřív tak si pojedu po svém. Spíš mi vadí že si stále myslí že ženské na mateřské jen pijí kávičku a relaxujou. O víkendech chodím na brigády tak hlídá ale vždycky mi to dá pak sežrat :,( že nemám být z čeho unavená a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.5.18 11:46
@Lussyka píše:
Dneska se má vrátit dřív tak si pojedu po svém. Spíš mi vadí že si stále myslí že ženské na mateřské jen pijí kávičku a relaxujou. O víkendech chodím na brigády tak hlídá ale vždycky mi to dá pak sežrat :,( že nemám být z čeho unavená a tak

No jako po pravdě s jedním dítětem jsem se nudila. A to jsem měla byt jak klícku, denně vařila, pekla, courala po venku…asi je to o organizaci, ale když chlap přišel domů, všechno bylo hotové abychom si mohli užít volna. Dítě šlo spát po večerňajzu a my máme celý večer jenom pro sebe. PO pravdě nechápu, že někdo fňuká jak je unavený a ucasnovaný s jedním děckem a že si ani nevypije v klidu kávu. To fakt nechápu. Tady by mě spíš mrzelo, že se otec dítěti prostě vůbec nevěnuje. Nepotřebuju soutěžit v tom, kdo víc dělá. Každý máme nějakou roli a stačilo náročné šestinedělí s druhým dítětem a chlap málem onemocněl z toho, jak nic nestíhal. Od té doby moc dobře ví, co všechno je doma hotové, když on je v práci. A to už pracujeme oba a o práci doma se dělíme. Nejsem žádná onuce abych dřela na ostatní jen tak z plezíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.5.18 11:48

Sobeček, tady přeci nejde o to, že se chceš dítěte večer nějak zbavit, ale že by se mohl zapojit jako otec. a to bych mu taky řekla. možná si neumí zorganizovat den on, když nemá chvilku času na své dítě. dost smutné. tohle mi říct, tak by dostal takovou čočku, že by se nestačil divit.

manžela jsem zapojila hned po narození syna. řekla jsem, ať si koníčky přesune buď na ráno před prací, nebo v době oběda. večery chci, aby se věnoval dětem.

ať tvůj pracuje po uspání dcery. má na to celý večer.

• Citovat
  • Upravit
83
22.5.18 11:54

Ano mám pocit ža zavedu víc takových dní ať se třeba staví na hlavu možná je chyba že jsem stále k dispozici jak on potřebuje
bohužel jsem si to uvědomila trochu pozdě a měla bych žít taky svůj život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
22.5.18 11:57

@kontramatka každý dítě je jiné proboha, nekteré dá zabrat za 3 :D a ne každýho baví denně jen prát, žehlit, vařit a péct proboha, nekdo si třeba rád sedne s knihou, což s dítkem nejde a nejde jen o to, otec přijde domů, dítě ho celý den nevidí, má se mu venovat a nebrat to jako povinnost či trest. a upřímně? já před dítětem pracovala i 16 hod denně, lítala jsme všude možně, létala na konference do zahraničí a nikdy jsme nebyla tak umořená jako s naši malou! prostě být doma s dítětem mi nesedí, milujuc ji, jsme s ní ráda, ale jsem z toho vyřízená taky. rozhodně to není o tom, že je to dám nohy nahoru a piju si kafičko, čučim na seriály, jak si nekteří chlapi myslí. člověk nemá čas chvilku dělat neco pro sebe, venovat se svému, plus musí být člověk dost v pozoru, někdy je jen unavne večně chodit na hřiště a plácat babovičky, jak já to nesnáším, a le dělám to z lásky k dceři, ale občas jsme jen z toho psychicky umořená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
22.5.18 11:59

Tak mně z tvého příspěvku nejvíce zaujal tvůj direktivní způsob jednání s partnerem - on je malé dítě nebo nesvéprávný, že ho úkoluješ? Mně tedy kdyby partner nařídil teď udělej to a to a já si jdu číst, to bych se mu asi vysmála a nebo by bylo zle. Naštěstí oba (já a můj muž) chápeme, že nemůžeme dospělému člověku nařizovat, co má dělat. Pokud po svém muži něco chci, tak jej poprosím nebo slušně požádám, zeptám se zda by mohl či chtěl udělat to a to. A můj muž jedná stejně se mnou. To jen tak na úvod. ;)

Ale ano, rozumím tomu, ty máš za den dítěte až nad hlavu a potřebuješ si odpočinout, partner má zas spoustu práce s podnikáním a starostmi, jak vás zabezpečit (podnikám jako OSVČ, takže vím, jak se podnikatel může dostat do presu mezi rodinu a vyhovění zákazníkům). Každý si o sobě myslíte, že děláte maximum a že ten druhý by mohl dělat víc. Je potřeba, abyste si promluvili jako dva rovnocenní partneři, bez úkolování, rozkazování a taky bez manipulativních a vydíracích řečí, které ti radí @kontramatka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
22.5.18 12:01

Krom toho, dítě je snad obou, ne? chlap je v práci, žena doma s dítetem - to je ted její práce, jen ne dobře placená, takže když přijde chlap z práce, má se zapojit..u nás to vždy bylo tak, když měl muž v práci honk y a byl v unaven, nechala jsme ho, ale i tak se dítěti venoval, když jsme byla ko já, zapojil se po práci víc, co budete dělat až budeš ty chodit do práce? přijde mi, že pak každá druhá najede na to, že krom dítěte a domácboszi si nabere ještě práci a je na vše sama, chlap pak má jen tu práci a i tak prská, když má udělat neco navíc,, :zed:

Příspěvek upraven 22.05.18 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.5.18 12:01

Tak když mu to řekneš až po příchodu z práce, nedivím se, že ho to štve. Co se domluvit dopředu? Např. v úterý a ve čtvrtek večer bude mít dceru na starosti on apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
22.5.18 12:02

Každopádně děkuji za reakce :kytka: :kytka:
O rodinu jsem se starala vždycky maximálně
Je čas mít se ráda a být trochu sobecká.
hezký den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
22.5.18 12:03
@Lussyka píše:
Dobrý den všem. Chci se vypsat mám partnera a jednu holčičku 2,5roku. Bydlíme v domku na vesnici. Hlídání mám jen málo kdy a jsem na to často sama jelikož partner podniká.
Takže se většinou vrací pozdě večer a pak jde dělat papíry. Když mu řeknu ahoj jdu si číst tak malou nakrm a pak ulož vystartuje že toho má dost a že jsem celý den doma tak si to mám lépe zorganizovat.
Dokonce mi bylo naznačeno že být na mateřské je vlastně pohoda a že elinku nezvládám když jsem večer unavená. A že chci pořád druhé dítě.
Tak jsem mu řekla že pokud se bude dál vracet takto pozdě tak druhé určitě ne.
Také to máte podobně?
Druhé dítě jsem chtěla vždycky ale asi ne za každou cenu.

Aha… takze ne, ze vecer prijde utahany domu a jste spolu vsichni 3 jako rodina. Ale ty si chces jit cist a tva dcera te v tom omezuje, tak ji prehodis na chlapa, protoze si chces odpocinout. A myslis, ze on si odpocinout nepotrebuje? Myslis, ze pracuje z nudy? Ne, pracuje proto, aby vydelal penize a meli jste se dobre. Protoze on obstarava penize, tak ty muzes byt s dcerou doma.
Pockej az pujdes do prace i ty. To bude teprve masakr. Honicka do skolky, ze skolky, krouzky apod. Ted si jeste uzivej pohodicky na rodicovske. Budes na ni jeste rada vzpominat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
22.5.18 12:07

Jestli s nim mluvíš tak jak to tady píšeš, tak se mu nedivim, ze je nastvanej a nechce. Sice chápu ze jsi z toho unavená, proste je to stereotypní a únavné ale asi by to chtělo zapracovat na komunikaci. Ono ten způsob jak to sdělujes někdy dost udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
22.5.18 12:11

Proč tak moc pracuje? Máte tolik finančních závazků? Většina by chtěla perpetum mobile, chlapa, který je pořád po ruce, nikdy není unavený, se vším doma pomůže a zároveň donese dva melouny ročně.
Navrhni mu výměnu, ty dones ty samé peníze a on ať se nějakou dobu „dře“ na mateřské, alespoň uvidíte oba pohledy. Ze zkušenosti musím říct, že to bylo to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí