Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co mu to rict treba nejak hezky a ne hned na nej vybafnout:,,na tady mas dite, starej se" Muj partner taky hodne pracuje, kdyz prijde z prace domu, necham ho na chvili,,vypnout". Domluvim se s nim treba, ze za pul hodinky si vezme maleho a ja budu delat to a to… Vse je o domluve a ne rozkazech… Zkuste si o tom v klidu promluvit..
@cecetka píše:On celý den dítě nevidí ,tak ji nakrmit a uložit a nechat ženě chvilku volná mi nepřijde něco tak strašně náročného …nebo si udělal dítě ,aby se na něj večer podíval ,jak spí ?Nedivím ,že si chce zakladatelka raději číst ,než s ním trávit večer .
Aha… takze ne, ze vecer prijde utahany domu a jste spolu vsichni 3 jako rodina. Ale ty si chces jit cist a tva dcera te v tom omezuje, tak ji prehodis na chlapa, protoze si chces odpocinout. A myslis, ze on si odpocinout nepotrebuje? Myslis, ze pracuje z nudy? Ne, pracuje proto, aby vydelal penize a meli jste se dobre. Protoze on obstarava penize, tak ty muzes byt s dcerou doma.
Pockej az pujdes do prace i ty. To bude teprve masakr. Honicka do skolky, ze skolky, krouzky apod. Ted si jeste uzivej pohodicky na rodicovske. Budes na ni jeste rada vzpominat.
@Peta02 píše:
Jestli s nim mluvíš tak jak to tady píšeš, tak se mu nedivim, ze je nastvanej a nechce. Sice chápu ze jsi z toho unavená, proste je to stereotypní a únavné ale asi by to chtělo zapracovat na komunikaci. Ono ten způsob jak to sdělujes někdy dost udělá.
Jde přece o zájem o dítě, ne o formu komunikace
@Anonymní píše:Bych se mu na nějaký uklizeno a navareno …co by jako dělal,skákal.po hlavě ,nechal vás zemřít hlady ?
To je tady furt dokola a fakt to ženský není tak jednoduchý, jak si vy, co máte manžela v pořádku, představujete. Zapojit ho: jak se to konkrétně dělá? Řeknu udělej prosím tohle, odpověď NE. Věnuj se dítěti, odpověď Ty jsi matka. Pomáhej mi v domácnosti: odpověď já chodím do práce. Tečka. Můžu tady žít v bordelu? Nemůžu, tak to prostě od A do Z musím udělat sama, ať je dítě nemocné a já se tři noci s ním nevyspala, nebo ne, nezájem. Budu stávkovat? Nedá mi peníze. Že je dcera náročná a já nemám dva dny vyžehleno? Musím si to lépe zorganizovat.Následuje otázka: a to byl takový i před tím? Odpověď: nebyl, neměli jsme dítě, nebyla jsem na něm finančně závislá. TAK SIS HO NEMELA BRÁT/pořizovat si s ním dítě.
Řešení stále není. Ani pro tebe, zakladatelko. Když s dítětem nechce být, tak nebude. On si to nějak zařídí. Jemu je jedno, že když ho nevykoupe, bude špinavé a je mu jedno, že když ho neuloží, nepůjde spát, protože ví, že tobě to jedno není a tak to stejně uděláš. Protože jsi matka. A on je jen dárce spermatu, ale říká si otec. Zatímco já bych si dnes šla do práce odpočinout, on tam DŘE, nespím nikdy ani tři hodiny v kuse, ale on je po sedmi hodinách NEVYSPALÝ. Starám se o dítě, ale jsem DOMA, takže tady bude naklizeno a uvařeno, ne? Že se mu někdy něco nechce musím přece chápat, zato mně se musí vždy chtít všechno a nejlépe hned. A mohla bych pokračovat. Anonym M.
@kontramatka píše:No už vidím,jak se k takovému tulim,spíš bych to tipla,že tenhle pán už má po tuleni
Jak typické. Tady se prostě z děcka udělal středobod vesmíru. Matka poskakuje celý den, „nemůže“ si ani přečíst knihu a otec má v poskakování pokračovat když přijde z práce. Zakladatelka nebude řešit: nemáme čas pro sebe, manžel moc pracuje. Zakladatelka bude řešit, že si „nemůže“ číst knihu. Omlouvám se, ale je mi to dost k smíchu. Uděláte si z děcka tvora, který vyžaduje nepřetržitou pozornost, jak tady jako obvykle některé tvrdí, „nemůžete“ si ani vypít kávu a po chlapovi chcete aby v tom pokračoval, když už jste samy z toho tak vyšťavené a otrávené, že máte vlastního děcka plné zuby. A co takhle učit to dítě samostatnosti, aby se dokázalo chvilku zabavit, košíkem s kolíčky na prádlo, se sbíráním mravenců, se zábavou u šuplíku s plastovýma dózama…Místo aby chlap přišel z práce a vy jste se přitulily, tak ňafáte rozkazy. No jak myslíte ženy.
@Lussyka píše:
No hlavně že vy jste paní dokonalá. Asi chyby neděláte že? Možná byla chyba sem psát.
Nějak si poradím nemějte péči.
Poradila bych ti dělat všechno večer, až on přijde z práce, pokud o dítě nemá zájem, tak to tak brát a vůbec nic takového po něm nechtit, kromě občasného hlídání..a na tu knížku si zkusit najít čas přes den, když dítě spí nebo si s něčím hraje…a ubrat ze servisu
To mám v plánu, přestat se o něj starat, jen co zase začne. Teď se pár dní snaží. Ale už vím, že mu to nevydrží dlouho. A ano, on mi nedá žádné peníze, takže budu všechno pro sebe i dítě platit z rodičáku. Nechci tu psát, co musím dítěti kupovat, ale peníze mi stačit nebudou a navíc mám vztek, jak k tomu dítě přijde, že tátovu zbývá pro sebe přes deset tisíc jen na vlastní útratu a jemu nedává ani korunu.
@Venetia
@Anonymní píše:
To mám v plánu, přestat se o něj starat, jen co zase začne. Teď se pár dní snaží. Ale už vím, že mu to nevydrží dlouho. A ano, on mi nedá žádné peníze, takže budu všechno pro sebe i dítě platit z rodičáku. Nechci tu psát, co musím dítěti kupovat, ale peníze mi stačit nebudou a navíc mám vztek, jak k tomu dítě přijde, že tátovu zbývá pro sebe přes deset tisíc jen na vlastní útratu a jemu nedává ani korunu.
@Venetia
Tak je trochu víc než divnej..nedávat na dítě peníze, to máte nejakou obchodní smlouvu a platí ti za servis? Zkus mu to nějak rozuctovat na papír
@Anonymní píše:
Manžel to tak taky ze začátku měl, byl ve stresu, že nás neuživí, měl pocit, jak si doma válím šunky a jak jen on má právo být unavený…Změnilo se to až po mém dlouhodobém onemocnění -byla jsem hospitalizovaná, a najednou viděl, že to nejsou jen děti, ale prádlo, nákupy, vaření, úklid, kroužky a školy..Dozrál a pochopil, že to není sranda.
Tak nejak. Oni muzou opravdu mit pocit, ze je to pohoda, ze v te domacnosti toho moc neni a ono opravdu jedine funkcni reseni je „dat jim to ochutnat“, proste je nechat s ditetem treba na par dni… ![]()
@Anonymní píše:
To mám v plánu, přestat se o něj starat, jen co zase začne. Teď se pár dní snaží. Ale už vím, že mu to nevydrží dlouho.
@Venetia
SDK: To je fakt super, mit doma porad nasupenou partnerku, ktera ceka na kazdou chybu ![]()
@SDK píše:
SDK: To je fakt super, mit doma porad nasupenou partnerku, ktera ceka na kazdou chybu
tak nedělat chyby..a nemusíš se ničeho bát
@Venetia píše:
tak nedělat chyby..a nemusíš se ničeho bát
Ale no taaak…
Ani chlap, ani zenska nejsou poslusne zviratka, ktere delaji jen to povolene a ocekavane.
@SDK píše:
Ale no taaak…Ani chlap, ani zenska nejsou poslusne zviratka, ktere delaji jen to povolene a ocekavane.
to samozřejmě, ale musí se aspon snažit..pokud někde zaostávám, snažím se to kompenzovat jinak a hlavně se nechovat jako hulvát
@Venetia píše:
to samozřejmě, ale musí se aspon snažit..pokud někde zaostávám, snažím se to kompenzovat jinak a hlavně se nechovat jako hulvát
v tom se nikdo nehada. Ja komentoval jen tu situaci, ze kdzy je jeden ve vztahu nastartovany na chyby, tak je kolikrat vidi i tam, kde nejsou.
@SDK píše:
v tom se nikdo nehada. Ja komentoval jen tu situaci, ze kdzy je jeden ve vztahu nastartovany na chyby, tak je kolikrat vidi i tam, kde nejsou.
každá akce vyvolá reakci…nic není hned, až když začneš zjištovat, že něco nefunguje
@Lussyka no dostáváš tu nepochopitelně dost čočku
přitom tvůj manžel je tobě i dítěti naprosto k ničemu, kdybys byla rozvedená a dostávala alimenty, byla bys na tom líp, dítě bys měla taky od nevidím do nevidím, ale nemusela bys tolik vařit - pro chlapa, prát a žehlit a mít furt vše hotové, myslím, že by ani nechtěl střídavou péči a nic takového, když o dítě beztak nemá zájem, druhé dítě si nepořizuj v žádném případě, pokud nenastane v chování manžela razantní změna
a už to tu někdo říkal, když muž v podnikání nestíhá, proč to vlastně dělá, proč si nenajme pomocníka nebo se nedá zaměstnat
@stinga To hrotíš úplně zbytečně. Myslím, že tohle je krajní řešení v úplně jiné situaci.