Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
23033
17.5.11 11:40

:D protoze vymejslet to vecny zralo :zed: :zed:

• načítám...
10048
17.5.11 11:48

:lol: :lol:
Holky jak delate dobrou sladounkou rajskou? :oops: :-D

• načítám...
1304
17.5.11 11:50

dneska dojíždím pochod ze včera a k večer budu dělat chřestovou polévku a pórkové placky s burizony a udělám toho zase vích abych nemusela zítra dopolko vařit :lol:

• načítám...
1304
17.5.11 11:54
Dice píše: :lol: :lol:
Holky jak delate dobrou sladounkou rajskou? :oops: :-D

Rajskou dělám podle babičky, zpěním si cibulku, do skelnata, přidám protlak zasmahnu s moukou (pokud mám v ledničce jíšku, tak mouku nepřidávám) a zaleju hovězím vývarem. Povařím a dochucuju solí pepřem a cukrem podle chuti. No a naconec scedím kvůli cibulce a případným hrudkám :oops: Babička to měla ještě vychytaný a cukr přidávala do základu aby se jí udělal karamel ale na to si ještě netroufnu :oops: Jo a bob. list, nové koření a celý pepř dávám do vývaru.

Příspěvek upraven 17.05.11 v 12:43

• načítám...
7576
17.5.11 12:02

Dnes kuřecí prso v pepři, máslový brambor, zelené fazolky s lahůdkovou cibulkou a drc.kmínem. Malá měla vločky, mrkev, lahůdkovou cibulku a vařené kuře.

• načítám...
23033
17.5.11 12:23
Dice píše: :lol: :lol:
Holky jak delate dobrou sladounkou rajskou? :oops: :-D

normalne rajcata taky babiccin recept/cibule/ bobkovy list,cely pepr,tymian, nove koreni uvarim propasiruju do zasmasky do oleje mouku … a dochutim trochou strouhaneho perniku na vareni a prisolim a trochu zakapnu citronu

jinak dneska ta znojemka s knedlime, ja si dam k tomu chleba polevka gulasova, mala ma hovesi spenat brambor a okurkovy salat s jogurtem

• načítám...
19692
17.5.11 14:40

Dneska byl zapis ve skolce,takze nebylo moc casu varit.
Takze rano rychle zeleninovou polivku zalitou mlikem,puvodne to mela byt brokolicova akorat ta nejak zacala plesnivet :-( .A na druhe se tedka vari bramborove knedliky s jahodama od babicky :wink:

• načítám...
2639
17.5.11 14:44

Ahoj, dnes jsem muži uvařila :lol: brambory se zelím a jelitem. Já jen slepičí vývar (včera mi vyrval zubař 8 :roll: . Dcera má 10, tak dortík.

• načítám...
616
17.5.11 15:20

sekaná v kapustě, domácí knedlík, koprová polívka

• načítám...
19591
17.5.11 15:31

Já rajskou dělám takto:
na tuku (nejlépe máslo) nechat zesklovatět cibuli - na půlměsíčky nakrájenou, přidám bobkový list 1-2 ks (dle velikosti), nové koření, celý pepř (od každého cca 4-5 kuliček), trocha mleté skořice a 2 středně velké rajské protlaky a nakonec cca 2 lžíce hladké mouky - udělá se hustá jíška, kterou pak zředím vývarem z masa. (Maso uvařím zvlášť v papiňáku -nijak neochucuju).
Nechám provařit cca 5 minut a propasíruju přes cedník a dochutím omáčku špetkou soli, cukrem a šťávou z citronu. Cukru dle chuti. Tak mě to naučila mamka a jinou nedělám.

• načítám...
15054
17.5.11 15:43

a nějakej fajn recept na hrníčkovej knedlík by nebyl?

• načítám...
19591
17.5.11 15:49

Já když chci rychle udělat knedlíky, tak dělám podle tohoto receptu

http://www.toprecepty.cz/…-mikrovlnky/

Jinak dělám klasické kynuté.

• načítám...
30628
17.5.11 18:10

My jsme měli koupené bramborové knedlíky, plněné uzeninou, zelí a cibulku. Zítra mám v plánu dušené kuřecí paličky se zeleninou a těstoviny.

• načítám...
2508
17.5.11 18:38

tak my sme meli babicinu sekanou s bylinkama s br. kasi - zbylo i k veceri… a zitra udelam spizy z veprovyho masa a upecu jeste pernik! :) MNAM :)))

• načítám...
10222
18.5.11 08:05

ja jsem delala karbanatky a dovnitr jsem pridala na kosticky goudu s brkasi a rajcatovym salatem. a jeste zbylo na dnesek. mozna si je dame jen studeny s chlebem a hrocici :jazyk:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová