Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
dneska dojíždím pochod ze včera a k večer budu dělat chřestovou polévku a pórkové placky s burizony a udělám toho zase vích abych nemusela zítra dopolko vařit ![]()
Dice píše:![]()
Holky jak delate dobrou sladounkou rajskou?![]()
Rajskou dělám podle babičky, zpěním si cibulku, do skelnata, přidám protlak zasmahnu s moukou (pokud mám v ledničce jíšku, tak mouku nepřidávám) a zaleju hovězím vývarem. Povařím a dochucuju solí pepřem a cukrem podle chuti. No a naconec scedím kvůli cibulce a případným hrudkám
Babička to měla ještě vychytaný a cukr přidávala do základu aby se jí udělal karamel ale na to si ještě netroufnu
Jo a bob. list, nové koření a celý pepř dávám do vývaru.
Příspěvek upraven 17.05.11 v 12:43
Dnes kuřecí prso v pepři, máslový brambor, zelené fazolky s lahůdkovou cibulkou a drc.kmínem. Malá měla vločky, mrkev, lahůdkovou cibulku a vařené kuře.
Dice píše:![]()
Holky jak delate dobrou sladounkou rajskou?![]()
normalne rajcata taky babiccin recept/cibule/ bobkovy list,cely pepr,tymian, nove koreni uvarim propasiruju do zasmasky do oleje mouku … a dochutim trochou strouhaneho perniku na vareni a prisolim a trochu zakapnu citronu
jinak dneska ta znojemka s knedlime, ja si dam k tomu chleba polevka gulasova, mala ma hovesi spenat brambor a okurkovy salat s jogurtem
Dneska byl zapis ve skolce,takze nebylo moc casu varit.
Takze rano rychle zeleninovou polivku zalitou mlikem,puvodne to mela byt brokolicova akorat ta nejak zacala plesnivet
.A na druhe se tedka vari bramborove knedliky s jahodama od babicky ![]()
Ahoj, dnes jsem muži uvařila
brambory se zelím a jelitem. Já jen slepičí vývar (včera mi vyrval zubař 8
. Dcera má 10, tak dortík.
Já rajskou dělám takto:
na tuku (nejlépe máslo) nechat zesklovatět cibuli - na půlměsíčky nakrájenou, přidám bobkový list 1-2 ks (dle velikosti), nové koření, celý pepř (od každého cca 4-5 kuliček), trocha mleté skořice a 2 středně velké rajské protlaky a nakonec cca 2 lžíce hladké mouky - udělá se hustá jíška, kterou pak zředím vývarem z masa. (Maso uvařím zvlášť v papiňáku -nijak neochucuju).
Nechám provařit cca 5 minut a propasíruju přes cedník a dochutím omáčku špetkou soli, cukrem a šťávou z citronu. Cukru dle chuti. Tak mě to naučila mamka a jinou nedělám.
Já když chci rychle udělat knedlíky, tak dělám podle tohoto receptu
http://www.toprecepty.cz/…-mikrovlnky/
Jinak dělám klasické kynuté.
My jsme měli koupené bramborové knedlíky, plněné uzeninou, zelí a cibulku. Zítra mám v plánu dušené kuřecí paličky se zeleninou a těstoviny.
tak my sme meli babicinu sekanou s bylinkama s br. kasi - zbylo i k veceri… a zitra udelam spizy z veprovyho masa a upecu jeste pernik!
MNAM ![]()
ja jsem delala karbanatky a dovnitr jsem pridala na kosticky goudu s brkasi a rajcatovym salatem. a jeste zbylo na dnesek. mozna si je dame jen studeny s chlebem a hrocici ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat