Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak jsem to nevydržela a tu pizzu jsem si musela udělat dneska, Ikdyž to těsto se zdálo takové divoké trošku tak potom rozválení dobrý, Jsem spokojená a příště budu dělat jen z tohohle těsta ![]()
Tak u nás dnes kuřecí vývar se zeleninou a strouhánim, na druhé koprovka, vejce, brambor
Dneska budu dělat dýňovořepové kari, ale jestli máte někdo lepší nápad, co s řepou, sem s ním - mám tři hlavičky a za chvíli se už začne kazit.
@cukratko33 no já ji snad budu muset taky zkusit..
já pizzu miluju, ale nás jí ve škole učili, už si nepamatuju jak to přesně bylo, ale nebylo to kvasnicové těsto, ale s prdopečem a to mi totálně znechutilo takovéhle pokusy a radši si jí koupím..
Jo a inspirována z VIP Prostřeno budu dělat hrachovou polévku - už dloooouho jsme ji neměli
@nejvíczoufalá já ji právě taky miluju, bych ji mohla mít snad každej den a proto ikdyž jsem to měla v plánu až na zítra jsem si ji musela udělat už dnes. Ještě tam mám na jedn dávku těsto ale asi to dám do mrazáku protože vím že dlouho ji zase dělat nebudu.
Rajská omáčka a kolínkama, a ještě zbytek nádivky s bramborem, salát z červené řepy. Jako dezert pudlik s broskvemi, kukuřičnými lupínky a skořicí. A už nevařím, neb mi mé plány nabourává vlastní rodina tím, že mrzce vypéká kuřátka a vyvařuje jiné laskominy a muž mi pak doma nežere ![]()
Holky, nemáte prosím recept na nějaký dobrý puding? Nějak třeba vyšlehat..víc či míň mlíka..prostě nějaký tip?
@hubička Jako něco takovéto??
Pudinkový pohár
600 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku s čokoládovou příchutí, 3 lžíce cukru, 250 ml smetany ke šlehání (Rama Cremefine), piškoty, ovoce
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme řidší pudink. Hrnec s pudinkem vložíme do studené vody a za stálého míchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dohusta a zlehka vmícháme do vychlazeného pudinku. Na dno pohárů vložíme 3 piškoty, pokapeme ovocnou šťávou (případně rumem), přidáme trochu ovoce a navrstvíme pudink se šlehačkou. Ozdobíme zbytkem šlehačky a ovocem.
@danyk a musí to být tady ta šlehačka? nestačila bych by normal ke šlehání?
@hubička píše:
Holky, nemáte prosím recept na nějaký dobrý puding? Nějak třeba vyšlehat..víc či míň mlíka..prostě nějaký tip?
Mama kedysi zaslahavala do pudingu sneh z bielkov - bol nadychanejsi.
Ja teraz pudingy „sidim“ a vanilkovy varim na vode z kompotu.
Inak pokracujem v likvidovani zbytkov z chladnicky takze dnes boli na obed bryndzove halusky.
@cukratko33 tu 10% nebo 12% nenašleháš, takže by to asi nebylo ve výsledku takové jemně našlehané, jen by tam přibylo trochu tučnějšího „mlíka“.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat