Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
17010
8.8.12 14:36
@cukratko33 píše:
@danyk ještě jeden dotaz bych měla. Necháváte to tahle uležet do toho druhého dne? Myslíte že je to fakt lepší?
čím víc uleželý, tím lepší, určitě nejmíň do druhého dne v lednici, a já nedávno zjistila, že po tom dni v lednici a pak v mrazáku a až pak dělat je nejlepší :palec:
  • načítám...
17010
8.8.12 14:37

Dneska zeleninová polívka s červenou řepou a červenou čočkou, kuře na paprice a těstoviny

• načítám...
17010
8.8.12 14:40
@dzarunka píše:
taky dělám takto, ale nenechávám uležet :think:

ale necháváš 2-3 hodinky při pokojové teplotě, ne? :think:

• načítám...
17010
8.8.12 14:43
@KPKristy píše:
Těsto na pizzu mám v oblíbených a co nejdřív vyzkouším :palec:Jen prosím doladit detaily - 1/8 droždí je opravdu jen malinký kousek z té 42g kostičky?
Měříte na ty hrnky nebo vážíte na váze? A jestli na hrnky, jak zhruba velký hrnek máte (kolika deckový)?

jj droždí fakt jen tak málo, já vážím na váze a odměřuju vodu na ml,,, sůl na lžičky, a jak se to spojí, dám oliváč, ale dávám trochu víc, než 2 lžičky ;)

momentálně mám v mrazáku těsto ze 3 dávek… :mrgreen:

• načítám...
17010
8.8.12 14:45
@Monjie píše:
Dite jede zitra s manzelem na tri dny na barak, marne si lamu hlavu nad tim co na cestu k jidlu? tousty? nebo plnene bagety? samozrejme ovoce a nejake krupky :D

a sebou babovku, rizky, pomazanku a na dva obedy jsou zvani. napada vas co dal?

Diteti do vlaku testoviny od hippu v SA maj mikrovlnky.

Příspěvek upraven 08.08.12 v 13:26

asi bych raději udělala ty tousty :think: nebo jim dej vybrat ;)

• načítám...
25007
8.8.12 15:22
@danyk píše:
@eshta Mrkvový muffiny? Prozraď, prosím, více.
Nadýchané mrkvové muffiny
3 vejce, 220g cukru písek, 400g nastrouhané mrkve, 150ml oleje, 1 bílý jogurt (150 ml), 300g hladké mouky, prášek do pečiva, špetka soli, 2 zarovnané lžičky skořice

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mrkev, jogurt a skořici, osolíme. Prášek do pečiva rozmícháme v mouce a vše promícháme. Nakonec jemně vpracujeme sníh z bílků.
Plníme do 1/3 – 1/2 papírového košíčku, přidáme libovolnou náplň ( nutelu, džem) a zakryjeme těstem. Nebo neplníme Vychází cca na 24 ks.
Pečeme na 150°C v horkovzdušné troubě cca 20–30 min.

:palec: ;)
  • načítám...
24292
8.8.12 15:23

@eshta děkuji

• načítám...
9734
8.8.12 16:44

Holky co jste mě radili skrz to těsto na pizzu, zkousila jsem ji udělat ale to těsto jsem neměla takové hladké a nevím kde je chyba a dlouho jsem to zpracovávala ale uvidíme když jsem to dala pak do lednice tak mi přišlo že to pak bylo lepší ale takový to hladky to není.

• načítám...
24292
8.8.12 16:59

@cukratko33 já zase měla pocit, že za ten den nevykynulo nijak významěji (jak bych já čekala) a taky zjišťovala, kde udělali soudruzi z NDR chybu a ve výsledku to bylo v pohodě.

• načítám...
9734
8.8.12 17:17

@danyk no né že by kynulo ale že bylo takové zpracovatelnější bych řekla, uvidíme jak to bude, Každopádně jsem to chtěla zkusit a třeba to bude ok, doufám.

• načítám...
30628
8.8.12 17:30

Dneska nám navařila manželka mého bývalého muže :lol:
Syn u nich byl na prázdninách, dlouho cestoval, a aby cestou nezhynul hlady, dostal halušky s uzeným a zelím. Bylo to vynikající a stačilo to pro všechny :palec:
Já jsem nevařila, byla jsem s dcerou a synovcem na výletě.

• načítám...
1452
8.8.12 17:44

@laducha to jsem zažívala i já..když moje první láska jakoby žila s bývalou přítelkyní..ona tam sice už nebydlela, ale docházela uklízet i vařit..jsem se s ní i kamarádila :-)

• načítám...
8.8.12 17:47

My sme dnes „setrili“ - na obed zemlovka z predvcerajsich parenych buchiet a na veceru pecene zemiaky s bryndzou. Moje batole zhodnotilo ze „dobrota“ :mrgreen: Chlap vypadol na pravidelne kazdomesacne pivo :andel:

• načítám...
30628
8.8.12 18:07

@hubička

S EXovou manželkou vycházím líp, než s bývalým. A když něco, kvůli synovi, potřebuji, řeším to s ní. S Ex jsme od sebe 10 let, ale dovede mě vytočit i při dvouminutovém telefonním hovoru :mrgreen:

• načítám...
5misa6
8.8.12 18:12

SOS

Dámy, mám zavařené krůtí maso, jak ho mám upravit? Chci k tomu nové brambory.

A mám už hlad, prosím nějaký tip??

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová