Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dneska tvarohový knedlíky se švestkama, včera lečo s chlebem, a na večer mám chuť na játra nemá někdo dobrý jednoduchý receptík
![]()
Dnes k obedu budou bolonske spagety, k veceri dukatove buchticky. Jeste mozna upecu zloutkove rezy, ale podle nalady ![]()
Dnes budou vepřové medailonky a domácí americké brambory (když se mi bude chtít jít je na zahradu vykopat
), okurkový salát.
@žampion mrkni na netu jsou receptiky, ja jatra nejim, tak je nedelam. Kdyby byl chlap doma tak ti naky receptik jednoduchy pisne, on je basti ![]()
@kkaattkkaa já je dělám celkem často přírodní nebo obalovaný nebo ala čína se zeleninou, jen bych chtěla zkusit nějákou novou zajímavou chuť ![]()
Dojím lasagne a na večeři si půjdu vykopat nové brambory a k tomu máslo a sůl ![]()
U nás včera po dloooouhé době lečo - výborné. Dnes zapečené brambory, zítra kuřecí v těstíčku + brambor. Chtěla bych udělat halušky, nemáte některá dobrý recept?
@žampion píše:
Dneska tvarohový knedlíky se švestkama, včera lečo s chlebem, a na večer mám chuť na játra nemá někdo dobrý jednoduchý receptík![]()
já je dělám na pánvi s cibulí na půlměsíčky, česnek, zelená paprika a mini kousky rajče- vše osmahnutý s jatýrkama a osolený, oepřím, jíme s chlebem
anebo-na pánvičku olej a trochu másla, na to 1 kg jater na kousky, osmahnu ze všech stran (nesolím), pak přihodím jednu velkou zelenou papriku na kostičky (nebo 2), nepodlejvám, játra pustěj šťávu..ke konci přidám směs ze cca 10 utřených stroužků česneku, cca 1,5–2malé čaj. lžičky sole, 3limetky nebo citron a 2 čaj. lžiček římskýho kmínu..ještě nechám tak 5min, aby se česnek pěkně dostal do omáčky a je hotovo
Tak my dnes nečekaně oběd v restauraci a večer taky
![]()
zítra bude kuřecí mexická směs ![]()
Květákové uzlíky (konečně)
200g hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce oleje, kapka octa, 1 žloutek, trochu vlažné vody
Vypracujeme měkké vláčné těsto jako na štrůdl, do tenounka vyválíme, rozkrájíme na čtverce, do středu vložíme růžičky do poloměkka uvařeného květáku a zabalíme do uzlíku. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
Je to moc dobré, nám chutná víc než kasický trojobal.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat