Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
s tvarohovou buchtou sem, jakou tvaroh rádi ![]()
my včera guláš s knedlíkem, dneska segedín a chystám se na rajskou s mletou a těstoviny, ještě jsem dělala zapečenou cuketu s bramborem a okur. salát
My dneska měly ze včerejška uleželej Debrecínský gulášek,ten byl mňááám
a zítra asi pizzu z rohlíků ![]()
U nas momentalne zbytky z vikendu.Dva dny se slavilo,tak se tedka vse dojida jen na to sladke se nemuzu ani podivat. ![]()
Já dneska poprvé zkusila jáhly naslano, s lahůdkovou cibulkou, tuňákem a strouhaným sýrem. A bylo to moc dobrý.
Eliška píše:
Já dneska poprvé zkusila jáhly naslano, s lahůdkovou cibulkou, tuňákem a strouhaným sýrem. A bylo to moc dobrý.
přesný recept sem
děkuji ![]()
Eliška píše:
Já to dělám s kuřecím masem - prostě jako rizoto, akorát je to jáhloto ![]()
Potřebuju nějaký osvědčený recept na nějakou buchtu/koláč/případně jednoduchý dort s jahodami - nechce se mi dělat normální bublanina, spíš bych něco nového vyzkoušela, ale raději něco osvědčeného tady u vás než jen pohledat na netu a péct.
Petko, moje maminka zas dělá výborné kroupoto
Já to zatím nějak brala, že jáhly nasladko, pohanka naslano, ale jde to bezvadně i takhle. Pohanku jsem se naopak naučila používat s ovesnýma vločkama na lívance.
My dnes měli zapečenou brokolici a špenátovou polévku.
Vše jarně do zelena ![]()
oběd: tuňák, brambor
večeře: domácí hermelínová pomazánka (bez cibule, manžel aspoň přikusoval nakládaný cibulky)
zítra oběd - vývar + kotletka, rýže
večeře- obl.chleba
středa - kuř.roláda s brambory, večeře nevím, asi nějaká pomazánka, možná makrela
čtvrtek - něco ve městě, budu mít vyřizování a pak pátek až neděle u tchýně, takže min. jednou houskový knedlíky a jednou bramborový
![]()
(aspoň se jich manžel dosyta nají a doma už je dělat nemusím) ![]()
PetkaK píše:
Potřebuju nějaký osvědčený recept na nějakou buchtu/koláč/případně jednoduchý dort s jahodami - nechce se mi dělat normální bublanina, spíš bych něco nového vyzkoušela, ale raději něco osvědčeného tady u vás než jen pohledat na netu a péct.
mě napadla klasika - jahody zalitý želatinou
např: http://www.toprecepty.cz/…hodovy-kolac
nebo http://www.mamincinyrecepty.cz/…hodovy-kolac
nebo bublanina trochu jinak - těsto, do toho jahody a zakrýt celé sladkým sněhem a dát péct cca 45-50min na mírnou teplotu
Sandriku:D se mi libi jak to mas pekne naplanovany:D ja uz se tak nejak naucila inprovizovat co dum da… tozn. zitra nejspis uzeny,br,knedlik zeli, k veceri se uvidi mozna vajecna pomazanka nebo salat. Streda asi frankfutskou jelikoz mam nejaky parky a hodne vajec cast zamrazim chlapovi na patek, vecere nevim a ctvrtek neco z kureciho prsa tj. cast zapeceny nebo rizoto, z vyvaru polevku a ze zbytku pro dite a pro nas k veceri bud na salat nebo na tousty nebo topinky
Holky, díky za typy, nakonec bude jogurtová buchta ![]()
Dnes oběd rychlovka - brambory v troubě se slaninou a sýrem.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat