Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
16557
5.7.11 11:42

Monjie,dáš recept? :-D Bych jí teda taky zkusila.Já mám tu polívku hotovou tak do 15 min. :mrgreen: A chlapovi tak chutná,že mi sám od sebe tahá domu plechovky s fazolema a rajčatama :mrgreen: Padne jich tam opravdu dost,protože vařim v 6 l hrnci :-D

• načítám...
23033
5.7.11 12:03

Urcite, dam:) :lol:

• načítám...
12272
5.7.11 12:18

My dnes dojídáme, malá si dá rajskou, co jsem včera dělala z rajčat a my dojíme pečeného králíka.

• načítám...
23033
5.7.11 12:19

Sopa de frijoles.

Do hrnce brambor+mrkev na kosticky, kdyz zmeknou rajcata z plechovky,fazole tmave, 2× a odcedena,proplachnuta cervena repa,osolit+trochu chilli. Ke konci trochu protlaku, dochutit chilli. Na taliri do polevky par nachos, trochu zakys. smetany, posypat syrem.

Omlouvam se, ale davam mnozstvi od oka:) neni na tom co zkazit:D takova jednoducha…co dum dal:)

• načítám...
152
5.7.11 12:24

Ahoj holky, kuchařky :-) Jestli se můžu zeptat, zajímalo by mě, zda někdo dělá třené těsto podle norem. Vyčetla jsem na netu rady: kolik váží vajca, tolik mouky aj cukru, půlku másla a nebo co vajco, to 60g mouky a 50g cukru.. Máte někdo zkušenosti nebo řídíte se tím někdo? A co je správné? Díky za radu, jinak peču kuře na zelí :-)

• načítám...
16557
5.7.11 13:00
Monjie píše:
Sopa de frijoles.

Do hrnce brambor+mrkev na kosticky, kdyz zmeknou rajcata z plechovky,fazole tmave, 2× a odcedena,proplachnuta cervena repa,osolit+trochu chilli. Ke konci trochu protlaku, dochutit chilli. Na taliri do polevky par nachos, trochu zakys. smetany, posypat syrem.

Omlouvam se, ale davam mnozstvi od oka:) neni na tom co zkazit:D takova jednoducha…co dum dal:)
:palec: supééér :-D Určitě jí zkusim,jen tam nebudu dávat tu červenou řepu,nechutná mi :nevim: Ale jinak to zní fakt zajímavě.Jo,zrovna včera večer jsem sežrala pytel nachos chilli :cert: By se k tomu hodili :-D Brambory a mrkev má máma na chalupě na zahrádce,tak nebudu šetřit a udělám jí hustou :potlesk:
jinak zítra večer se chystám udělat grilovaný sýr s brusinkovou omáčkou a rukolou :pankac:
  • načítám...
23033
5.7.11 13:16
mahdalka píše:
Monjie píše:
Sopa de frijoles.

Omlouvam se, ale davam mnozstvi od oka:) neni na tom co zkazit:D takova jednoducha…co dum dal:)
:palec: supééér :-D Určitě jí zkusim,jen tam nebudu dávat tu červenou řepu,nechutná mi :nevim: Ale jinak to zní fakt zajímavě.Jo,zrovna včera večer jsem sežrala pytel nachos chilli :cert: By se k tomu hodili :-D Brambory a mrkev má máma na chalupě na zahrádce,tak nebudu šetřit a udělám jí hustou :potlesk:
jinak zítra večer se chystám udělat grilovaný sýr s brusinkovou omáčkou a rukolou :pankac:

:))) jo syr s brusinkovou omackou je vyborna klasika:)

ta repa v polivce je ta klasicka nalozena, i kdyz ja se od porodu nemuzu na repu ani podivat at uz je v jakykoliv podobe:D

• načítám...
16557
5.7.11 13:26

Já právě taky ne,zvedá se mi z ní žaludek :poblion: Jako malá jsem byla chudokrevná a tak nám máma mimo jinýho cpala i řepu :cert: A musela jsem u stolu sedět,dokud jsem jí nesnědla,někdy i 2 hod.Takže k ní mám odpor.CHlapovi sice chutná,ale já jí tam dávat nebudu!

• načítám...
9079
5.7.11 17:15

Dneska byla klobása a zítra obalená cuketa s bramborama- to je dietka :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
850
5.7.11 17:23

tak dnes jsem měli kuře a rýže kalsika a kuřecí polévku, zítra zeleninový talíř s maskem posypaný trochu sýrem k tomu pečivo :-) uz se na to těšim

• načítám...
23033
5.7.11 18:24

tak konecne zavereny 10kg nakladek:D!

• načítám...
1848
6.7.11 00:33

Ahojky, ja vcera uvarila rychlou zampionovou polivku s ovesnyma vlockama a dnes jehneci gulasek s penne a mame i na zitra ;)

• načítám...
1357
6.7.11 01:17

Holky, já jsem si minulý týden vymyslela super omáčku, která jde k bramborám, těstovinám i knedlíku. Základ je osmahnout na másle tenčí plátky masa ( já dělala kuřecí), pak vyndat, na výpeku orestovat 3 mrkve nadrobno nakrájený, pak 1 cibul ( tý mrkvy to trvá dýl, je tvrdší, tak proto jako první, zesklovatit, 3 nakrájený rajčata ( spařený a bez kůžičky), lehce poprášit moukou, podlít vodou, vložit maso a přikryté dusit až do změknutí masa a mrkve, pak maso znova vyndat, rozmixovat tu zeleninu, dochutit několika zrnky rozmarýnu a tymiánu, trochou soli a je to. Toto je varianta pro malou, ale víc jí začíná chutnat i variabta kdy se před mixováním přidá trocha karamelu a po rozmixování se zjemní smetanou. Je to omajda co dům dá, ale podle mě je lepší než svíčková :-) :huban:

• načítám...
1304
6.7.11 07:21

tak dneska vařím flák uzenýho, takže oběd a večeře je jasná :mrgreen:
edit: holky jak děláte vašim prckům krupičku? Malej nechce ty instatní, docela ho z toho navaluje, tak jsem si řekla, že mu zkusím udělat krupičku. Malej má skoro devět mesíců a tak nevím jestli ji uvařit v kr. mlíce a jestli se musí nějak máčet. Díky moc :kytka:

• načítám...
2639
6.7.11 10:28

Dnes vařím koprovou omáčku, my ji s mužem rádi (děti ne…ale jsou na táboře).
Malá nám zas vymýšlí, a ted chce zas jen instantní kaše. Má taky 9m, vařila jsem krupičku dětskou v kr.mléce (domácím, čistém a ředěném),ale plive to, ani ovesné vločky (jemně mleté) nechce…to je děs. :zed: Stále ještě kojím. Tak zkouším, co už bude jíst…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová