Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Monjie píše:
Nemate nekdo inspiraci na polevky?jaka je ta hrstkova?:D
Tak doma vaříme tyhle polévky: kuřecí vývar, vývar s játrovými knedlíčky, bramboračku, květákovou, brokolicový a pórkový krém
Monjie píše:
Nemate nekdo inspiraci na polevky?jaka je ta hrstkova?:D
tak my doma vaříme polévky-nejoblíbenější: bramboračka, gulášovka, hrachovka, vývar s nudlema
a jinak ještě čas od času dělám-květákovou, čočkovou, zelňačku, frankfurtskou jo a česnečku-na tu bych málem zapomněla ![]()
u nás polévky vývary s nudlema, kapáním, s krupicí a vajíčkem, luštěninová, hrachová, gulášovka, já ráda zelňačku (chlap nejí a nejí víc věcí), bramboračka (nejí dítě, nevím proč), krémovou česnečku máme rádi asi všichni a tu dýňovou jsem taky jednou dělala nebyla špatná
orestla jsem dýni s mrkví na másle, zalila vodou, přidala bujón, uvařila do měkka a mixla, já přidala česnek a majoránku, každý chutí dle svého někdo do sladka a do kari, já to hodila spíš k hrachovce a k tomu opeč.houska
Asi měsíc se chystám na zelnačku, mám jí ráda, ale ještě jsem jí nevařila, tak snad se mi povede
V tom vedru se mi to jíst nechtělo.
Tu dyni zkusim.
U nas bramboracka, kysela, kyselo, spenatova s krutonama, porkova, brokolicova krem, kvetakova krem, mexicka tu ted nejak moc ne, drozdova, italska minetrone,klasicka bramboracka, bramboracka krem, cesnekacka,zampionova krem, francouzska cibulacka, chlebova, masova s knedlickama, francouzska, lusteninova ne ale asi udelam … zeleninova,no to je asi vsechno:D uz nevim co vymejslet
Jaka je nejaka dobra dynova?
Gita ji nejradsi i polevky k veceri:) asi je po tatinkovi ![]()
na másle osmažit šalotku,přidat na kostky nakrájenou dýni,zalít vodou plus do toho bujon,nebo zeleninovým vývarem,vařit,dokud dýně není měkká,potom okořenit-do dýňové patří zázvor. a samozřejmě pepř,sůl.přidat smetanu,rozmixovat,lístek bazalky a je to bašta ![]()
Já miluju vývary, hovězí s krupkama perličkama, kuřecí s domácíma nudlema, slepičí nebo králičí s játrovýma knedlíčkama… pak podkrkonošský kyselo, pórkový krém, rajská, brokolicová, bramboračka, česnečka a cibulačka, obě miluju, ale nemůžu je na žlučník
, boršč - sama sním za večer dva litry
, zelňačka, houbovka, čočková i hrachová, ale čočková vede, hrstkovou děti moc rády, už jsem ji zas nějakou dobu nedělala. Nejede jim květáková, květák prostě nemají v oblibě v žádný podobě
Přitom já ji miluju, ale já tak většinu polívek sním s velikou chutí
Polívky myslím fakt umím, jinak nejsem zvlášť kuchařka, tak bych musela pozvat v Prostřeno jen na polívky ![]()
Krásný téma k blížícímu se podzimu - polívku.
Tu dýňovvou se zázvorem zkusím.
a jak děláte boršč???
ad polívky- dělám hodně z těch,co jste tu psaly vy a ještě dělám polívku z červený čočky s trochou kurkumy a tu máme celkem rádi
je to mix.krém ![]()
Tak u nas frčí hlavne kvetakova kremova polevka,pak cockova,hrachova,franktfurska,cesnekova a vyvary se zeleninou a nudlemy,nebo nejakou testovinou a vajickem ![]()
Ted jsem docela zacala i do vyvaru pridavat kuskus.
Dneska budem mit bramborovou kasi a zapecenyho pangase se syrem
Tak u nás frčí:
květakova, hribkova, hovezi vyvar, uzena, cesnečka, zelnačka (přítel ji vubec nejedl ale uz jí), brokolicova-brokolicovy krem. já miluju cibulacku, pritel neji cibuli ![]()
Porad se chystam na cockovou, gulasovku a frankfurtskou ale neznam osvedceny recepty ![]()
U nás dneska bude obalovanej kvetak a brambory. ![]()
jaka je ta frankfurtska? prosim?
Jinak dneska kure+brambor a spenatova polivka, jelikoz se mi nechce patlas s br.testem a dedek vcera parky sezral:D
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat