Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3968
6.9.11 11:10
Monjie píše:
jaka je ta frankfurtska? prosim?Jinak dneska kure+brambor a spenatova polivka, jelikoz se mi nechce patlas s br.testem a dedek vcera parky sezral:D

Monjie frankfurtská polévka jak ji dělám já :-D
Na oleji si zpěním nadrobno nakrájenou cibulku a asi po minutě přidám na kolečka nakrájené frankfurtské párky a po další minutě 3 lžíce hladké mouky-mouku promíchám-nesmí zhnědnout. Pak přidám sladkou papriku, zamíchám a dám vodu. No a nakonec to solím a opepřím a vařím tak 5 minut

• načítám...
50147
6.9.11 11:24

Dnes bude opět musaka, udělala jsem jí včera hromadu :-) Na zítra musím něco vymyslet.

• načítám...
2458
6.9.11 11:31

Je to hezke tema. My jsme s chlapem polivkovy, varim kazdej den prikrmy pro Danecka, takze vyvar je kazdej den a z toho uz pak dodelam i nejakou polivku pro nas. Kdyz se mi nechce tak uz to jen dochutim a dam nudle nebo knedlicky. Co nesni malej davam psovi-ma to kupodivu rad, mixovany vareny masicko a zeleninku. Po nas dospelakach obvykle nic nezbyde. Jako druhy mame dneska Leco a klobasou a vajickem- mam hodne rajcat.

• načítám...
2458
6.9.11 11:33

Zitra budou Lasagne s bolonskou a besamelem, chlap si vymyslel-to bude zase nadobi.

• načítám...
3968
6.9.11 11:35

no a my dneska taky dojídáme ze včerejška to rizoto z vepřovky-nějak zbylo :-D
na zítra vařit nemusím-máme vítání občánků a pak si zajdem někam na oběd :-D

• načítám...
23033
6.9.11 11:43

A pro pobaveni ke kaficku:

Chčije pán na hajzlu a vidí, jak ten chlápek vedle něho má na ptáku vytetováno W a Y. Samozřejmě ho zajímá proč a ten druhej chlápek mu vysvětluje, že tam má vytetovaný jméno svý přítelkyně a když se mu postaví, je tam nápis WENDY. Pán pokývá hlavou a za pár dnů chčije vedle černocha, kterej tam má stejný písmena. Ptá se ho, jestli se jeho holka jmenuje Wendy a když se mu postaví, tak tam má její jméno. Černoch se ušklíbne a praví : Ne, mě když se postaví, tak tam mám nápis WELCOME TO YAMAICA AND HAPPY HOLIDAY !

:oops: :oops: :roll: :lol:
  • načítám...
23033
6.9.11 11:44
MUFICE píše:
Dnes bude opět musaka, udělala jsem jí včera hromadu :-) Na zítra musím něco vymyslet.

Musaku miluju! nebo lilek zapecenej s rajcatama a k tomu salat z bileho zeli a mrkve s jogurtem:)

• načítám...
2535
6.9.11 11:45
papavlinka33 píše:
Zitra budou Lasagne s bolonskou a besamelem, chlap si vymyslel-to bude zase nadobi.

Na ty se také chystám, jenže jsem si je vymyslela já. Jaký máš recept, prosím :-D .

• načítám...
2458
6.9.11 12:22

To bude dlouhy ale je to origos, na vetsi pekac jime to i tri dny.

600g mleteho hoveziho, oprancit na cibuli a nastrouhane mrkvi, pridat cesnek, sekana rajcata z plechovky, rajcatovy protlak a vodu nebo rajcatovy dzus, cervene vino-nemusi byt, bazalku, oregano, bobkovej list, hovezi kostku, sul, pepr, muze byt i vegeta. Varit az omacka zhoustne musi mit konzistenci asi jako gulas. Ale nesmi byt moc husta aby to nasakly ty testoviny,pac je nepredvaruju je to zbytecny.

Besamel, na masle osmazim mouku, zaleju mlekem, necham varit, pridam syr, sul, pepr trochu muskatoveho orisku, zloutek nedavam, ale muzes dat. Musi byt husta jako puding.

Do maslem vymazaneho pekace dam vrstvu lasagni, na to bolonskou, besamel a tak pokracuju a zakoncim besamelem, dam pict az vrch zhedne. Pred porcovanim nechat mirne vychladnou nebo se to rozpadne. Co se nesni muze si i zamrazit naporcovane. Jime k tomu zeleninovej salat. Dobrou chut a drzim palce u myti nadobi.

• načítám...
2458
6.9.11 12:26

jo jeste ten vrch muzes trochu posypat syre, ma tam jit parmazan, ale v ramci ekonomie je dobrej gouda nebo obyc eidam.

• načítám...
23033
6.9.11 12:33

pablinka :D az na tu mrkev je to klasika. Btw. a nedavas besamel na vrstvu bolonske?

• načítám...
2458
6.9.11 12:35

Jo dyt rikam dam vrstvu testovin na to bolnskou na nu besamel a tak pokracuju a koncim besamelem. Je to fakt namka.

• načítám...
2458
6.9.11 12:37

talosi tam krome mrkve davaji i rapikaty celer nakrajeny na kostky, to ale nemusim, asi zalezi i na dane oblasti italie.

• načítám...
50147
6.9.11 13:24
papavlinka33 píše:

600g mleteho hoveziho, oprancit na cibuli a nastrouhane mrkvi, pridat cesnek, sekana rajcata z plechovky, rajcatovy protlak a vodu nebo rajcatovy dzus, cervene vino-nemusi byt, bazalku, oregano, bobkovej list, hovezi kostku, sul, pepr, muze byt i vegeta. Varit az omacka zhoustne musi mit konzistenci asi jako gulas. Ale nesmi byt moc husta aby to nasakly ty testoviny,pac je nepredvaruju je to zbytecny.

Besamel, na masle osmazim mouku, zaleju mlekem, necham varit, pridam syr, sul, pepr trochu muskatoveho orisku, zloutek nedavam, ale muzes dat. Musi byt husta jako puding.

Do maslem vymazaneho pekace dam vrstvu lasagni, na to bolonskou, besamel a tak pokracuju a zakoncim besamelem, dam pict az vrch zhedne. Pred porcovanim nechat mirne vychladnou nebo se to rozpadne. Co se nesni muze si i zamrazit naporcovane. Jime k tomu zeleninovej salat. Dobrou chut a drzim palce u myti nadobi.

Tak lasagne jsem ještě nedělala, ale vařím domácí boloňskou omáčku na špagety a je to fakt vynikající :palec:

• načítám...
2458
6.9.11 13:40
MUFICE píše:
papavlinka33 píše:

Tak lasagne jsem ještě nedělala, ale vařím domácí boloňskou omáčku na špagety a je to fakt vynikající :palec:

Ja si ji nekdy udelam vic a pulku zamrazim na priste treba do tech lasagni, jeste delam Napoletanu, to skoro jako bolonska ale bez masa a syrovou s houbama,ale ta je spis takova ze co zbyde v lednicce tak tam pridam.
Jsme na ty polivky a omacky taky. Znala jsem hodne receptu, driv jsem pracovala brigadne jako kucharka v zahranici, ale hodne se mi uz vykourilo z hlavy.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová