Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
papavlinka33 píše:
no jo je to des s tema zubama, ale zpatky k puvodnimu tematu, holky nemate nejakej recept co s uvarenyma vajickama? mam jich v lednicce asi 6, krome pomazanky teda, ta byla nedavno. Zbyli mi ze spenatu pac meli prijit i synovci na obed a nic, tak mi to zustalo.
Dají se přidat do francouzských brambor, je to taková rychlovka co dům dá
Taky se z toho dají udělat muchomůrky, vydlabeš rajče a vejce použiješ jako nožičku a na to rajče uděláš tečky z majonézy.
To by slo manzel to ma celkem rad, ja teda ne, mam nejaky zasoby v komore tak s tema ingrediencema by nebyl az takovej problem. Mam nejakou zavarenou zeleninu moravanku myslim, majonezu, zelatinu, okurky kysely, salam, to vsechno mam, co tam jeste ma jit?
PetkaK píše:
Z vajíček bych udělala vaječnou tlačenku- ale k tomu potřebuješ spoustu ingrediencí
prosím prosím, jak se delá?????
papavlinka33 píše:
To by slo manzel to ma celkem rad, ja teda ne, mam nejaky zasoby v komore tak s tema ingrediencema by nebyl az takovej problem. Mam nejakou zavarenou zeleninu moravanku myslim, majonezu, zelatinu, okurky kysely, salam, to vsechno mam, co tam jeste ma jit?
Já to doma zatím nevařila, ale jedla jsem to často u babičky. Dávala tam brambory, vejce, okurky, salám nebo párek, cibuli a to je asi vše.
MUFICE píše:papavlinka33 píše:Dají se přidat do francouzských brambor, je to taková rychlovka co dům dá
no jo je to des s tema zubama, ale zpatky k puvodnimu tematu, holky nemate nejakej recept co s uvarenyma vajickama? mam jich v lednicce asi 6, krome pomazanky teda, ta byla nedavno. Zbyli mi ze spenatu pac meli prijit i synovci na obed a nic, tak mi to zustalo.Taky se z toho dají udělat muchomůrky, vydlabeš rajče a vejce použiješ jako nožičku a na to rajče uděláš tečky z majonézy.
to by taky slo, ale MM by to asi nejedl je hroznej neji spoustu veci napr. rajcata, brambory-jen kasi,hranolky, opikacky-jinak ne, kvetak, krupici, brokolici, dyne, cukinu, patisony, lilky apod. to nejim ani ja. Hruza co?
papavlinka33 píše:MUFICE píše:to by taky slo, ale MM by to asi nejedl je hroznej neji spoustu veci napr. rajcata, brambory-jen kasi,hranolky, opikacky-jinak ne, kvetak, krupici, brokolici, dyne, cukinu, patisony, lilky apod. to nejim ani ja. Hruza co?papavlinka33 píše:Dají se přidat do francouzských brambor, je to taková rychlovka co dům dá
no jo je to des s tema zubama, ale zpatky k puvodnimu tematu, holky nemate nejakej recept co s uvarenyma vajickama? mam jich v lednicce asi 6, krome pomazanky teda, ta byla nedavno. Zbyli mi ze spenatu pac meli prijit i synovci na obed a nic, tak mi to zustalo.Taky se z toho dají udělat muchomůrky, vydlabeš rajče a vejce použiješ jako nožičku a na to rajče uděláš tečky z majonézy.
Tak mu to udělej jako štouchané brambory ![]()
Dneska máme taky rychlovku - br.kaši + vídeňský párek. Až se kluk vyspí, tak musíme sjet nakoupit nějaké maso ![]()
monika82 píše:PetkaK píše:prosím prosím, jak se delá?????
Z vajíček bych udělala vaječnou tlačenku- ale k tomu potřebuješ spoustu ingrediencí
Musíš si koupit želatinu na vajičkovou tlačenku a na ní je recept
- úplně dopodrobna, z hlavy to fakt nevím.
Jedna skleničky moravanky, jedna sklenička majónézy, asi 100g suchého salámu, já dávám 100g tvrdého sýru. Musí se to vše i s vajíčkama pokrájet na kostičky, připraví se ta želatina, zamícha se to, my to dáváme do srnčího hřbetu ztuhnout a druhý den se to podává, nejlíp s vekou.
papavlinka33 píše:
no jo je to des s tema zubama, ale zpatky k puvodnimu tematu, holky nemate nejakej recept co s uvarenyma vajickama? mam jich v lednicce asi 6, krome pomazanky teda, ta byla nedavno. Zbyli mi ze spenatu pac meli prijit i synovci na obed a nic, tak mi to zustalo.
já bych je hodila do koprovky-polévky či omáčky
PetkaK píše:monika82 píše:PetkaK píše:prosím prosím, jak se delá?????
Musíš si koupit želatinu na vajičkovou tlačenku a na ní je recept
Jedna skleničky moravanky, jedna sklenička majónézy, asi 100g suchého salámu, já dávám 100g tvrdého sýru. Musí se to vše i s vajíčkama pokrájet na kostičky, připraví se ta želatina, zamícha se to, my to dáváme do srnčího hřbetu ztuhnout a druhý den se to podává, nejlíp s vekou.- úplně dopodrobna, z hlavy to fakt nevím.
moc dekuji, ale ted vidim, ze jsem se ve spechu sekla o radek a chtela jsem tu svickovou pro malou
, tak pokud mas cas, tak mi to prosím napiš. uklizim bo dnescekame navstevu z englandu, dcera vsude za mnou a ted vyzira ptakum zrni z misek a rika mnam mnam ![]()
papavlinka33 píše:
Já je překrojím,žloutek vyloupnu a utřu vidličkou spolu s majonézou.Osolím,opepřím a plním do vajíčka dotoho důlku
Podávám s listem salátu a opečeným toastem
Jo, tak do svíčkové jsem dala 4 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, bobkový list, nové koření a hovězí maso, v papiňáku jsem to uvařila. Pak vytáhla zeleninu, rozmixovala, po trochách přidávala vodu z papiňáků, a nakonec přidala bílý jogurt a kápla tam pár kapek citrónů. Maso jsem nakrájela na kousky a udělala jsem jí k tomu těstoviny.
Nám jsem to ještě osolila a opepřila a všichni jsme byli spokojení ![]()
mahdalka píše:papavlinka33 píše:Já je překrojím,žloutek vyloupnu a utřu vidličkou spolu s majonézou.Osolím,opepřím a plním do vajíčka dotoho důlku
no jo je to des s tema zubama, ale zpatky k puvodnimu tematu, holky nemate nejakej recept co s uvarenyma vajickama? mam jich v lednicce asi 6, krome pomazanky teda, ta byla nedavno. Zbyli mi ze spenatu pac meli prijit i synovci na obed a nic, tak mi to zustalo.Podávám s listem salátu a opečeným toastem
to je taky dobrej napad
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat