Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
50143
21.9.11 13:47
papavlinka33 píše:
no jo je to des s tema zubama, ale zpatky k puvodnimu tematu, holky nemate nejakej recept co s uvarenyma vajickama? mam jich v lednicce asi 6, krome pomazanky teda, ta byla nedavno. Zbyli mi ze spenatu pac meli prijit i synovci na obed a nic, tak mi to zustalo.

Dají se přidat do francouzských brambor, je to taková rychlovka co dům dá :-) Taky se z toho dají udělat muchomůrky, vydlabeš rajče a vejce použiješ jako nožičku a na to rajče uděláš tečky z majonézy.

• načítám...
2458
21.9.11 13:48

To by slo manzel to ma celkem rad, ja teda ne, mam nejaky zasoby v komore tak s tema ingrediencema by nebyl az takovej problem. Mam nejakou zavarenou zeleninu moravanku myslim, majonezu, zelatinu, okurky kysely, salam, to vsechno mam, co tam jeste ma jit?

• načítám...
2010
21.9.11 13:51
PetkaK píše:
Z vajíček bych udělala vaječnou tlačenku :) - ale k tomu potřebuješ spoustu ingrediencí :)

prosím prosím, jak se delá?????

• načítám...
50143
21.9.11 13:51
papavlinka33 píše:
To by slo manzel to ma celkem rad, ja teda ne, mam nejaky zasoby v komore tak s tema ingrediencema by nebyl az takovej problem. Mam nejakou zavarenou zeleninu moravanku myslim, majonezu, zelatinu, okurky kysely, salam, to vsechno mam, co tam jeste ma jit?

Já to doma zatím nevařila, ale jedla jsem to často u babičky. Dávala tam brambory, vejce, okurky, salám nebo párek, cibuli a to je asi vše.

• načítám...
2458
21.9.11 13:52
MUFICE píše:
papavlinka33 píše:
no jo je to des s tema zubama, ale zpatky k puvodnimu tematu, holky nemate nejakej recept co s uvarenyma vajickama? mam jich v lednicce asi 6, krome pomazanky teda, ta byla nedavno. Zbyli mi ze spenatu pac meli prijit i synovci na obed a nic, tak mi to zustalo.
Dají se přidat do francouzských brambor, je to taková rychlovka co dům dá :-) Taky se z toho dají udělat muchomůrky, vydlabeš rajče a vejce použiješ jako nožičku a na to rajče uděláš tečky z majonézy.

to by taky slo, ale MM by to asi nejedl je hroznej neji spoustu veci napr. rajcata, brambory-jen kasi,hranolky, opikacky-jinak ne, kvetak, krupici, brokolici, dyne, cukinu, patisony, lilky apod. to nejim ani ja. Hruza co?

• načítám...
50143
21.9.11 13:56
papavlinka33 píše:
MUFICE píše:
papavlinka33 píše:
to by taky slo, ale MM by to asi nejedl je hroznej neji spoustu veci napr. rajcata, brambory-jen kasi,hranolky, opikacky-jinak ne, kvetak, krupici, brokolici, dyne, cukinu, patisony, lilky apod. to nejim ani ja. Hruza co?

Tak mu to udělej jako štouchané brambory :-)

• načítám...
50143
21.9.11 13:57

Dneska máme taky rychlovku - br.kaši + vídeňský párek. Až se kluk vyspí, tak musíme sjet nakoupit nějaké maso :-D

• načítám...
PetkaK
21.9.11 14:04
monika82 píše:
PetkaK píše:
Z vajíček bych udělala vaječnou tlačenku :) - ale k tomu potřebuješ spoustu ingrediencí :)

Musíš si koupit želatinu na vajičkovou tlačenku a na ní je recept :) - úplně dopodrobna, z hlavy to fakt nevím.

Jedna skleničky moravanky, jedna sklenička majónézy, asi 100g suchého salámu, já dávám 100g tvrdého sýru. Musí se to vše i s vajíčkama pokrájet na kostičky, připraví se ta želatina, zamícha se to, my to dáváme do srnčího hřbetu ztuhnout a druhý den se to podává, nejlíp s vekou.

• Upravit
15054
21.9.11 14:13
papavlinka33 píše:

já bych je hodila do koprovky-polévky či omáčky

• načítám...
2010
21.9.11 14:15
PetkaK píše:
monika82 píše:
PetkaK píše:

Musíš si koupit želatinu na vajičkovou tlačenku a na ní je recept :) - úplně dopodrobna, z hlavy to fakt nevím.

Jedna skleničky moravanky, jedna sklenička majónézy, asi 100g suchého salámu, já dávám 100g tvrdého sýru. Musí se to vše i s vajíčkama pokrájet na kostičky, připraví se ta želatina, zamícha se to, my to dáváme do srnčího hřbetu ztuhnout a druhý den se to podává, nejlíp s vekou.

moc dekuji, ale ted vidim, ze jsem se ve spechu sekla o radek a chtela jsem tu svickovou pro malou :oops: :mrgreen: , tak pokud mas cas, tak mi to prosím napiš. uklizim bo dnescekame navstevu z englandu, dcera vsude za mnou a ted vyzira ptakum zrni z misek a rika mnam mnam :zed:

• načítám...
23033
21.9.11 14:16

TY brrdo to bych mohla nekdy zkusit:D kdyz mam ten srnci hrbet.

• načítám...
16557
21.9.11 14:17
papavlinka33 píše:

Já je překrojím,žloutek vyloupnu a utřu vidličkou spolu s majonézou.Osolím,opepřím a plním do vajíčka dotoho důlku :-D Podávám s listem salátu a opečeným toastem

• načítám...
PetkaK
21.9.11 14:26

Jo, tak do svíčkové jsem dala 4 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, bobkový list, nové koření a hovězí maso, v papiňáku jsem to uvařila. Pak vytáhla zeleninu, rozmixovala, po trochách přidávala vodu z papiňáků, a nakonec přidala bílý jogurt a kápla tam pár kapek citrónů. Maso jsem nakrájela na kousky a udělala jsem jí k tomu těstoviny.

Nám jsem to ještě osolila a opepřila a všichni jsme byli spokojení :)

• Upravit
2458
21.9.11 14:26
mahdalka píše:
papavlinka33 píše:
Já je překrojím,žloutek vyloupnu a utřu vidličkou spolu s majonézou.Osolím,opepřím a plním do vajíčka dotoho důlku :-D Podávám s listem salátu a opečeným toastem

to je taky dobrej napad

• načítám...
3950
21.9.11 14:27

česnečka a švestkové knedlíky z mákem :palec:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí