Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
ja na tu rybi polivku seru i na struudl:D uz jsem nakoupila tazenej zavin a vanocky:D
Tak vánočka upečená a povedla se na to že jsem ji dělala poprvé, jen jsem zvědavá jak bude chutnat
dnes dodělám vosí hnízda a mám vše napečeno. Jen ještě štrůdl ale ten bude asi 25.Zítra trošku úklid ![]()
Monjie píše:
btw. uz dela dneska nekdo polivku a pomazanky?:D
já ne,zítra
Salát a pomazánky budu dělat až zítra.Holky,poprvé jsem koupila filet lososa,poradíte jak ho připravit?Mufice psala na bylinkovém másle jen opéct,ale dělá ho někdo jen v troubě?Na pečícím papíře?A pečetecelý ten filet,nebo rozporcujete?Nechci to zkazit,byl docela drahej.Díky ![]()
Já dělám lososa podle tohoto receptu: http://www.recepty.cz/…alobalu-6105
Je to jednoduché a dobré ![]()
Ted jsem naporcovala kapra a vařím polévku z hlavy
K obědu jsme si se synem dali filet z kapra na másle ![]()
mahdalka píše:
Salát a pomazánky budu dělat až zítra.Holky,poprvé jsem koupila filet lososa,poradíte jak ho připravit?Mufice psala na bylinkovém másle jen opéct,ale dělá ho někdo jen v troubě?Na pečícím papíře?A pečetecelý ten filet,nebo rozporcujete?Nechci to zkazit,byl docela drahej.Díky
My děláme výborného lososa takto: celý kus i s kůží, nařežeme ke kůži na porce (takže drží tou kůží pohromadě), mezi porce se vloží plátky citronu, na porce snítky tymiánu, na to máslo, vše se zalije šŤávou z jenoho citronu, osolí se, peče se. Je to mňamka a jednoduchá. K tomu brambor a je to!
losos - nejradši v páře obložený kolečky citrónu
kapr - porcovala jsem včera, teď jsou v octový utěrce v lednici - ty na smažení až do zítra, část bude na modro a to udělám dneska, vývar čeká na balkóně
polévku, salát a vánočky budu dělat dneska, pomazánky nedělám žádný, není na co
závin dělám až novoroční, teď je stejně sladkýho hafo (cukroví+ vánočka)
dnešní oběd netuším, otevřu mrazák a co vypadne jako první, z toho budu vařit ![]()
Tak dneska bude br.kase a karbanatky
Salat budeme delat vecer a vanocku jsem dostala vcera od tchyne ![]()
Pomazanky budu delat az v sobotu rano asi.
Jeste musim vymyslet,co dam zitra chlapovi k obedu do prace
aby mel br.salat k obedu i k veceri,to mi prijde blby,pak ho bude mit i druhy den…
My si udelame krupicnou kasi,ale to jemu dat nemuzu ![]()
Tak dneska hrachová kaše, malej rizoto. Zítra k obědu houbovej kuba a hrachová polívka. Večeře rybí polévka, br. salát a smaženej kapr. Malej dostane trochu polévky, br. salát pro mimča a buď kuřecí kousek na přírodno a nebo kousek kapříka na másle. No a pomazánky udělám až zítra
dnes budu připravovat salát a vývar. udělám česnekovou pomazánku . jíst dnes budem asi nějaké špagety ![]()
mmch VŠEM PŘEJI POHODOVÉ VÁNOCE A ÚSPĚŠNÝ ROK 2012 A TĚŠÍM SE NA POKRAČOVÁNÍ TÉTO DISKUZE
Tak já dělám letos tito:
Česneková pomazánka s tymiánem a brusinkami
200 g tvrdého sýra (nejlépe uzený Eidam), 150 ml majonézy (tatarky, kysané smetany nebo bílého jogurtu), 3–6 stroužků česneku, tymián, kremžská hořčice, brusinky (jeřabiny, rybíz).
Sýr najemno nastrouháme. Přidáme majonézu v množství podle žádoucí konzistence. Česnek prolisujeme a přimícháme.
Přidáme tymián, nejlépe mírné rozetřený. Podle chuti přidáme asi lžičku hořčice. Mažeme na jednohubky nebo chlebíčky.
Zdobíme kuličkami zavařených brusinek (jeřabin) nebo jiného drobného ovoce.
Krabí pomazánka II
větší balení krabích tyčinek, kysaná smetana, 2 větší sýry Lučina, menší cibule, 2 lžíce majonézy, citrón, sůl.
Tyčinky jemně pokrájíme a smícháme se smetanou sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a majonézou. Zakapeme citronem a podle chuti dosolíme. Je vynikajicí a lehká .
Dnes rizoto
a zítra pust a večer se napereme ![]()
Holky, přeji Vám krásné Vánoce, krásný štědrý den, hodně zdravíčka, štěstíčka. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat