Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
50146
26.12.11 11:48

Dneska uvařím ty slavné švestkové knedlíky s Lidlu a k tomu mák a tvaroh :)

• načítám...
9044
26.12.11 12:04

Tak my dneska jedeme na obed k babicce-bude knedlickova polevka a svickova :)
Ale jedeme az se prcek vyspi,tak jsem udelala rychlovku-Franktfurtskou polevku

• načítám...
14598
26.12.11 18:32
Monjie píše:
ja se tenhle rok ani nemam chut nejak prezirat, takze zas budeme jist az do silvestra.

Jsem na tom stejně, ale teda představa kapra zítra mě moc neláká.

• načítám...
1649
26.12.11 19:52

Ty svátky nám teda daly zabrat. Na štědrý den nacpaní k prasknutí, včera celý den u tchánovců, pořád se něco zobalo a dnes u našich…
Už se těším na klídek a hlavně nějaké to lehčí jídlo. Zítra na oběd špenát s bramborem

• načítám...
13335
26.12.11 19:55

Holky jak nejlépe na králíka? Dneska jsem dostala čerstvého - ráno zabitého a musím to nějak zpracovat, A sos - má tam vnitřnosti, jak poznám co a co se má vyhodit a co zpracovat - napadá mě jen srdce a játra do knedlíčku - ty asi i poznám, ale jsou tam prej ještě plíčka nevo co a snad ještě něco. Díky

• načítám...
1649
26.12.11 19:57

Králik nejlepší naložit do hořčice (celého ho popatlat plnotučnou hořčici - nebát se toho) nechat přes noc a potom obalit anglickou a péct v troubě. Fakt mňamka.
Já osobně z vnitřností nic nedělám. Jde to pejskům :oops:

• načítám...
17925
26.12.11 20:03

Já používám srdce a hlavu do vývaru a játra na knedlíčky. Plíce a žaludek tam počítám ještě budou, to bych já vyhodila, ale možná se to taky nějak použije, na pajšl nebo i do té polévky. Jinak dělám jednak králičí polívku - vynikající!! a dusím králíka s kořenovou zeleninou a cibulí a pak rozmixuju jako svíčkovou, s knedlíkem.

• načítám...
13335
26.12.11 20:13

Tak ta hořtice a anglická zní výborně, ale to si asi udělám až pozdějc, až bude prtě větší, chci aby to jedl se mnou.

A svíčkovou, tak nad tím už dlouho uvažuju, to bych mohla prubnout.

Jo a hlavu nemám to bych nedala to vidět :oops: Takže jen tělo s nožičkama a něco uvnitře :lol:

• načítám...
13335
26.12.11 20:14
Eliška píše:
Já používám srdce a hlavu do vývaru a játra na knedlíčky. Plíce a žaludek tam počítám ještě budou, to bych já vyhodila, ale možná se to taky nějak použije, na pajšl nebo i do té polévky. Jinak dělám jednak králičí polívku - vynikající!! a dusím králíka s kořenovou zeleninou a cibulí a pak rozmixuju jako svíčkovou, s knedlíkem.

A jaké tam dáváš koření? bobkový list, pepř celý a ještě něco?

• načítám...
14598
26.12.11 20:15
nikita066 píše:
Eliška píše:
A jaké tam dáváš koření? bobkový list, pepř celý a ještě něco?

Nové koření se taky dává

• načítám...
13335
26.12.11 20:21

Market díky

A co takhle sušit jablka v troubě? Na kolik stupňů a jak dlouho? Díky

• načítám...
17925
26.12.11 20:57

Jo, ještě nové koření, ale míň než pepře.

• načítám...
13335
26.12.11 20:59

Holky díky, zkusím zítra upéct a teď mě napadlo, kdybych půlku udělala ve „svíčkové“ a druhou dala do hořtice a pekla ze sklaninou, pak slaninu sundala a dala prckovi, když bych ji nějak nekořenila může to?

• načítám...
17925
26.12.11 21:02

Domácí králičí maso, pokud to není starej kus, je pro děti vynikající. Hořčici já bych ročnímu nedávala teda, to ve „svíčkový“ klidně.
Taky někdy peču králíka s česnekem a k tomu brambor.

• načítám...
13335
26.12.11 21:06
Eliška píše:
Domácí králičí maso, pokud to není starej kus, je pro děti vynikající. Hořčici já bych ročnímu nedávala teda, to ve „svíčkový“ klidně.
Taky někdy peču králíka s česnekem a k tomu brambor.
jj králík je od babičky - domácí a dnes zabitý, takže bude učo výborný
  • načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová