Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dneska uvařím ty slavné švestkové knedlíky s Lidlu a k tomu mák a tvaroh ![]()
Tak my dneska jedeme na obed k babicce-bude knedlickova polevka a svickova ![]()
Ale jedeme az se prcek vyspi,tak jsem udelala rychlovku-Franktfurtskou polevku
Monjie píše:
ja se tenhle rok ani nemam chut nejak prezirat, takze zas budeme jist az do silvestra.
Jsem na tom stejně, ale teda představa kapra zítra mě moc neláká.
Ty svátky nám teda daly zabrat. Na štědrý den nacpaní k prasknutí, včera celý den u tchánovců, pořád se něco zobalo a dnes u našich…
Už se těším na klídek a hlavně nějaké to lehčí jídlo. Zítra na oběd špenát s bramborem
Holky jak nejlépe na králíka? Dneska jsem dostala čerstvého - ráno zabitého a musím to nějak zpracovat, A sos - má tam vnitřnosti, jak poznám co a co se má vyhodit a co zpracovat - napadá mě jen srdce a játra do knedlíčku - ty asi i poznám, ale jsou tam prej ještě plíčka nevo co a snad ještě něco. Díky
Králik nejlepší naložit do hořčice (celého ho popatlat plnotučnou hořčici - nebát se toho) nechat přes noc a potom obalit anglickou a péct v troubě. Fakt mňamka.
Já osobně z vnitřností nic nedělám. Jde to pejskům ![]()
Já používám srdce a hlavu do vývaru a játra na knedlíčky. Plíce a žaludek tam počítám ještě budou, to bych já vyhodila, ale možná se to taky nějak použije, na pajšl nebo i do té polévky. Jinak dělám jednak králičí polívku - vynikající!! a dusím králíka s kořenovou zeleninou a cibulí a pak rozmixuju jako svíčkovou, s knedlíkem.
Tak ta hořtice a anglická zní výborně, ale to si asi udělám až pozdějc, až bude prtě větší, chci aby to jedl se mnou.
A svíčkovou, tak nad tím už dlouho uvažuju, to bych mohla prubnout.
Jo a hlavu nemám to bych nedala to vidět
Takže jen tělo s nožičkama a něco uvnitře ![]()
Eliška píše:
Já používám srdce a hlavu do vývaru a játra na knedlíčky. Plíce a žaludek tam počítám ještě budou, to bych já vyhodila, ale možná se to taky nějak použije, na pajšl nebo i do té polévky. Jinak dělám jednak králičí polívku - vynikající!! a dusím králíka s kořenovou zeleninou a cibulí a pak rozmixuju jako svíčkovou, s knedlíkem.
A jaké tam dáváš koření? bobkový list, pepř celý a ještě něco?
nikita066 píše:Eliška píše:A jaké tam dáváš koření? bobkový list, pepř celý a ještě něco?
Nové koření se taky dává
Market díky
A co takhle sušit jablka v troubě? Na kolik stupňů a jak dlouho? Díky
Holky díky, zkusím zítra upéct a teď mě napadlo, kdybych půlku udělala ve „svíčkové“ a druhou dala do hořtice a pekla ze sklaninou, pak slaninu sundala a dala prckovi, když bych ji nějak nekořenila může to?
Domácí králičí maso, pokud to není starej kus, je pro děti vynikající. Hořčici já bych ročnímu nedávala teda, to ve „svíčkový“ klidně.
Taky někdy peču králíka s česnekem a k tomu brambor.
Eliška píše:jj králík je od babičky - domácí a dnes zabitý, takže bude učo výborný
Domácí králičí maso, pokud to není starej kus, je pro děti vynikající. Hořčici já bych ročnímu nedávala teda, to ve „svíčkový“ klidně.
Taky někdy peču králíka s česnekem a k tomu brambor.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat