Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1297
28.1.12 14:15

U nás knedlíková premiéra, dělala jsem tyhle http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… a už asi kupovaný nechcem, povedly se a z pekárny ani pracný nejsou :palec:

• načítám...
9887
28.1.12 14:39

Tak jsem se zastyděla a udělala aspoň jogurtové řízečky a okurkový salát…

• načítám...
sophinka
28.1.12 14:43
Viking píše:
Tak jsem se zastyděla a udělala aspoň jogurtové řízečky a okurkový salát…

to se teda stydíš málo :mrgreen: protože si nás nepozvala :mrgreen: obzvlášť mě ,když mě hlásíš adminům :cert: :mrgreen:

• Upravit
9887
28.1.12 14:59
sophinka píše:
Viking píše:
Tak jsem se zastyděla a udělala aspoň jogurtové řízečky a okurkový salát…
to se teda stydíš málo :mrgreen: protože si nás nepozvala :mrgreen: obzvlášť mě ,když mě hlásíš adminům :cert: :mrgreen:

Podivej se milá zlatá, jestli máš pocit, že za tohle stresování slušnejch lidí opravdickejma knedlíkama a vyváření jak pro celou školu v přírodě si nezasloužíš nahlásit, tak to se šeredně pleteš. Nelidský vaření jsem jasně viděla hned vedle sprostýho nadávání a projevů rasismu na blacklistu!

Ok, zítra bude risotto podle Pana Cuketky, jdu někam sehnat dobrej parmezán. :cert:
Ale rozmysli si dobře, kam tohle povede!

• načítám...
1101
28.1.12 16:00

Vepřové na moravance a domácí kynutý houskový knedlík. Dělala jsem poprvé a povedl se ale jak pak vypadala má kuchyň a já, no to bych nepřála nikomu vidět :mrgreen: ted už je naštěstí čistá i já :lol: A zbylo i na zítra. Knedlíků bylo 6 tak tři jsem dala do mrazáku. Jo a chlapovy jsem řekla že zas může přijít abych udělala domácí :D
Chtěla bych udělat nějakou buchtu ale došla mi mouka zbyla mi jen hladká to asi nemáte nějaký recept s hladkou co?

• načítám...
3368
28.1.12 16:05

Zrovna dělám s hladkou mouku, nedávno mě zaujala, tak jí zkouším. ;)

250 g Héry, 200 g čokolády na vaření, 1 hrnek cukru, 1,5 hrnku hladné mouky, hrnek mléka, 2 vejce, přášek do pečiva, vanilkový cukr.Kokosová náplň: 250 g kokosu, 1 Salko, vejce.

POSTUP PŘÍPRAVY

Héru a rozlámanou čokoládu rozpustíme ( v mikrovlnce nebo na sporáku) a necháme trochu vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěnou čokoládu. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na kokosovou náplň smícháme kokos ze salkem a vejcem. Tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu ( těsto je lepivé, proto jsem namáčela ruce do vody) a pokládáme na těsto. Pečeme při 200°C cca 25-30 minut. Necháme do druhý dne uležet ,řezy jsou vlačnější( první den se drolí, ale je taky dobrá). Recept mám ze stránek : apetitonline.cz , ale je trochu upravený :)))

• načítám...
1101
28.1.12 16:14

Makapi děkuji za recept ale to zas nemám to salko, ale opíšu si ji a určitě někdy vyzkouším zkusím prohledat net.

• načítám...
2551
28.1.12 16:28
makapi píše:
Zrovna dělám s hladkou mouku, nedávno mě zaujala, tak jí zkouším. ;)

250 g Héry, 200 g čokolády na vaření, 1 hrnek cukru, 1,5 hrnku hladné mouky, hrnek mléka, 2 vejce, přášek do pečiva, vanilkový cukr.Kokosová náplň: 250 g kokosu, 1 Salko, vejce.

POSTUP PŘÍPRAVY

Héru a rozlámanou čokoládu rozpustíme ( v mikrovlnce nebo na sporáku) a necháme trochu vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěnou čokoládu. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na kokosovou náplň smícháme kokos ze salkem a vejcem. Tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu ( těsto je lepivé, proto jsem namáčela ruce do vody) a pokládáme na těsto. Pečeme při 200°C cca 25-30 minut. Necháme do druhý dne uležet ,řezy jsou vlačnější( první den se drolí, ale je taky dobrá). Recept mám ze stránek : apetitonline.cz , ale je trochu upravený :)))

že bych zajela na kávičku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
3368
28.1.12 16:48

Zajeď, zrovna je v troubě a určitě bude báječná! Akorát se má nechat odležet do druhého dne a zítra čekáme návštěvu. Jestli zbyde, tak dám vědět! ;) :lol:

• načítám...
2551
28.1.12 16:50
makapi píše:
Zajeď, zrovna je v troubě a určitě bude báječná! Akorát se má nechat odležet do druhého dne a zítra čekáme návštěvu. Jestli zbyde, tak dám vědět! ;) :lol:

mno mno bylo by nás víc žravých :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
my máme od včera perník a zítra budu péct šátečky z listového těsta ;)

• načítám...
3368
28.1.12 16:59

My na zítra s kamarádama plánuje francouzské odpoledne, budou šneci a fr. sýry a paštiky. Takže si myslím, že buchta zbyde pro víc strávníků ;)

• načítám...
15225
28.1.12 17:08

dnešní oběd zeleninová polívka, smažený celer, brambor, domácí tatarka

• načítám...
3368
28.1.12 17:16

Tak jsem buchtu trošku připálila, protože jsem zrovna kojila! :oops: :zed: Ale není to nic hrozného, snad to nebude na škodu. :roll:

• načítám...
2551
28.1.12 17:42
makapi píše:
Tak jsem buchtu trošku připálila, protože jsem zrovna kojila! :oops: :zed: Ale není to nic hrozného, snad to nebude na škodu. :roll:

jestli jen trošku, tak se neboj, ono se to slupne i tak, pokud se cukruje, tak se to schová ;)

• načítám...
1649
28.1.12 17:56

U nás dnes zeleninová polévka, karbanátky a brambor. Na večeři mám nachystané chlebíčky na zapečení do trouby.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová