Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4132
18.2.12 10:21
Hromnice píše:
Petřík má dneska první narozeniny :hug: :srdce: :srdce:za chvilku vypukne oslava-svíčková omáčka s houskovým knedlíkem a dort

Všechno nejlepší oslavenci a krásný slavnostní den. :kytka: :kytka:

• načítám...
9223
18.2.12 10:30
beckie píše:
kocunka píše:
papriková polívka,kuře,opečený brambory
papriková? to vůbec neznám!!!! jako z čerstvých?
ááááno… neskutečná dobrota:
do hrnce s vodou dám vařit odsemínkovaný papriky nakrájený na čtvrtky(na dva litry tak 10 těch velkejch-já dávám kombinaci červený + žlutý,ale jde to u z těch zelenejch,co se plněj na plněný papriky,jen to pak není taková bašta) +osolit. Když jsou papriky měkký,vezmu ponornej mixér a rozmixuju to v tý polívce přidám šlehačku,povařím,popřípadě dosolím… Podávám tak,že na dno talíře dám nastrouhanej sýr (eidam 30 :mrgreen: ) zaleju polívkou a navrch osmažím nakrájenej rohlík :jazyk: :jazyk:
  • načítám...
2326
18.2.12 10:33
kocunka píše:
beckie píše:
kocunka píše:
do hrnce s vodou dám vařit odsemínkovaný papriky nakrájený na čtvrtky(na dva litry tak 10 těch velkejch-já dávám kombinaci červený + žlutý,ale jde to u z těch zelenejch,co se plněj na plněný papriky,jen to pak není taková bašta) +osolit. Když jsou papriky měkký,vezmu ponornej mixér a rozmixuju to v tý polívce přidám šlehačku,povařím,popřípadě dosolím… Podávám tak,že na dno talíře dám nastrouhanej sýr (eidam 30 :mrgreen: ) zaleju polívkou a navrch osmažím nakrájenej rohlík :jazyk: :jazyk:

To vypadá zajímavě - určitě vyzkoušíme!

• načítám...
2326
18.2.12 10:34
Paoloska píše:
alien21 píše:
Netuším, ale asi nějaká dietka - dítě večer blinkalo a manželovi „je nějak divně“… :(
Jako u nás, mladší syn už zvrací třetí den, chudák, to zas z něho bude kostřička…takže zase suchej rohlík a zbytek rodiny zbytky ze včera.

To mi povídej - náš mladej je taky hubeňour a každý den bez pořádnýho jídla je na něm vidět - hned mu lezou žebra a vypadá jak z koncentráku…

• načítám...
9223
18.2.12 10:35
alien21 píše:
kocunka píše:
beckie píše:
kocunka píše:
do hrnce s vodou dám vařit odsemínkovaný papriky nakrájený na čtvrtky(na dva litry tak 10 těch velkejch-já dávám kombinaci červený + žlutý,ale jde to u z těch zelenejch,co se plněj na plněný papriky,jen to pak není taková bašta) +osolit. Když jsou papriky měkký,vezmu ponornej mixér a rozmixuju to v tý polívce přidám šlehačku,povařím,popřípadě dosolím… Podávám tak,že na dno talíře dám nastrouhanej sýr (eidam 30 :mrgreen: ) zaleju polívkou a navrch osmažím nakrájenej rohlík :jazyk: :jazyk:
To vypadá zajímavě - určitě vyzkoušíme!

je fakt dobrá… manžel nejí zeleninu a tuhle miluje… :lol:

• načítám...
10019
18.2.12 10:40
kocunka píše: ááááno… neskutečná dobrota:

Tak to taky zkusim, ale počkám asi až na domácí papriky, 10 vekých paprik, to mi přijde teď hodně drahý první pokus…

• načítám...
13142
18.2.12 10:42

kocunko - takže myslíš kapie? To je potom ale drahá polívka, né?? :nevim:

• načítám...
4132
18.2.12 10:47
Paoloska píše:
kocunka píše: ááááno… neskutečná dobrota:
Tak to taky zkusim, ale počkám asi až na domácí papriky, 10 vekých paprik, to mi přijde teď hodně drahý první pokus…

Tak tu vyzkouším, ale musím vymyslet jiný sýr, eidam u nás nefrčí, zkusím parmazán nebo tak…ale zní to moc dobře

• načítám...
1649
18.2.12 11:46

u nás zbytky ze včera a budu péct tvarohovou povidlovou buchtu jak tu včera někdo dával recept.

• načítám...
2551
18.2.12 11:48

Smažáček květáček s braborem a mrkvový salát a zbyly míša řezy od včera

• načítám...
14598
18.2.12 13:29
levmah28 píše:
Holky,jak mám udělat Chilli? Mám koupené fazole v konzervě ale nejsou v kečupu jen v nějakém nálevu. :nevim:

Chilli con carne

0,5kg mletého hovězího masa )nebo na drobné kousky)
1 plechovka krájených rajčat nebo čerstvé + 1 malý protlak
2–3 papriky světle zelené (ne kapie)
1 cibule, 4 stroužky česneku
půl sáčku fazolí nebo 1 plechovka sterilovaných
1 malá plechovka kukuřice nebo půl velké

Postup:
Uvaříme si zvlášť fazole jen ve vodě bez soli, nejlépe 1,5 hodiny v papiňáku. Mezitím na oleji zpěníme cibuli, po chvilce přidáme maso a opékáme, až se zatáhne. Pak přidáme nadrcený česnek, rajčata, papriky, protlak, kukuřici, osolíme a dáme koření na chilli con carne – kotányi, tak 2 lžičky. Pokud nemáme, tak dáme mletou papriku, chilli mleté, oregano, kmín mletý a římský kmín. A podlijeme a dusíme až je maso měkké, klidně i 3 hodiny. Jakmile máme měkké fazole, přidáme k masu. Pokud máme v plechovce, tak dáme hned. Vývar z fazolí používáme na podlévání. Na konci dochutíme solí, já dávám i trošičku cukru. Úplně nejlepší je to s dušenou rýží nebo s chlebem.

• načítám...
14598
18.2.12 13:30

u nás dnes domácí sekaná v br. kaše.

• načítám...
5misa6
18.2.12 13:40

Marau,si blázen? Takové složité? Jsem tam mrskla vepřovku a klobáse :pankac: sice to smrdí jak žrádlo pro psa,ale jak jsem tam dala česnek tak je to super.Aj chlap mi to jedl :palec:

• Upravit
Klementýnka
18.2.12 13:57

Pstruh s mrkvovo-koriandrovou nádivkou, pohanka a salát z rolníčku polního s kozím sýrem. Jako zákusek jablečno-fígové pyré s bílým jogurtem.

Příspěvek upraven 18.02.12 v 13:57

• Upravit
1297
18.2.12 13:57

U nás dnes zbytek zelňačky, špízy z vepře a kuřecího a brkaše. A eskymo řezy.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová