Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Hromnice píše:
Petřík má dneska první narozeniny![]()
![]()
za chvilku vypukne oslava-svíčková omáčka s houskovým knedlíkem a dort
Všechno nejlepší oslavenci a krásný slavnostní den.
![]()
beckie píše:ááááno… neskutečná dobrota:kocunka píše:papriková? to vůbec neznám!!!! jako z čerstvých?
papriková polívka,kuře,opečený brambory
kocunka píše:beckie píše:ááááno… neskutečná dobrota:kocunka píše:papriková? to vůbec neznám!!!! jako z čerstvých?
do hrnce s vodou dám vařit odsemínkovaný papriky nakrájený na čtvrtky(na dva litry tak 10 těch velkejch-já dávám kombinaci červený + žlutý,ale jde to u z těch zelenejch,co se plněj na plněný papriky,jen to pak není taková bašta) +osolit. Když jsou papriky měkký,vezmu ponornej mixér a rozmixuju to v tý polívce přidám šlehačku,povařím,popřípadě dosolím… Podávám tak,že na dno talíře dám nastrouhanej sýr (eidam 30) zaleju polívkou a navrch osmažím nakrájenej rohlík
![]()
To vypadá zajímavě - určitě vyzkoušíme!
Paoloska píše:alien21 píše:Jako u nás, mladší syn už zvrací třetí den, chudák, to zas z něho bude kostřička…takže zase suchej rohlík a zbytek rodiny zbytky ze včera.
Netuším, ale asi nějaká dietka - dítě večer blinkalo a manželovi „je nějak divně“…
To mi povídej - náš mladej je taky hubeňour a každý den bez pořádnýho jídla je na něm vidět - hned mu lezou žebra a vypadá jak z koncentráku…
alien21 píše:kocunka píše:To vypadá zajímavě - určitě vyzkoušíme!beckie píše:ááááno… neskutečná dobrota:kocunka píše:papriková? to vůbec neznám!!!! jako z čerstvých?
do hrnce s vodou dám vařit odsemínkovaný papriky nakrájený na čtvrtky(na dva litry tak 10 těch velkejch-já dávám kombinaci červený + žlutý,ale jde to u z těch zelenejch,co se plněj na plněný papriky,jen to pak není taková bašta) +osolit. Když jsou papriky měkký,vezmu ponornej mixér a rozmixuju to v tý polívce přidám šlehačku,povařím,popřípadě dosolím… Podávám tak,že na dno talíře dám nastrouhanej sýr (eidam 30) zaleju polívkou a navrch osmažím nakrájenej rohlík
![]()
je fakt dobrá… manžel nejí zeleninu a tuhle miluje… ![]()
kocunka píše: ááááno… neskutečná dobrota:
![]()
Tak to taky zkusim, ale počkám asi až na domácí papriky, 10 vekých paprik, to mi přijde teď hodně drahý první pokus…
kocunko - takže myslíš kapie? To je potom ale drahá polívka, né?? ![]()
Paoloska píše:kocunka píše: ááááno… neskutečná dobrota:Tak to taky zkusim, ale počkám asi až na domácí papriky, 10 vekých paprik, to mi přijde teď hodně drahý první pokus…
![]()
Tak tu vyzkouším, ale musím vymyslet jiný sýr, eidam u nás nefrčí, zkusím parmazán nebo tak…ale zní to moc dobře
u nás zbytky ze včera a budu péct tvarohovou povidlovou buchtu jak tu včera někdo dával recept.
Smažáček květáček s braborem a mrkvový salát a zbyly míša řezy od včera
levmah28 píše:
Holky,jak mám udělat Chilli? Mám koupené fazole v konzervě ale nejsou v kečupu jen v nějakém nálevu.
Chilli con carne
0,5kg mletého hovězího masa )nebo na drobné kousky)
1 plechovka krájených rajčat nebo čerstvé + 1 malý protlak
2–3 papriky světle zelené (ne kapie)
1 cibule, 4 stroužky česneku
půl sáčku fazolí nebo 1 plechovka sterilovaných
1 malá plechovka kukuřice nebo půl velké
Postup:
Uvaříme si zvlášť fazole jen ve vodě bez soli, nejlépe 1,5 hodiny v papiňáku. Mezitím na oleji zpěníme cibuli, po chvilce přidáme maso a opékáme, až se zatáhne. Pak přidáme nadrcený česnek, rajčata, papriky, protlak, kukuřici, osolíme a dáme koření na chilli con carne – kotányi, tak 2 lžičky. Pokud nemáme, tak dáme mletou papriku, chilli mleté, oregano, kmín mletý a římský kmín. A podlijeme a dusíme až je maso měkké, klidně i 3 hodiny. Jakmile máme měkké fazole, přidáme k masu. Pokud máme v plechovce, tak dáme hned. Vývar z fazolí používáme na podlévání. Na konci dochutíme solí, já dávám i trošičku cukru. Úplně nejlepší je to s dušenou rýží nebo s chlebem.
Marau,si blázen? Takové složité? Jsem tam mrskla vepřovku a klobáse
sice to smrdí jak žrádlo pro psa,ale jak jsem tam dala česnek tak je to super.Aj chlap mi to jedl ![]()
Pstruh s mrkvovo-koriandrovou nádivkou, pohanka a salát z rolníčku polního s kozím sýrem. Jako zákusek jablečno-fígové pyré s bílým jogurtem.
Příspěvek upraven 18.02.12 v 13:57
U nás dnes zbytek zelňačky, špízy z vepře a kuřecího a brkaše. A eskymo řezy.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat