Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
cimbík píše:
zítra oběd u babi, takže si pochutnám víc než doma (když mi někdo uvaří, vždy mi chutná o něco víc
)
taky tak!!!
![]()
Dneska máme moravskýho vrabce, špenát a br. knedlík
![]()
Holky koupila jsem kuskus, polentu a jáhly. Máte nějaký moc dobrý receptíky? Děkuji ![]()
Tak dneska u nás brokolicová polévka a přítel tam má ještě zbytek králíka na zelenině.
Tak mi s malinkou taktéž brokolicová polévka, a přítel má tak akorát smůlu..... ![]()
My pečenou kotletu s rajčatama a sýrem v troubě a brambory.
HOLKY hodtě do placu někdo recept na tmavou buchtu s čímkoliv, prosím jen hrníčkovou mám rozbitou váhu. Může být i světlá, ale já radši tmavou.
Děkuji ![]()
denca29 píše:
My pečenou kotletu s rajčatama a sýrem v troubě a brambory.HOLKY hodtě do placu někdo recept na tmavou buchtu s čímkoliv, prosím jen hrníčkovou mám rozbitou váhu. Může být i světlá, ale já radši tmavou.
Děkuji
kocunka píše: ááááno… neskutečná dobrota:
do hrnce s vodou dám vařit odsemínkovaný papriky nakrájený na čtvrtky(na dva litry tak 10 těch velkejch-já dávám kombinaci červený + žlutý,ale jde to u z těch zelenejch,co se plněj na plněný papriky,jen to pak není taková bašta) +osolit. Když jsou papriky měkký,vezmu ponornej mixér a rozmixuju to v tý polívce přidám šlehačku,povařím,popřípadě dosolím… Podávám tak,že na dno talíře dám nastrouhanej sýr (eidam 30) zaleju polívkou a navrch osmažím nakrájenej rohlík
![]()
mňam, to může být dobrý ![]()
já dělám paprikovou pomazánku (něco jako domácí ajvar) a je to taky dobrý
červený kapie dám na sucho upéct do trouby, pak oloupu a rozmixuju. Na olej dám 2-3lžíce rajskýho protlaku, zarestuju, frknu tam tu paprikovou směs, trochu chilli, sole a pepře a 5min nechám probublat..je to dobrý za tepla i za studena na teplý opečený tousty ![]()
denca29 píše:denca29 píše:
My pečenou kotletu s rajčatama a sýrem v troubě a brambory.HOLKY hodtě do placu někdo recept na tmavou buchtu s čímkoliv, prosím jen hrníčkovou mám rozbitou váhu. Může být i světlá, ale já radši tmavou.
Děkuji
Není úplně tmavá ale výborná: ORGASMUS Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1,5 hrnku cukr krupice
2 vejce,1 prášek do pečiva, 2 lžičky sody
1 ananasový kompot(menší) rozmixovat i se šťávou
Krém:
2 pomazánkové másla
1 kupovaný puding vanilkový v kelímku (nebo uvařit půl vanilkového pudinku ve 200 ml mléka)
1 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
ořechy, čokoláda na vaření
POSTUP PŘÍPRAVY
Vše zamíchat, dát péct, nechat vychladnout a potřít krémem.
Nakonec posypat sekanými ořechy a pocákat čokoládou (100 g čokolády na vaření a 70g ztuženého tuku rozpustit ve vodní lázni).
a ještě jsem našla: KARAMELOVÉ ŘEZY
3 vejce, 2 hrnky(250 ml) polohr.mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek vlažné vody, 1/2 hr. oleje, 3 lžíce kakaa (i víc), 1 prášek do pečiva
náplň: 1 kondenzované mléko (salko), 250 g másla
Salko si nejlépe den předem uvaříme ve vodě aby mléko vevnitř zkaramelizovalo. Vaříme 2 hodiny. Dlouho chladne a proto vaříme den předem. Studené už uvařené salko rozmixujeme s máslem.
POSTUP:
Vše na těsto smícháme a vlijeme na vymazaný a polohr.moukou vysypaný plech a upečeme. Studený koláč potřeme karamelovou náplní a polijeme rozpuštěnou čokoládou.
ŠALAMOUN
1 hrnek vody, 2 hrnky cukru, 1 Hera, 2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva, 2 hrnky polohr. mouky, 4 vejce, rum, kokos na posypání
vše odměřujeme na čtvrtlitrové hrnky
POSTUP:
Vodu, cukr, tuk, kakao dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí-NEVAŘÍME! Odebereme 3/4 hrnku směsi a dolijeme ho rumem.
Do zbytku směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, vejce. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme 45 min. Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem.
To je snad všechno co jsem našla na hrnkové měření.Pak mám ještě na normální „g“ nebo „dkg“ Snad něco přijde k chuti!!!!!
Hako píše:denca29 píše:denca29 píše:
DěkujiNení úplně tmavá ale výborná: ORGASMUS Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1,5 hrnku cukr krupice
2 vejce,1 prášek do pečiva, 2 lžičky sody
1 ananasový kompot(menší) rozmixovat i se šťávouKrém:
2 pomazánkové másla
1 kupovaný puding vanilkový v kelímku (nebo uvařit půl vanilkového pudinku ve 200 ml mléka)
1 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukrořechy, čokoláda na vaření
POSTUP PŘÍPRAVY
Vše zamíchat, dát péct, nechat vychladnout a potřít krémem.
Nakonec posypat sekanými ořechy a pocákat čokoládou (100 g čokolády na vaření a 70g ztuženého tuku rozpustit ve vodní lázni).
Jé tak tuto si dneska určitě upeču. A dám si hned vařit salko, protože cokoliv s karamelem my jede taky moc. ![]()
zbytek svíčkové omáčky s houskovým knedlíkem ze včera a dojídáme dort
Dneska raznici asi s hranolkami.A zitra asi cizrnovou polivku,jak tu nekdo hodil do placu cizrnu tak jsem na ni dostala chut ![]()
rajská omáčka s masovýma koulema a kolínkama,je toho asi na 3 dny
tak až dojdou kolínka,bude houskový knedlík
od včera jsem měla naloženého králíka v hořčici. dnes jsem ho jen obalila anglickou a pekla skoro dvě hodiny. Dobrota
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat