Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
sophinka
23.5.12 20:38
@Monjie píše:
jako ted? po celym dni v praci?
@Monjie píše:
jako ted? po celym dni v praci?

jasně,zítra musí potomci mít něco k jídlu :lol:

• Upravit
24292
23.5.12 20:46

@Monjie
Křehký rebarborový koláč
těsto: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g moučkového cukru, 1 lžíce kakaového prášku, 3 vejce, 250 g hery
tvarohová náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 6 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
500 g rebarbory, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce skořice

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Rozdělíme na dvě poloviny.
Rebarboru oloupeme a pokrájíme na kousky.
Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky. Je-li moc hustý, zředíme trochou mléka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do tvarohu.
Polovinu těsta rozválíme a přeneseme na plech vyložený s papírem na pečení. Na těsto rozetřeme tvaroh a na něj rovnoměrně rozložíme rebarboru. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Druhou polovinu těsta rozválíme stejně jako první, přeneseme na rebarboru a propícháme vidličkou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme asi 35-40 minut.
Krájíme po vychladnutí, lehce pocukrujeme.

• načítám...
850
23.5.12 21:44

monje-recept tam uz je dík danyk
rebarboru jsem ješte nikdy nedelala :nevim: uvidíme jestli to zkusim rebarboru jsem zahlídla i marketu?
dnes nic moc zel.pol. a ze včerejška mi zbyli dva kousky lososa tak jsem udělala špagety s lososem politi maslem a přidala jsem do toho malou konzervu mex.zel.kupodivu dobrý ale co na zítra jeste nevím jdu si přečíst nějaký starý stránky :mrgreen: je to dobra inspirace :mavam:

• načítám...
9994
23.5.12 21:45

@danyk Šlo by to i s jablíčkama? U nás rebarbora není populární. Ale recept vypadá výborně :palec:

• načítám...
483
23.5.12 22:40
@lenanej píše:
@zanda81 píše:
Mohla bych poprosit recept na ten pita chleba? Dík! :mavam:
Suroviny: 3/4 hrnku vlažné vody, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 3 hrnky hladké mouky, 1 lžička dorždí(sušeného) - těsto dělám v pekárně na chleba. Po ukončení programu vyndám na pomoučený vál a ještě prohnětu. Rozdělím na 10 dílů a udělám z nich bochánky. Ty dám na vysypaný plech a přikryju folií potřenou olejem. Nechám ještě 20min. kynout. Potom je rozválím a peču v troubě na 250st. asi 8 min. (podle receptu se má teda péct 5 min a pak 2-3min. snížit teplotu na 190st. ale to nedělám :) ) Pak je plním většinou orestovaným kuřecím masíčkem a zeleninou

Zítra vyzkouším. Díky moc! :mavam:

• načítám...
5misa6
24.5.12 06:05

Dneska plněný bramborák masem.

• Upravit
24292
24.5.12 06:56

@Paoloska já si myslím, že by vyměnit rebarboru za jablíčka šlo. Tím se to může maximálně posunout o úroveň výš. :lol:

• načítám...
2535
24.5.12 08:22
@levmah28 píše:
Dneska plněný bramborák masem.

Hmm :think: , to by si manžel dal. Tak se nesmím zmínit nebo to po mě bude chtít :mrgreen: .

Včera jsme dojedli smažený květák, dnes jsem vytáhla z mražáku bramborové knedlíky plněné uzeným a zelí.
Zítra bude nějaká rybka na másle, nové brambory a zase hlávkový salát :D .

• načítám...
10631
24.5.12 08:22

Dnes smažený sýr s hranolkama. :mavam:

• načítám...
marcela_81
24.5.12 09:45

Zeleninový boršč

• Upravit
6882
24.5.12 10:02

včera: nové brambory s tvarohem, do kterého jsem zamíchala ředkvičky, mladou cibulku a kopr- vlastní výpěstky :)
dnes: pečené kuře s rýží

• načítám...
179
24.5.12 10:40
@Monjie píše:
prosim recept na rebarborovej kolac

My teď s prckem trochu nestíháme, ale recept se snad bude hodit na příště. Je to spíš bublanina, ale u nás všem chutná.
Suroviny: 250g ml. cukru, 4 vejce, 1dcl vody, 1dcl oleje, 300g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
Postup: vyšlehám žloutky s cukrem, potom přidám vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmíchám sníh z bílků. Naliju na vymazaný a vysypaný plech a posypu rebarborou (syrovou - nijak ji na tento koláč nevařím).po upečení trochu pocukruju.

Jinak včera sem nevařila - koupila sem kuřecí gyros s nudlemi. Dnes budeme asi mít plněné papriky s bramborem a k tomu hlávkový salát

• načítám...
746
24.5.12 11:46

Dneska opékané bramory a žebra:A zítra??? To fakt nevím… :(
:zed:

• načítám...
3374
24.5.12 11:49

smažený hermelín nové brambory… salát z rajčat a salátové okurky s italskou zálivkou… na večeři rajčata se salátovou okurkou a jogurtem … jsem ulítlá na zeleninu

• načítám...
1961
24.5.12 11:59

Mám chuť na zapečené brambory s červenou řepou, ale muž mě asi nakope do zádele :mrgreen: :andel:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová