Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
dnes jsme byly po doktorech, tak mladá skleničku, a já si udělám nějaký těstovinový salát s jogurtem a zeleninou ![]()
vařit se mi ale vůbec nechce
, ale mám toho spoustu v lednici a v pátek odjíždíme, tak musím něco udělat, navíc mm má od zítřka dovolenou… tak asi bude zapečená brokolice se šunkou a těstovinama nebo bramborem ![]()
Tak dneska pečené masíčko,brambory a špenát
Jo a zkousela jsem udelat ten chřest a teda nic moc
myslim,ze jsem ho koupila poprve a naposled…ale treba v jinem receptu by byl dobry ![]()
My chlupaté knedle od babičky, uzené a zelí - pro manžela.
Pro mě celozrnný chléb, okurkový dip s tvarohem.
A kednlubnová polévka s drožďovými knědlíčky pro oba /když na mě do večera zbyde
)
Dnes Boloňské špagety, zeleninová polévka a ještě peču jablečný závin ![]()
@Pajule22 píše:
Tak dneska pečené masíčko,brambory a špenát
Jo a zkousela jsem udelat ten chřest a teda nic mocmyslim,ze jsem ho koupila poprve a naposled…ale treba v jinem receptu by byl dobry
Já chřest taky nepochopila. Naši ho pěstují na zahrádce. Jako kytka dobrý, ale jako jídlo žádná sláva.
@Paoloska chřest moc ráda..dobrá je krémová chřestová polívečka..normálně z naloženýho chřestu v obchodě..smetana, muškátový oříšek, zeleninový bujonek, mouka na zahuštění.
Dneska jsem vařila květákovou polévku a ještě květák s bramborama + zel.salát
A zítra budou švestkové knedlíky s mákem a tvarohem ![]()
Suroviny: 3/4 hrnku vlažné vody, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 3 hrnky hladké mouky, 1 lžička dorždí(sušeného) - těsto dělám v pekárně na chleba. Po ukončení programu vyndám na pomoučený vál a ještě prohnětu. Rozdělím na 10 dílů a udělám z nich bochánky. Ty dám na vysypaný plech a přikryju folií potřenou olejem. Nechám ještě 20min. kynout. Potom je rozválím a peču v troubě na 250st. asi 8 min. (podle receptu se má teda péct 5 min a pak 2-3min. snížit teplotu na 190st. ale to nedělám
) Pak je plním většinou orestovaným kuřecím masíčkem a zeleninou
Vy na me prdite:D
holky co delate rebarborvej kolac prosim o recept:) a davate posypku?
@sophinka píše:
dělám deprecínskou pečeni a knedlík
jako ted? po celym dni v praci?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat