Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@eshta píše: Řízky osolit, opepřit, potřít olejem a hoooodně opaprikovat, musejí být úplně rudé. Do pekáčku vymazaného máslem dát vrstvu cibule na kolečka, na to ty řízky, na ně šunku, na ní plátk.sýr, pak zase na kolečka cibuli a navrch kousky másla. Trošililičku podlít a péct hodinku. Při pečení vždy podlévat, ale jen tak, aby zbylo trošku šťávy.
Normálně to dělám s kotletama, ale dobrý je to i s kuřecíma či krůtíma řízkama.
Většinou dělám s kaší, je to fakt dobrý
@eshta píše: Řízky osolit, opepřit, potřít olejem a hoooodně opaprikovat, musejí být úplně rudé. Do pekáčku vymazaného máslem dát vrstvu cibule na kolečka, na to ty řízky, na ně šunku, na ní plátk.sýr, pak zase na kolečka cibuli a navrch kousky másla. Trošililičku podlít a péct hodinku. Při pečení vždy podlévat, ale jen tak, aby zbylo trošku šťávy.
u nás zase pizza a zítra zas, ale už přemýšlím že si udělám plněnou panenku a přítelovi tomu klidně zase pizzu když na ní tak ulítává… jj jinak docela lákavé http://prostreno.bety.cz/…milarrecipes
@Pettulle píše:
tterka: dáš vařený brambory přidáš hrubou mouku - polovinu co z brambor pro lepší pochopení brambory 1kg mouka 0,5kg, vajíčko, sůl a uhňácáš knedlíky, jsou ale pracnější než z prášku a to o dost a pokud nemáš lis na brambory tak jako já tak se ti moc nepovedou,protože šťouchadlem tam zůstanou i přes velkou snahu velký kusy, který ten knedlík hyzdí a vidličkou jsem je mačkat nezkoušela, protože bych se umačkala. Takže já jsem pro knedlíky z prášku
Já je strouhám, taky nemám lis ![]()
Dnes jsem nevařila byla jsem po noční a děti jedli u tchýně. Zítra vepřové řízky s bram.kaší a okurkový nebo hlávkový salát
Holky,jaké děláte Chilli con carne? Mě to moje co dělám,moc nechutná.
@levmah28 plecko, 1 plechovka červených fazolí + 1 plechovka bílých fazolí oboje v tomatě (pokud jsou v slaném nálevu, tak sliju pryč), 1 plechovka kukuřice, 1 protlak větší, 2 - 3 cibule, olej, sůl, pytlík koření chilli con carne (Kotányi)
Osmahnu cibuli, přidám nakrájené maso, opeču, přidám to koření (ten pytlík je na 600 gr masa myslím, tajže dávám celý), ještě chvilku smažím, podliju vodou cca 500 ml. Dusím tak hodinu. Přidám fazole, kukuřici, protlak, podusím, až to zhoustne. Event. dosolím. Když mi to nezhoustne, dám tam granulkovou jíšku. Jíme to s těstovinama. Ale lze i rýže a hranolky (podle toho, jak chceš
)
Díky za recept, příště ho zkusím ![]()
K obědu jsem dělala krůtí řízky v jogurtové marinádě, pekla jsem je pak v troubě. Jako přílohu jsme měli nasucho pečené krokety a okurkový salát a k tomu jogurtovo-bylinková zálivka ![]()
@levmah28 píše:
Holky,jaké děláte Chilli con carne? Mě to moje co dělám,moc nechutná.
Mleté maso nebo kuřecí prsa na kostičky, plechovka fazolí v chilli, 1- 2 plechovky krájených rajčat, hrst mražené kukuřice, cibule, česnek, kousek chilli papričky. Na oleji osmahnu cibuli, krájený česnek a maso, pak tam dám plechovku fazolí a rajčat, hrst kukuřice a nakonec dochutím solí, pepřem a papričkou. Jíme to bud s chlebem nebo s tortillama.
@MUFICE píše:
Díky za recept, příště ho zkusím
tak pak dej vědět, jak chutnalo
tenhle recept mám už x let, dostala jsem ho jako náctiletá holka od kamarádky táty, když jsem chtěla recept na něco, co nebudu schopna zkazit a bude to chutnat ![]()
ale nej je to s kotletama
jídlu říkám kotlety a la Lída ![]()
my jíme zase třetí den žampionovou omáčku s bramborem a vejcem, odpoledne oslavička ![]()
Dneska budu dělat slepici na paprice. K večeři asi chleba ve vajíčku. Ale co na zítra?! ![]()
zítra těstovinový salát s kuřecím masem,sýrovou omáčkou a rajčaty a okurkou
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat