Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
My jsme měli dneska lasagne „co dům dal“ - slanina, žampiony, zelenina, rajčata, bešamel, sýr
Zítra vaří mamka ![]()
Rýži dělám parboiled, mně zase nechutná slepená a obyčejnou rýži prostě neumím uvařit jinak, než že je slepená ![]()
Nejdřív ji promíchám s trochou oleje, a když začne praskat, zaliju vodou (hrnek rýže, hrnek a půl vody), přidám sůl, někdy i polévkové koření bez glutamátu a kari (malinko pro barvu, bílá je nudná
). Když se začne vařit, ztlumím plotnu a vařím do vyvaření vody. Pak zabalím do utěrky, šoupnu do postele a ona „dojde“.
Dnes zbytek květákového mozečku s opečenými brambory (přece je nevyhodim) a orestovaná zelenina (cuketa, cibule, paprika, bambusové výhonky).
Tak dneska máme květákové hody
Dělala jsem květák.polévku a pak zapečený květák s bramborama, kuř.masem, sýrem, smetanou a česnekem. A ještě jsem upekla meruňkovou bublaninu z tvarohem ![]()
k večeři sekaná, ajvar z lidlu, celozrnný chlebík z pekárny a červený ![]()
ještě přidávám těstovinový salát s kuřecím masem ,sýrovou omáčkou a s rajčaty a okurkami
úspěšně sežráno
@sophinka píše:
ještě přidávám těstovinový salát s kuřecím masem ,sýrovou omáčkou a s rajčaty a okurkamiúspěšně sežráno
a ten bramborovej salat s rizkem, taky?
@sophinka těstovinový salát byl za studena? a sýrovou omáčku jsi dělala jak? jen sýry rozpustit ve smetaně?
@Monjie píše:
a ten bramborovej salat s rizkem, taky?
jako zbylo ,ale dělali jsme to z 3 kg brambor a 2 kg řízků …a teď ten salát ze dvou pytliků těstovin . 3/4 l smetany, 4 kuřecí prsa
ó ó mé drahé děti .....
Příspěvek upraven 09.06.12 v 16:14
já dneska zapečeného pangase na zelenině,s bramborovou kaší.
zítra bude zapečená brokolice se salámem a americký brambory
@eshta píše:
@sophinka těstovinový salát byl za studena? a sýrovou omáčku jsi dělala jak? jen sýry rozpustit ve smetaně?
orestuji kuřecí kousky (z prsou) na cibulce a česneku , osolím ,trocha pepře ,bazalka. Připravím směs smetany ,čtyři druhy sýrů nebo parmazán ,vejce -rozšlehám a přidám ke kuřecímu a nechám projít varem. Vmíchám do uvařených těstovin a pak ještě okurka a rajčata na kousky. může to být za tepla i za studena.
@sophinka to vejce udělá jakou konzistenci?Neumím si to představit ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat