Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
16557
7.6.12 18:01

Dnes koprová polívka s vejcem a bramborem a knedlíky s vajíčkem.

• načítám...
3374
7.6.12 19:54

u nás kuře na paprice hrníčkovejma knedlíkama… jinak kynutej táč s meruňkama tvarohem a drobenkou… na sobotu peču korpus na dortík pro přítelovu dceru…

• načítám...
3374
7.6.12 20:11
@lenulina1979 píše:
u nás kuře na paprice hrníčkovejma knedlíkama… jinak kynutej táč s meruňkama tvarohem a drobenkou… na sobotu peču korpus na dortík pro přítelovu dceru…
  • načítám...
5misa6
7.6.12 20:31

lenulina1979@ móc hezká profilovka :mrgreen:

• Upravit
16557
7.6.12 20:39
@levmah28 píše:
lenulina1979@ móc hezká profilovka :mrgreen:
:mrgreen: :palec: Taky mě to napadlo :lol: Ale fotky jídla jsou mooooc pěkný,mňam
  • načítám...
1655
8.6.12 06:49

ahoj holky,
chtela jsem vas poprosit o nejaky recept, ktery zarucene nejde zkazit :-) na sladke kynute knedle?
chci je delat o vikendu, ale nejak sem je jeste nikdy nedelala. mohli by jste mi poradit?
a pak nejaky univerzalni recepty na kompoty a marmelady? existuje neco takoveho?

predem moc dekuji a hezky den :kytka:
jinak jsem vcera delala jednu buchtu, kterou jsem od vas vycetla a musim rict je to velka mnamka, uz je zarazena do kucharky :-)

• načítám...
15054
8.6.12 07:00

květák a a sojové maso na řízek s brkaší,večer grilovačka-naložím kuřecí

• načítám...
1655
8.6.12 07:12

my mame dneska zbytek ze vcerejska a to platky na paprikach s brambore. zitra kachni stehna, cervene zeli a br. knedlik. k veceri sladke jahodove knedliky, pokud sezenu dobry recept. a v nedeli chci udelat sekanou s kasi, a na pondeli s bramborem. okurkovy salat. a nejaka dobrota tay od vas :-)

• načítám...
15054
8.6.12 08:59

@DanielkaC já dělám tyto a rodině chutnají
 http://www.toprecepty.cz/…ve-knedliky/

• načítám...
2275
8.6.12 09:01

Já dělám také tvarohové, ale trošku jiné než @dzarunka . Místo mouky se dají rozdrcené piškoty. Jsou vynikající.

• načítám...
9994
8.6.12 10:52
@lenanej píše:
@Paoloska Já nevím, jaké je odpalované, možná je to stejné :nevim:
Spařované se u nás říká tomuhle: Svařím cca 1/2litru vody a lžíci sádla. Do misky si dám asi 1/2kg hladké mouky, 1 vajíčko a špetku soli. No a zaliju to tou vroucí vodou. Vypracuju z toho těsto a pak do toho zabaluju různé ovoce.

Tak to je podobné, i když obrácené, já sypu hrubou mouku do horké vody s tukem, svařím a vzniklou hmotu ještě spojím na vále s hladkou moukou a vejcem. Ale věřím, že chuťově je to hodně podobné, tedy vynikající.

• načítám...
25007
8.6.12 13:11

Dneska máme květák a la cukeťák (směs jako na květákové placičky, ale pečený na pečícícm papíru v troubě jako směs) s bramborem. Dětem to fakt chutná

• načítám...
46669
8.6.12 13:16
@eshta píše:
Dneska máme květák a la cukeťák (směs jako na květákové placičky, ale pečený na pečícícm papíru v troubě jako směs) s bramborem. Dětem to fakt chutná

Ty jo, tak to jsem asi dostala v porodnici a pořád jsem si říkala, co to může být. Moc mi to chutnalo a teď teda vím! Tak to musím někdy udělat.
A děláš to stejné komzistence jako na placky? Neteče to moc, a jak se to upeče? Nebo se to udělá hustší? Já totiž těsto na placičky dělám docela řídké a ještě se sněhem, aby byly nadýchané…

• načítám...
3200
8.6.12 13:21
@lenulina1979 píše:

Můžu se zeptat,jak děláš kuře na paprice?Hlavně na tu omáčku?Vařím kuře na paprice už hodně let a miluju ho,ale poslední dobou se mi stává,že druhý den,když jídlo zbyde a chci ho ohřát,tak mi v omáčce plavou kousky,jakoby od škraloupu. :think: nevím čím to může být,vždycky ohřívám až do varu,tak by se všechno mělo rozpustit a měla by být hladká… :nevim:

• načítám...
3200
8.6.12 13:24

jéé teď jsem to tady nějak popletla…
ten dotaz je pro lenulina1979.Díky :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí