Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak dneska byla bramboračka, kuřecí kapsa plněná tvarůžkama a americké brambory. Zítra udělám čevapčiči - pro mě s rýží a pro muže s bramborem, cibulí a hořčicí. ![]()
tak mi dneska i určitě zítra a možná ještě na pozítří
máme paprikáš a těstoviny
![]()
kuře na mrkvi a cizrně - už se to peče v troubě
bude to mít i juniorka, tak snad si pochutná
ahoj holky, nějaký recept na kuřecí stehna? pořád jen zapékám jen s kořením a nebo uvařím a nahážu do omáčky a to už mě neba, potřebovala bych nějaký spešl recept na zepačení na nějaký nezvyklí dobrý způsob, poraďíte? děkuju
@nikita066 píše:
ahoj holky, nějaký recept na kuřecí stehna? pořád jen zapékám jen s kořením a nebo uvařím a nahážu do omáčky a to už mě neba, potřebovala bych nějaký spešl recept na zepačení na nějaký nezvyklí dobrý způsob, poraďíte? děkuju
Znáš kanadský kuře? Někdy tak dělám jen stehna.
A já bych zas potřebovala poradit co s kotletou. Řízky jsme měli nedávno, tak prosím o radu na nějakou mňamku
.
@Paoloska píše:
Znáš kanadský kuře? Někdy tak dělám jen stehna.
ne, hodíš prosím recept?
@Paoloska kotlety zapečené pod sněhovo-sýrovou peřinkou
Naklepat, okořenit (klidně den předem, přidat lžičku oleje. Nechat v lednici.) Druhý den sůl, pepř, osmažit lehce na pánvi. Přendat do pekáčku, podlít sběračkou vody a dusit. Mezitím z bílků (měla jsem 5) ušlehat sníha dát do něj nastrouhaný sýr (je jedno zda nahrubo nebo najemno a pozor, může se ta hmota jakoby scvrknout, ale to nic)). Směs nanadat na kotlety a nechat zapékat, až má ta sněhovosýrová „peřinka“ nahnědlou nebo nazlátlou barvu (asi 10 – 15 minut). Těsně před vytažením do škvírek mezi masem dát kousky másla.
@nikita066 píše:
Ahoj,včera pekli stehna.Pokladli plátky česneku,osolili,navrch dali nastrouhaný sýr a zalili smetanou,pekli 45 minut a prý je to moc dobrý.
@Paoloska už jsem to tu psala, je to jednoduchý a dobrý. Kotlety naklepat, osolit, opepřit, potřít olejem a z obou stran hodně opaprikovat úplně do ruda. Do vymazaného pekáčku máslem dát na kolečka hodně cibule, na to ty kotlety, na ně plátek šunky a pak plátek sýra, na to kolečka cibule a kousky másla. Trošku podlít a péct tak hodinku, až je maso úplně měkké, Sem tam podlít tak, aby zůstala na konci š´táva. Je to moc dobrý s bramborovou kaší
@nikita066 píše:
ne, hodíš prosím recept?
Recept je na 1 kuře nebo 4-6 stehen:
3/4 hrnečku kečupu, 1/3 másla, 2 velké cibule, plná lžička soli, půl lžičky pepře, lžička kari, lžíce worchestru - vše svaříš a přidáš trochu vody. Naleješ na rozporcované kuře (je fajn, když máš čas nechat uležet) a dáš péct. Peču raději na míň (tak 150 stupňů), rádo se připéká. Jíme jednině se špagetama, ale určitě lze i s brambory nebo rýží.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat