Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
9994
6.6.12 10:54
@eshta píše:
ten sýr zůstane na kotletě, do sosu se nedostane. Jestli jo nechceš tak ho tam prostě nedávej ;) já vždy pokladu jen trošku a jen tu kotletu, tohle jídlo se sice vrství, ale jen ta první vrstva cibule je všude a pak už jen vrstvíš na kotlety ;)

Dík, jdu do toho :mavam:

• načítám...
20656
6.6.12 13:32
@nikita066 píše:
ahoj holky, nějaký recept na kuřecí stehna? pořád jen zapékám jen s kořením a nebo uvařím a nahážu do omáčky a to už mě neba, potřebovala bych nějaký spešl recept na zepačení na nějaký nezvyklí dobrý způsob, poraďíte? děkuju

zrovna ze stehen jsem dělala dnešní oběd:

na 4 porce: 4 nohy, 1 balení cizrny, 2 cibule, 4 velký mrkve, tymián, sůl, malý smetanový jogurt

stehna nakrájím na špalíky, dám zatáhnout (nedávám olej, tuk pustí kůže), vyndám. Hodím tam cibuly na větší kousky, stejně tak mrkev a orestuju. Přisypu tymián, vrátím kuře, malinko podleju vodou (tak deci stačí) a dám na hodinu do trouby na 170 (hrnec může být do 180, tak dávám rdši míň ;)
Den předem (přes noc) si dám namočit cizrnu a uvařím v osolené vodě (cca 40min).
Po cca 30-40min pečení jí přisypu ke kuřeti, teda spíš pod kuře, to musí zůstat navrchu. Nechám dopéct a nakonec vmíchám jogurt.
Dneska to s námi jedla i mladší, takže jsem nesolila a pro nás tam dala na konci jen pár kapek citr.šťávy. Chutnalo jí i mě :lol:
Akorát jí jsem vyloupala cizrnu ze šlupek (kuličku po kuličce :zed: pakárna), aby jí to nenadýmalo

• načítám...
5misa6
6.6.12 14:14

Dnes bramborový salát a řízky z králika.

• Upravit
1452
6.6.12 16:40

@Paoloska zrovna jdu dávat do trouby kuřátko ala kanada :-D dala jsem tam 200° at to má grády :-)

• načítám...
9994
6.6.12 16:43
@hubička píše:
@Paoloska zrovna jdu dávat do trouby kuřátko ala kanada :-D dala jsem tam 200° at to má grády :-)

Tak ho hlavně uhlídej, pořád nic, nic a najednou je černý jak uhel. To dělá ten kečup. A dobrou chuť :mavam:

• načítám...
46669
6.6.12 16:46

To je prima diskuse, určitě se mi bude hodit.
My jsme dneska měli hráškový krém s chlebovými krutonky a kuskus se zeleninou…

• načítám...
1452
6.6.12 17:29

@Paoloska dala jsem do toho základu trošku oleje, i do pekáčku..teď to peču asi 25 min a pak to přikreju :-)

Bude se k tomu hodit rýže doufám?

• načítám...
9994
6.6.12 19:15
@hubička píše:
@Paoloska dala jsem do toho základu trošku oleje, i do pekáčku..teď to peču asi 25 min a pak to přikreju :-)Bude se k tomu hodit rýže doufám?

Olej si myslím je zbytečný, s máslem je to mastné dost. S rýží jsem Kanadské kuře ještě nejedla, ale jo, proč ne…peču přikryté celou dobu.

• načítám...
9994
6.6.12 19:17

@eshta Kotletky jsou v troubě a úžasně tady voní. To bude dobrota :jazyk:

• načítám...
1452
6.6.12 19:17

@Paoloska ty to máslo mě netrklo!!! :-DD to jsem celá já…má to dost omastku…tak uvidím..posledních pár minut :-)

• načítám...
25007
6.6.12 19:44
@Paoloska píše:
@eshta Kotletky jsou v troubě a úžasně tady voní. To bude dobrota :jazyk:

tak dej pak vědět ;) ono se to nezdá, ale nám to moc chutná :palec:

• načítám...
1452
6.6.12 19:51

@Paoloska
Tak je to výborný, super recept!!!

• načítám...
9994
6.6.12 21:08
@hubička píše:
@Paoloska ty to máslo mě netrklo!!! :-DD to jsem celá já…má to dost omastku…tak uvidím..posledních pár minut :-)

Jsme jenom lidi, ne? ;)

• načítám...
9994
6.6.12 21:09
@hubička píše:
@Paoloska
Tak je to výborný, super recept!!!

To jsem ráda :dance: U nás jedno z nejoblíbenějších jídel. Jednoduché a mňam.

• načítám...
9994
6.6.12 21:13
@eshta píše:
tak dej pak vědět ;) ono se to nezdá, ale nám to moc chutná :palec:

Vynikající :palec: A napsala jsi to přesně, ono se to nezdá ;) Byla tu tchyně, koukala mi do pekáče a prý, proč to nezaleju šlehačkou, ona je ráda chytrá. Je fakt, že hodně zapékám se šlehačkou, ale takhle to bylo úplně výborné, i ten sýr. Dík za recept :mavam:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová