Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
46669
13.6.12 19:59

Z králíka je i výborná svíčková, tchýně ji dělá.

My měli k večeři ty „eshtiny paprikové kotlety“ a bramborovou kaší a okurkovým salátem. Výborné, určitě jsme je neměli naposled. Manžel si moc chválil! Ještě zbylo na zítra, tak to udělám jen nějakou polívku. Zvažuju kuřecí vývar nebo hráškový krém s chlebovými krutonky…

• načítám...
850
13.6.12 20:23

Tak my dnes kuř. vývar a knedlo vepřo zelo, včera jsem meli těstovinovy salat a co ztítra? jdu vás do číst a inspirovat se :mavam:

• načítám...
2551
13.6.12 20:39

Paoloska psala jsi sem někam ten receptík na Růžový zázrak nebo jak jsi to jmenovala…hledám a nemůžu najít :nevim:

• načítám...
17911
13.6.12 20:49

Tak já dnes v tesku koupila v akci Jihočeský jogurt s trvanlivostí o července a on je normálně štiplavý :pocitac: Ještě že jsem vzala jen jeden.

• načítám...
3968
13.6.12 21:07

Asi taky v neděli zkusím ty kotlety od eshty-byl by prosím ještě jednou recept děkuju

• načítám...
50133
13.6.12 21:14
@mahdalka píše: :mavam: Dostala jsem od našich králíka na omáčku :think: Nevíte někdo co s tím? :nevim: Omáčku jsem z králíka nikdy nedělala. Myslíte že by z toho šlo něco jako slepice(králík)na paprice? :think:

Zkus to uvařit, mohlo by to být dobrý :pankac:

• načítám...
50133
13.6.12 21:17

Zítra mám v plánu boloňské špagety se sýrem :pankac:

• načítám...
24292
13.6.12 21:34

@Hromnice s dovolením dávám dál, autorská práva má Eshta
Kotlety naklepat, osolit, opepřit, potřít olejem a z obou stran hodně opaprikovat úplně do ruda. Do vymazaného pekáčku máslem dát na kolečka hodně cibule, na to ty kotlety, na ně plátek šunky a pak plátek sýra, na to kolečka cibule a kousky másla. Trošku podlít a péct tak hodinku, až je maso úplně měkké, Sem tam podlít tak, aby zůstala na konci š´táva. Je to moc dobrý s bramborovou kaší
já peču přikryté alobalem tak na 180st cca tu hodinku + –..průběžně dopodlévám, aby byla šťáva a kotlety opravdu opaprikovat doruda, té se fakt neboj prostě potřít olejem a úplně omatlat paprikou..
Je to hotové, až je maso úplně měkké, kotlety by se měly rozpadat, ne aby byly jen naskus.
A já je teda dělám s bramborovou kaší, podle mě je to k tomu nej příloha
 Eshta

• načítám...
3968
13.6.12 21:45

@danyk děkuju :mavam:

• načítám...
9994
14.6.12 08:47
@cimbík píše:
Paoloska psala jsi sem někam ten receptík na Růžový zázrak nebo jak jsi to jmenovala…hledám a nemůžu najít :nevim:

http://www.iprima.cz/…uzovy-zazrak
Já nedávám kompot, dám více jahod, nemixuju je, ty kousky nám nevadí. Můžeš třeba na piškot dát kousky čerstvých jahod a zalít to tím jahodovým krémem. Navrch nedávám mandle, ale strouhanou čokoládu a oříšky. Je to jeden z univerzálních receptů, co máš, to dáš. Dělala jsem s malinama, kiwi…

• načítám...
15054
14.6.12 08:54

Dnes kuskus se šunkovým sojovým granulátem
zítra karbanátky s bramborama
sobota a asi i neděle čína z vepřového masa a sojových kostek s rýží

• načítám...
2218
14.6.12 08:56

Dneska asi znojemskou s rýží :think:

• načítám...
9994
14.6.12 08:57
@KPKristy píše:
Z králíka je i výborná svíčková, tchýně ji dělá.

:pankac: Taky dělám, myslím, že nejlepší možnost. Mě teda chutná i kyselá omáčka na králíka, ani pro ni nemám název. Dává se tam nové koření a bobkový list a zadělává smetanou.

• načítám...
marcela_81
14.6.12 09:02

Dnes vepř. řízky s bramborovou kaší.

• Upravit
46669
14.6.12 09:13

A u nás to dneska zvítězil ten hráškový krém, Ondra si do něj miluje házet chleba a mám zaručeno, že se hodně nají :pankac:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová