Vedena na úřadu práce a brigády
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Na dohodu o pracovní činnosti si můžeš i při evidenci na úřadě práce vydělat 7300 hrubého a přitom být evidována. Ale musí se to tam hlásit.
Na dohodou o provedení práce nemůžeš být evidována, ale do deseti tisíc hrubého si platíš zdravotní pojištění sama.
Co máš za školu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s no bohužel osmiletý gympl a pak jsem na Vš vystudovala historii, ale bohužel s tím nic neudělám. A když bych chtěla někde pracovat tak chtějí jazyky a řp, což nemám ![]()
- Citovat
- Upravit
Při studiu historie nechtějí jazyky?
Víš co, já ještě nezažila nikoho s tímto oborem, kdo by neuměl alespoň jeden cizí jazyk.
Co bys ráda dělala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Sany80s no bohužel osmiletý gympl a pak jsem na Vš vystudovala historii, ale bohužel s tím nic neudělám. A když bych chtěla někde pracovat tak chtějí jazyky a řp, což nemám
1. Malou brigádu můžeš mít, i když jsi na úřadu práce.
2. Jazyky se můžeš začít učit i sama, teď, když na to máš čas - je spousta možností i zadarmo.
3. To samé řidičský průkaz - ten zadarmo sice není, ale třeba by sis mohla našetřit, vypůjčit…
4. Co se na úřadu práce poptat na nějaký rekvalifikační kurz? Pro dlouhodobé klienty je ÚP i proplácí, musí se jen splnit nějaké podmínky.
5. Rekvalifikační kurzy zdarma nabízí i různé neziskovky, poptej se okolo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Sany80s no bohužel osmiletý gympl a pak jsem na Vš vystudovala historii, ale bohužel s tím nic neudělám. A když bych chtěla někde pracovat tak chtějí jazyky a řp, což nemám
Tak asi bych začala tím jazykem, ani anglicky? Už jsi mohla mít nějakou úroveň… Když jsi skoro rok doma. Jinak chápu, že najít nyní práci je poměrně těžké. Co nějaký obchod?
Pokud nemáš děti, nemusíš brát ohledy na pracovní dobu… V té minulé práci jsi dělala co? Jakou formu měla ta šikana?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj jsem od loňského roku vedena na úřadu práce. Bohužel za tu celou dobu jsem nenalezla žádnou práci. Nyní už jsem natolik zoufalá, že jsem ochotná odejít z úřadu práce a chodit po brigádách (bohužel moje pracovní zkušenosti jsou slabé) a nikde mě nechtějí vzít, i když bych pracovat chtěla, ale všude jenom slyším Dali jsme přednost jinému kandidátu a hodně štěstí.
Mám vysokou školu, která je mi bohužel k ničemu. Z minulého zaměstnání jsem odešla kvůli šikaně a od té doby tápu.
Je tedy možné začít si vydělávat na brigádách a platit si sociální a zdravotní sama? Nevíte, jak bych měla postupovat. Každý si myslí, že jsem doma a pracovat se mi nechce, ale vše je jinak![]()
![]()
![]()
Moc děkuji za odpověď.
Kamarádka taky seděla rok s vysokou doma a nedělala nic. Kdyby ses přihlásila někam na prodavačku, třeba do obchodního centra nebo i Lidlu, tak nevěřím, že tě nevezmou. Jí to taky nebylo dost dobrý a hnila takhle doma rok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj jsem od loňského roku vedena na úřadu práce. Bohužel za tu celou dobu jsem nenalezla žádnou práci. Nyní už jsem natolik zoufalá, že jsem ochotná odejít z úřadu práce a chodit po brigádách (bohužel moje pracovní zkušenosti jsou slabé) a nikde mě nechtějí vzít, i když bych pracovat chtěla, ale všude jenom slyším Dali jsme přednost jinému kandidátu a hodně štěstí.

Mám vysokou školu, která je mi bohužel k ničemu. Z minulého zaměstnání jsem odešla kvůli šikaně a od té doby tápu.
Je tedy možné začít si vydělávat na brigádách a platit si sociální a zdravotní sama? Nevíte, jak bych měla postupovat. Každý si myslí, že jsem doma a pracovat se mi nechce, ale vše je jinak
Moc děkuji za odpověď.