Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@quinny
to nebyly špeky, jen fotky z X tého měsíce s popiskem 10.tt… ![]()
Tak na mě nebylo ani znát že jsem před porodem, měla jsem 2× malé břicho navic mikinu tak to vidět nebylo vubec. potom s edivily kde jsme vzala miminko ![]()
za celé prvni těhotenstvi jsme přibrala 7kg malá s enarodila měla 3kg.
a u druhé jsem přibrala 5kg a mala se narodila předčasně 1200g tak u mě to bylo nenápadné.
za to švagrová přibrala snad kolem 30kg a brzy na ni bylo vidět že je těhotná
Celé těhotenstvi až do porodu jsme nosila normálě mé kalhoty co nosím akorát potom bez opasku ![]()
tak jedine co mi vyrostlo byl asi ten zadek ![]()
@jarynek
Je to normální, ze začátku mě přišlo taky že se přicho zvětšuje, ale je to spíše od plynů nebo jen pocit. Břicho mě začalo být trošku vidět začátkem 6 měsíce a když jsem šla v 40tt k porodu, tak jsem prý vypadala sotva na 7.měsíc a to jsem mrňavá( 165cm)a hodně hubená, takže nebojv tomto období břicho opravdu není vidět
Jo a před porodem jsem nosila klasické kalhoty, trička a sukně. Za celé těhotenství jsem si neoblékla nic těhotenského, protože to nebylo potřeba a nic v mé velikosti nebylo ![]()
@Jituna78 Ty jo, tak já sem teď ve 31tt a mam břicho obrovský… na genetice nám řekli, že je malej cca o 4 týdny větší než má být a že kvůli tomu mi břicho vyskočilo dřív, ale já jsem nešťastná…už od 5.měsíce jsem neohrabaná a všechno se mi dělá špatně… takové minibříško závidim ![]()
@janisha5
bylo to super mít takový bříško, mohla jsem až do konce dělat všechno. Když jsem di pak přivezla Kačku z porodnice tak u nás na vesnici mě nevěřili že je moje, prootže někdo ani nezaregistroval že jsem byla těhotná ![]()
Ja jsem v 10 tydnu a bricho mam, rozhodne neni nafoukle, proste uz roste.
Ahojky ja v prvnim tehotenstvi mela brisko az v 5 mesici a tet jsem po druhe tehotna v 11 tydnu a uz brisko mam u kazdeho je to jine:-)
@Jituna78 No mě se břicho trochu zvětšilo, je tvrdší. Ale sem taky strašně hubená a malého vzrůstu, takže kdybych měla taky takové pidi břicho, vůůůbec by mi to nevadilo! ![]()
Já zaznamenala tvrdej „hrbolek“
někdy kolem 11tt a byla jsem hlavně dost nafouklá
Pak jsem se zase vyfoukla
a břicho mi začalo pomalu růst asi od 16tt kdy jsem už nezapla žádný kalhoty a musela jsem mít knoflík chycenej kancelářskou gumičkou než jsem si koupila těhotenský
Po 20tt to roste až moc rychle
Předevčírem mi odletěl knoflík u bundy
Potkávám dvě těhule co jsou teď taky 6.měsíc jako já a nepoznala bych to na nich. Je zajímavý jak to má každá jinak ![]()
@jarynek
mě doktor hlavně říkal že mám pevný svaly na břiše, že mě asi moc nevyroste a měl pravdu
a dneska 4a půl měsíce po porodu je zas bříško plochy a pevný, nevěřila bych, že budu mít takový štěstí ![]()
Holky můžu se zeptat jakým tempem Vám rostlo břicho? Začínám 8.měsíc. Do 5. nebylo skoro nic vidět- přišla jsem si že spíš vypadám tlustá. Všude jsem četla že v 7.to skočí a opravdu v 7. měsíci mi narostl balón. Zvětšovalo se Vám to ještě hodně v 8-9 měsíci? díky
@Raddkka jojo, ještě celkem rostlo.. miminko taky hodně roste, potřebuje místo.. Ty další 2 měsíce tam není zbůhdarma..roste a tloustne..tak to někde být vidět musí. Nestresuj. Bud ráda, že nosíš zdravé prosperující miminko, jez normálně, ne za dva, pestře a neboj, po porodu to jde zase shodit a srovnat.. Měla jsem po prvním naprosto ploché bříško stejně jako před těhotenstvím. Nebylo to hned, ale šlo to. Pevnost prsou dostala na frak víc ![]()