Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky jsem 26 tt a mám přes břicho už 110cm a to mám fakt jen břicho. Přibrala jsem jen 5 kg a nikde jinde nic.Co budu dělat před porodem teda nevim, asi budu potřebovat jeřáb:-) je to už moje druhé těhu, ale i tak si nejsu jistá jestli je to normální:-/
Ahojte jsem v 17 tydnu těhotenství a mám strašně obrovské bříško je to normální? Měli ste to taky tak děkuju za radu JAnča ![]()
Děvčata zdravím! Já jsem v 10.tt a mám pocit, že mi břicho nějak přestalo růst. Jsem dost hubená a bylo očividně znát, že se zvětšuje. I když doufám, že to je jen pocit!
když se totiž podívám na fotky bříšek v 10. týdnu, docela se děsím, je to značný rozdíl. Snad miminku nic není… ![]()
@jarynek klid. Já se v 10 tt teprva dozvěděla, že tam svišť je.. a břicho mi začalo růst až tak 16-18 tt, dřív ani náznak. Na někom těhotenství nepoznáš ani 30 tt. Kámoška si volala sanitku, když přijeli, tak jí řekli, ať zavolá mamku, co je těhotná, a ona, že to je ona, že má bolesti po 5ti minutách. No nechtěli jí odvést, byla jak lunt, břicho žádné
naštěstí se nechali ukecat a druhý den se přišli podívat, jestli to dítě fakt má ![]()
Ja treba v desatem tydnu nemela bricho zadne
zaclo az tak kolem 16tydne rust.
@jarynek No v 10tt. je to opravdu normální. To břicho opravdu nebývá a pokud bylo, tak to bylo spíš nafouknutí nebo způsobené těhotenskými hormony, v tomto týdnu má plod pár cm. To pravé těhotenské bříško bude růst až později.
Já v 10tt taky ještě nic, stačily trošku volnější kalhoty a to spíš až po 12tt. Těhukalhoty jsem oblíkla v 18tt.
Děti mám dvě, a v druhém těhu jsem měla menší bříško než v prvním.
@jarynek do 12tt je deloha schovana v male panvi, takze zvetsovani bricha ma s tim prcikem pramalo spolecneho ![]()
@jarynek jaké jsou fotky bříšek v 10 tt?
bych řekla že žádné
v 10tt fakt nemá pupek asi žádná takže se hod do klidu ![]()
Tak to jsem viděla zavádějící fotografie!
každopádně jste mě uklidnily ![]()
@jarynek kazdopadne fotky speku nezymenovat s tehotenskym brichem
ve druhem tehotenstvi to jde vetsinou rychleji vlivem povolenych svalu ![]()
Ahoj, já se mažu už od 2. či 3. měsíce (to ještě nebylo žádné břicho) Bonellou (levná) a střídám to s drahým krémem od Vichy. Kompromis.;)