Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A já jsem po iui 14 dní, zítra jdu na krev, ale testy doma negativní.
Ahoj holky, můžu se přidat? Bude mi 29 let a s manželem se snažíme o mimi asi rok a půl. Manžel má pomalé spermie. V sobotu mám jít na první IUI. Doktor mi napsal Pregnyl, ale ten není nikde k dostání. Náhradu za něj mi nenapsal. Říkal, že IUI uděláme i bez toho. Tak jsem zvědavá jak to bude všechno probíhat. Mám 3 folikuly. No a už jsem rozhodnutá, že pokud toto IUI nevyjde, tak se rovnou pustíme do IVF. Jen mě zarazilo, že jsou problémy s pojišťovnama. Nechci už ztrácet čas.
Ahoj holky,
tak všem držím palečky ať to vyjde, nové ženy vítejte
hapwom - třeba tě na krvi ještě překvapí, drž se
patyzek - ikdyž Ti dr. nenapsal náhradu, v lékárně Ti i na recept s Pregnylem mohou vydat Ovitrelle, pokud budeš souhlasit s tím, že je tam doplatak cca 370Kč
lucia - budeš testit nebo to necháš až na krev??? a jak je jinak. Já jako vždycky absolutně bez příznaků, tak nevím jestli je to ok nebo ne
MisTer - co ty?
Tevevka - doktor na ten recept napsal nezaměňovat. Tak snad to půjde i bez toho.
Jako s tim doplatkem fakt nevim, jako ja mam jit pravdepodobne taky na IUI v sobotu. zda bude pregnyl nevim. pokud by mel byt ovitrell za tech 1200 co mi ho nabizel v centru tak na to kaslu a pockam mozna mesic rovnou na IVF. doktor rikal ze bez toho pregnylu je to takove blbe, ze by to slo, ale museli delat hodne sono a sledovat do toho je vikend a v mem centru nejsou v nedeli. holky budte trpelivy s tim IUI, jako doktor rikal ze jen vicemene v jedno cyklu ze 3 je vubec zena schopna otehotnet. jedno IUI je teda dost k nicemu, ja jdu schodou okolnosti na 5 tedy pokud bude ten pregnyl a budu mit vubec folikul.
Holky, sorry, zase mi to blbne takže tevevka=conulka
dada - a v jiné lékarně nemají ovitrele kde se doplací těch 370Kč
Podle me to tam napsal urcite kvuli pojistovne, pojistovna podle me hradi pregnil a kdyz napise ovitrell muze delat problemy a strhnout mu body, urcite maji nejake limity.
Tetevka ja jdu na sono az zitra a zatim nevim zda dostanu pregnyl/ovitrell. rozhodne se to asi zitra. ale priznam se ze kdyby to melo byt 1200+2200 zas za darce tak na to kaslu a prihodim to k IVf ktere me vyjde zas na nejakych 13.
Hm to je asi fakt, taky bych tak udělala, prostě si peníze netisknem
každopádně držím palce ať půjdeš na co půjdeš, tak ať skončí těhotenstvím ![]()
No já na IUI půjdu jen jednou. Myslím, že máme větší šanci, když půjdem na IVF. Sice to bude stát víc, ale pokud budu opakovat IUI několikrát a za každé dám 2 tisíce, a stejně to nakonec nevyjde, protože tam je jen malá šance, tak to už je potom jedno.
Za co davas 2tis? ja je davam protoze mam darce spermatu. u ivf je vyssi sance, ale taky vic rizik no. takze to je pomer IUIxIVF, pockat a neco zaplatit v pripade IUI nebo jit do vetsiho rizika IVF hned a vic zapaltit.
Jelikož jsem u VZP, tak nemám IUI hrazené vůbec. Takže platím 2 tisíce za jedno IUI.
No tak to jsem si myslela, že to bude horší s tou cenou, tak snad to bude tak nějak odpovídat i v našem CARu