Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, můžu se zeptat, při jaké velikosti miminka se dělá plánovaný císařský řez? Nebo při jaké velikosti ho dělají prvorodičkám?
Děkuji
Ahoj já jsem jako prvorodička porodila syna 4350g a druhou dceru 4000g, postavou jsem 178 cm a pánev mám širokou- po mami a babi
zeptej se svého gynekologa
Rodila jsem vaginálně dítě 4490 g, jako prvorodička. Bez problémů.
Příspěvek upraven 08.06.16 v 08:46
gabi.design píše:
Rodila jsem vaginálně dítě 4490 g, jako prvorodička.
To si ani nedokážu představit…
pikesova.lucie píše:gabi.design píše:
Rodila jsem vaginálně dítě 4490 g, jako prvorodička.To si ani nedokážu představit…
Bylo to naprosto bez problémů. Sice masivní ztráta krve a velké poranění i přes nástřih, protože prcek měl velkou hlavičku a široká ramínka, ale celý porod trval jen tři hodiny a rodil se mi opravdu dobře. Strašně ráda na to vzpomínám. ![]()
gabi.design píše:
Tak to byl krásný macík ![]()
tak náš malý měl „jen“ 4130g a taky bez problémů a mylím že rozměry pánve mám tak nějak standartní ![]()
Tera:)1 píše:gabi.design píše:Tak to byl krásný macík
tak náš malý měl „jen“ 4130g a taky bez problémů a mylím že rozměry pánve mám tak nějak standartní
Já taky, mě pánev ani nikdo neměřil.
Ale žádná hruška nejsem. ![]()
To právě ještě nevíme. Malej má přes 3700 g a k porodu se vůbec nic nechystá, tak doufám, že malej už moc neporoste a nebudu muset mít SC. Ráda bych přirozeně…
Gabi holka zlatá,ty by jsi tady měla dělat instruktážní přednášky o tom,jak vypadá spokojená mamina a pohodovej porod všem plašilkám ![]()
Lucie neboj,uz není směroplatný,můžou tam být velké odchylky a i velké miminko se dá porodit v pohodě. Od toho nás příroda tak nějak sestavila,ne?
3700 g ještě nic neznamená.Znám taková tintítka,co přirozeně porodila děti kolem 4500 g ,že by člověk nevěřil a vidíš,jsou tady,celé,zdravé a mají další děti ![]()
Mala mela 4620g ale ja nejsem zadnetintitko ale panev mi nikdo nemeril.
Spoluzacka porodila klucika 4200g a kazdy se na ne pry chodil divat 50kg i s posteli a takovyho obrika. ![]()
Luci my měli v 37.týdnu odhad 3700g a v 39.týdnu 4200g.
Berry a víš že jo?
Já jsem si to fakt maximálně užila. ![]()